Sajtovi za ocenjivanje i komentare

gameplanets:
Interesuje me misljenje o blogu Game Planets (blog o igrama), kao i predlozi koji bi ga poboljsali. Trenutno dodajem kategorije. Hvala.

Blog je na adresi: http://gameplanets.blogspot.com
Meni se sviđaju tamne boje (u ovom slučaju crna) naročito kada se radi o slikama koje prate igre jer se one uklapaju u te tamnije boje.
Ali me je stvarno mrzelo dačekam da sve otvori. Predugačka stranica, verovatno loša optimizacija. Ako imaš previše elemenata na stranici bolje je da staviš više stranica nego ovako. Ljudi će pobeći jer se previše sporo otvara.

jugoslowen:
Evo jedan sajt www.jakovracunari.com - radjen uz pomoc CMS-a (mambo). Online narucivanje proizvoda.

Dobar header i meniji su u velikom neskladu sa središnjim delom (Komponente, hit ponuda). Bela podloga kvari utisak. Belina desno od Jakov računari nije funkcionalna. Ili je ukini ili popuni banerom. Ubi Main menu!
Btw, iskreno rečeno slike su ti očajno optimizovane!

E, sad su boje super. Sad mozes da ga stavis na vizit-kartu ;-) Ali ima jos detalja za doradu.
Horiz. meni bi morao da ide skroz levo u nastavku hometheatre.co.yu, a i taj natpis je nekako previse graficki nedefinisan i previse odlepljen od headera. Desni baneri vise u vazduhu, treba im blaga podloga za nijansu svetlija od pozadine ili nesto kao na Jedrilici. Bilo bi logicno i skladno da ti pozadina boksa sa proizvodima bude ista kao kod menija (ispod Sony, Fuji Canon).
Najveca zamerka: Zasto pozadinu slika farbas u boju pozadine sajta. To se radi tako sto stavis providnu pozadinu, sliku prebacis u GIF i pri snimanju ukljucis Transparency. Isti problem imas i na Jedrilici.
Samo napred!

Ne umem u gif-u lepo da odvojim (recimo aparat) od pozadine, ostane mi neko belilo okolo (a ako povecam toleranciju onda mi odsece i deo aparata, a da rucno brisem...hmmm), a u gif-u mi ispadnu mnogo teze slike nego u jpg-u. To sve radim u Fireworks-u jer photo shop jos uvek nisam proucio. To sa pozadinama i meni sad bode oci pa cu najverovatnije da izbazim gradient slicicu iz pozadine menija i samo da je obojim isto kao i ove za proizvode.

Hvala ti puno.

Lepo, ali previse strait za takav tip sajta! Zasto onolika slika za prvu vest? Gde su nasa slova?
CuteNews je pametan izbor posto ima zastitu od automatizovanog slanja reklama u vidu komentara na vesti, ali imas problem. Ispod Users Online ti zjapi rupa. Vesti su ti dovoljno kratke da mogu da idu po dve u horizontali. Headovi tipa GUMBALL 3000 2006 bi trebalo malo krupnije po meni.

nmilosev:
Pogledajte http://nmilosev.co.sr . (Imam 13 godina i zavrsio sam kurs na Cet-u za WD)
To sto imas samo 13 godina, pohvalno za tebe i tvoj trud. Nastavi sa ucenjem i radom i postaces dobar u ovom poslu. Naravno treba jos mnogo ucitim i raditi i sad to mozes i samostalno, jer si osnove HTML-a dobio. Sad su skripte na redu, CSS itd,itd... Flash mozda...

Medjutim sto rece neko - ne 2 vec cista 1 za CET !!!
Ako DANAS tako uce ljude da dizajniraju, onda su zaostali nesto u razvoju! Takomoze svako, pa i bolje, ako samo uzme neku knjigu o HTML! Davati pare za ucenje TAKVOG dizajna je cisto bacanje para i dokaz kako se IT radi kod nas

Naravno, nisi ti kriv, i sa znanjem koje si tamo dobio, sasvim si se dobro snasao. Sad napred uz knjige i bice sve ok :)

Nisam uspeo da prebrojim koliko razlicitih fontova u razlicitim velicinama imas na strani. Vidi se da si poceo da ucis CSS, ali si previse farbao! Sajt ti je saren ko vocna salata! Prikaz restorana Nobel je vec mnogo boljeg dizajna. Strana apartmani Davidovic ima prevelike slike, a ako oces da pratis trendove moraces da odradis panorama view za sobe (vidi http://www.riviera-petrovac.com/lobby.html). Sve u svemu - sedi, 1!
Dakle, prvo se odlucis za tri do cetiri osnovne boje, pa onda lepo nacrtas sajt. Za ovaj tip sajta u header obicno idu zive kombinacije boja (plavo, zuto, zeleno - sunce, more, ribice)
Zatim se odlucis cemu ce sajt da sluzi, pa krenes da formiras pregled strana koje ce sadrzati, pa razmislis sta je bitno da bude na naslovnoj strani ne bi li ti neki posetilac dosao barem jos jednom na sajt (recimo, dobra ponuda aranzmana ili platite sobu dobijete besplatan suncobran :-):-):-)). Uostalom, pogledaj konkurentske sajtove i ... bolje kreni od pocetka.
A, da, da ne zaboravim! Design and web develop ti je bitbyte-studio.com, a tamo "Lorem ipsum dolor sit amet...". Bas si se lepo preporucio!

http://www.artofwladimir.co.sr

Ok, ovo je moj licni sajt na kome radim mozda godinu dana (sa velikim prekidima zbog skole). Prva verzija je bila totalni promasaj (radio sam je u Outlook Expressu, verovali ili ne), druga je bila malo bolja, ali sa puno gresaka jer sam bio ogranicen na samo HTML, bez PHP ili ASP-a.

Ali, kada sam nasao free web hosting koji podrzava PHP, verzija tri je za mene najbolje. Zelim da cujem vase misljenje.

Hvala unapred,
Wlada

Wladimir90:
Prva verzija je bila totalni promasaj (radio sam je u Outlook Expressu, verovali ili ne)

Ti si moj idol. Ajde molim te nauci me kako se prave sajtovi u OE, molim te, molim te!!!

Wladimir90:
Ali, kada sam nasao free web hosting koji podrzava PHP, verzija tri je za mene najbolje.
Ako je za ovo sto si uradio potreban PHP, ja sam onda dzabe ucio serverside scripting!

Konkretno, pozadina sa svemirom ti je demode. Povecaj padding u CSS da bi se tekst vise odbio od ivice.
Umesto MM_swapImgRestore probaj da to odradis iz CSS preko hovera tako sto spojis dve slike u jednu pa po defaultu prikazujes tu spojenu sliku od polovine na desno

#meni li{
background-image:url("./meni_podloga.gif");
background-position: 190px 0; /* postavljanje podloge menija na nehoverovanu poziciju!!! */
}

a kad mis predje preko nje prikazujes je s leva do sredine

#meni li:hover {
background-position: top left; /* !!! prikaz podloge menija na hover poziciju!!! */
}
jos dodaj u vr' CSS-a li {list-style: none;} da bi izbeg'o bulete koji po defaultu idu za LI stavke
Ostalo nije vredno komentara. Moras da naucis kako se pravi sajt u vise kolona, a kompletan ispis ćiriličnog teksta preko HTML entiteta je non sense. Znas li da ti je za svako ćirilično slovo trebalo sedam puta vise karaktera. Za to se koristi charset=Windows-1251

!van:
Rekoh li ja tebi već jednom da ti nedostaju naša slova! Bez ljutnje, ali sredi to.
Sajt je inače sasvim lep. Ono svetlo sa svetionika u početku malo odvlači pažnju. Možda da malo suziš snop i svetlo usmeriš na stavke menija po redu od gore.
Prozori su OK, ali im nedostaje definicija ivica. Ja to postizem stavljanjem Blending Options prvo Stroke, pa Drop Shadow čime objekat postaje izbočen u odnosu na pozadinu. I sam tekst u prozorima je malko mutan, pa bi dobrodosao Drop Shadow size 1.
Ipak najvažnije je da header sajta mora imati jos neke turističke elemente (sunce, jahte, ribice) da bi ga posetioci po tome pamtili kao sajt turističke agencije.

Back