Sajtovi za ocenjivanje i komentare

sirNemanjapro:
Ovo je mojih ruku delo. Nadam se da ce dobiti barem 9 od mogucih 10 poena :)

www.freewebs.com/ptscacak

- Ogranicenja koja sam imao:
1. Ne vise od 50 fajlova
2. Ne smem da uploadujem vise od 750kb za prvih 7 dana

Moje misljenje ne skromno misljenje da za date uslove nije mogao bolji sajt 8) valjda

Ne svidja mi se sto ti je meni polu srpski polu engleski. "Ono sto mi najvise bode oci je nasa history"
Dizajn, moze bolje ali ako ti je prvi sajt ok...

sirNemanjapro:

1. Ne vise od 50 fajlova

Moje misljenje ne skromno misljenje da za date uslove nije mogao bolji sajt 8) valjda

Gresis, mozes da postavis sajt kakav god hoces.
Ako ti je prvi sajt onda OK, mada jos nisam video da neko ko radi prvi put sajt koristi css i java skript na ovaj nacin ali ajde. Jedino sto mi se svidja na sajtu je gornji deo dok sve ostali je onako.
Sve u svemu zbog truda sa moje strane mozes da dobijes 5.

Hackers:
sirNemanjapro:

1. Ne vise od 50 fajlova

Gresis, mozes da postavis sajt kakav god hoces.
Ako ti je prvi sajt onda OK, mada jos nisam video da neko ko radi prvi put sajt koristi css i java skript na ovaj nacin ali ajde. Jedino sto mi se svidja na sajtu je gornji deo dok sve ostali je onako.
Sve u svemu zbog truda sa moje strane mozes da dobijes 5.

Verovao ti meni ili ne. TO ZAISTA JESTE MOJ PRVI SAJT. Sto bi znacilo da sam talenat i potencijal :))

Pohvalio bih sadrzaj i dizajn sledeceg sajta:

www.aladin.co.yu

-Pretrazivac interneta ili samo domacih strana (pretrazuje reci i po padezima)
-Adresar firmi iz Srbije sa web stranama, adresama, telefonima....kafici, restorani...dosta zanimljivih i korisnih podataka...
-Ponuda i potraznja poslova
-Oglasi
-Vesti
-Vremenska prognoza
....i najbolju stvar koju jos nigde nisam video a to je da sve vase favorites mozete da prebacite na home page aladina (koje cuvate pod sifrom) tako da ih mozete imati na svakom kompjuteru i kod kuce i na poslu...

Za tvoje godine i iskustvo, lepo si uradio!
Samo tako napred, bice jos boljih i lepsih sajtova :) Ako vas bude vise tvojeg godista, za IT u Srbiji nema zime. Drago mi je sto si se potrudio i nauceno pokazao na sajtu. Zelim ti mnogo uspeha.

Naravno, nekoliko dobronamernih primedbi (neizbezno :))
- Okvir sa desne strane (nesto sivkasto sa gradientom, uradi sa malo alfa, i neke druge boje da se malo samo providi. Boja nije lepa i ne uklapa se u ceo sajt.
- Pokusaj da nedjes neka lepsa slova, to je naravno stvar ukusa, ali bi trebala biti za nijansu manja
- Knjiga gostiju bi trebala da bude u okviru tvog sajta, ali naravno to zahteva programiranje i pristup resursima, ima vremena
- Meniji sa leve strane (zadnja tri), su malo suvise tamni, nadji neki drugi dizajn
- Online igrice zahtevaju neku registraciju, sto nervira posetioca
- Otvaranje desnog (sada sivkastog) dela je malo presporo, pa se vidi trzanje, sto deluje neprijatno
- Gornji deo bi mozda trebalo napraviti malo "beveled", atraktivnije bi izgledalo.
- Font za vreme i datum je ruzan, zameni to. Isto vazi za tvoj broj telefona
- Font za izbor opcija sa desne strane je verovatno Arial, mislim da bi trebalo da ga malo smanjis za dlaku.
- Sa desne strane ti nedostaje skrolvanje sadrzaja, imam utisak da si naveo uvek tacno broj stavki, koje staju u okvir, vise stavki bi zahtevalo skrolovanje? Predlazem ti da ne uzmes standardni vertikalni skrol bar, nego da sam napravis, sa nekim atraktivnim elementima za dugmice gore-dole i skrol dugme u sredini. Sadrzaj mozes uzimati iz nekog eksternog fajla pa ucitavati u "Dynamic text" simbol (movie)

Nemoj se razocarati, nisam te kritikovao, vec su to samo dobronamerna zapazanja, sve u zelji da ti sajt izgleda sto bolje i atraktivnije. Surfuj malo i pogledaj sta je radjeno, pa ces steci jos mnogo ideja.
Pozdrav mladom kolegi i samo napred, na dobrom si putu, jer radeci ovaj sajt, sigurno si mnogo usput naucio.

Svaka čast, kakvo zapažanje, neverovatno... Hvala ti!!! :D

codemaker:
- Knjiga gostiju bi trebala da bude u okviru tvog sajta, ali naravno to zahteva programiranje i pristup resursima

Knjiga gostiju mi ne valja, pa tražim neki hosting koji podržava PHP kako bi napravio Kontakt formu uokviru sajta, i da mi komentari idu na mail.

codemaker:
- Online igrice zahtevaju neku registraciju, sto nervira posetioca

Što se tiče Online igrica, to upravo radim sada. Prebacio sam sve igrice na drugi hosting pošto ovaj nešto zeza... Još samo da zamenim veze u glavnom SWF-u

codemaker:
- Font za vreme i datum je ruzan, zameni to. Isto vazi za tvoj broj telefona

Tako sam i mislio...

Potrudiću se da isravim navedene nedostatke...

Još jednom, hvala ti na odličnom zapažanju i ispravkama za koje mislim da su sasvim opravdane, a sa moje strane samo početničke greške jer sam učio Flash praveći ovaj sajt i greške su neizostavne... :D

Slike su loseg kvaliteta u okviru flash dela sajta. Poboljsaj to.
Imas dosta elemenata koje narusavaju izgleda. Pogotovu kod IQ testa. Vidim da si se trudio i to mi je drago. Ali si se toliko trudio da si ostao trudan na kraju. :)
Lepo zamisljeno. Super odradjeno. Mesta za unapredjenje koliko hoces! :lol:
To uopste nije lose.

Back