Шахт

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
*drunken_butterfly*:
hihihi, e, i meni :)
jel ste na svadbi pank pushtali? :D ili ste ga izdali i igrali uz neka kolca? :(

Pravili smo žurku u Holiday-u. Puštao se punk, ska, oi, rac, hc, itd... Hteli smo da angažujemo bend Reject, ali su oni to veče imali neku svirku pa smo morali da se zadovoljimo puštanjem muzike. ;)

Ali deco, kakve sve ovo veze ima sa Šahtom? :-?

milentisha:
Pravili smo žurku u Holiday-u. Puštao se punk, ska, oi, rac, hc, itd... Hteli smo da angažujemo bend Reject, ali su oni to veče imali neku svirku pa smo morali da se zadovoljimo puštanjem muzike. ;)

Ali deco, kakve sve ovo veze ima sa Šahtom? :-?
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

. . .:
:lol: Pa ono sto spada u tu muziku najcesece to i jeste :lol:

Ne bih se baš složio. Nekoliko autora (besmisleno je pričati o bendovima, jer je uglavnom reč o uan-men-prodžektima) i te kako odskaču kvalitetom i dan-danas izdaju interesantne albume. Konceptualni album "Through the Looking Glass" ad-hok benda Raven's Wing iza koga stoji Skot Mekginis (pevač australijske grupe Fortress) je po mom (ne)skromnom mišljenju jedan od najzanimljivijih izdanja u prošloj deceniji.

Sa početka ovoga veka zanimljiv je i povratnički album Skullhead-a, gde osim White Noise doajena Keva Tarnera, sviraju i bivši članovi Toy Dollsa i Meteorsa. Kev, uzgred budi rečeno, sada uglavnom radi kao Ђ tupavog naziva Ђ Techno T.

Preko bare je prilično buke digao Pennywise-ripoff bend Final War, koji bi, da nije pro-naci tekstova, 'ladno mogao da potpiše za Epitaph ili Nitro i da postane bestseler.

RAC je, svidelo se to nekome ili ne, uz crust poslednji istinski andergraund muzički pravac, a od drugospomenutog je zanimljiviji zbog veće muzičke (nažalost ne i tematske) raznolikosti. Pank je počeo da odumire kada su ideje za koje se zalagao postale PC (politički korektne).

*drunken_butterfly*:
hmmm chek sad, iz vashe priche kapiram da postoji i dobra i losha strana rac-a....
a rock against communism kao pravac je osnovao ian stewart donaldson (pu pu pu!), right?
Joj nemoj to dobro i lose. . . Podsetim me odma na kauboje sa crnim i belim sesirima. . .
Sta je dobro i sta lose o tome se moze drviti dokprsti nepootpadaju od pisanja. . .
Right. . .

Wesley Earl Craven:
Ne bih se baš složio. Nekoliko autora (besmisleno je pričati o bendovima, jer je uglavnom reč o uan-men-prodžektima) i te kako odskaču kvalitetom i dan-danas izdaju interesantne albume. Konceptualni album "Through the Looking Glass" ad-hok benda Raven's Wing iza koga stoji Skot Mekginis (pevač australijske grupe Fortress) je po mom (ne)skromnom mišljenju jedan od najzanimljivijih izdanja u prošloj deceniji.

Sa početka ovoga veka zanimljiv je i povratnički album Skullhead-a, gde osim White Noise doajena Keva Tarnera, sviraju i bivši članovi Toy Dollsa i Meteorsa. Kev, uzgred budi rečeno, sada uglavnom radi kao Ђ tupavog naziva Ђ Techno T.

Preko bare je prilično buke digao Pennywise-ripoff bend Final War, koji bi, da nije pro-naci tekstova, 'ladno mogao da potpiše za Epitaph ili Nitro i da postane bestseler.

RAC je, svidelo se to nekome ili ne, uz crust poslednji istinski andergraund muzički pravac, a od drugospomenutog je zanimljiviji zbog veće muzičke (nažalost ne i tematske) raznolikosti. Pank je počeo da odumire kada su ideje za koje se zalagao postale PC (politički korektne).
Ako mislimo na isti Fortress (ovaj je koliko se secam imao neki album "God Of Thunder") onda se bas i ne razumemo najbolje. . .
Za mene nijedan nazy bend ne moze biti dobar. . .

Wesley Earl Craven:
'bem ti sve na svetu, napisah poduži komentar o RAC-u i puče mi Explorer! A baš je bio dobar, sasve pančlajnom o tome kako je Ijan skončao kao Krcun. 'bem ti Majkrosoft...

Pa napiši ga ponovo, šta ti fali? 8) A ako te budu banovali zbog toga, nikakva šteta...:roll: Mislim da možeš da popiješ ban zbog propagiranja rasne, bla, bla, bla, netrpeljivosti... :?

Hajde, malo da nerviramo matematičara, taman me je čovek zgotivio kad sam mu našla recept koji je tražio i sad se razočarao, jel' tako matematičar? ;)

Ne znam koliko ljudi pljuje po RAC-u zato što ga je slušao ) ili više od dve nasumično izarbane pesme, a koliko zato što je to društveno poželjno. Mislim, da se iskreno vodimo logikom "ne dopadaju mi se ili ne identifikujem se sa idejama koje u pesmama iznose, pa neću da ih slušam" dobar deo ljudi bi pobacao više od pola svoje muzičke kolekcije. Ko sluša CroMagse, ne mora automatski da mantra "hare rama hare krišna", ko misli da GG Allin ima energije, ne mora automatski da bude koprofagični ludak, kome se dopadaju Descendents ne mora da bude frustrirani tinejdžer beznadežno zaljubljen u svoju školsku drugaricu. U metal i rep neću ni da ulazim, nisu svi metalci satanisti što skrnave groblja, niti su svi reperi naoružani dileri droge.

RAC je samo jedan idejni pravac (s obzirom na muzčku raznolikost), često nasilan i buntovan. Ko ne želi da čuje tuđe mišljenje, ne mora, ali nema argument da su svi takvi bendovi đubre. Paušalna ocena tipa "nijedan nacistički bend ne može da bude dobar" zapravo je naučeni, društveno poželjni odgovor. Moguće je razgovarati samo na nivou ukusa "meni se ovo ili ono ne dopada zbog toga i toga", ali ne i ulaziti u beskrajne rasprave, jer se jel'te o ukusima ne raspravlja. Eto, meni je death metal smrtno smaranje, nekom metalcu je oi minimalizam dosadan i šta sad? Cela ta priča pankeri vs skinhedi neodoljivo me podseća na pubertetsku igru partizana i Nemaca, samo sa mnogo težim posledicama od one dečije. Mnogo energije rasute ni u šta.

PS Fortress nemaju album "God of Thunder".

i meni se desava sa komentarima kad su predugacki da ode mast u propast... a i explorer je smece.

nego, ontopik, necu da pljujem RAC, ali ne bih mogla da slusam nijedan nazi bend... i, da, mrzim nazi likove i likushe i mislim da ih treba sve po kratkom postupku (koliko god uzasno ovo sto sad pricam zvucalo). teorija da je to zbog toga jer je drustveno pozeljno biti protiv tih ideja po meni ne pije vodu jer nase drustvo kao da podrzava te primitivne nacional-socijalisticke/fasisticke ideje.
al ne bi trebalo da ulazimo u politiku...

*drunken_butterfly*:
mislim da ih treba sve po kratkom postupku (koliko god uzasno ovo sto sad pricam zvucalo). teorija da je to zbog toga jer je drustveno pozeljno biti protiv tih ideja po meni ne pije vodu jer nase drustvo kao da podrzava te primitivne nacional-socijalisticke/fasisticke ideje.
al ne bi trebalo da ulazimo u politiku...

Podržava li naše društvo NS ideje ili ne, zaista je tema za drugi potforum. Ja, recimo, mislim da ne podržava, čak naprotiv, otud i moj stav o društevnoj prihvatljivosti. Da ne ulazim dublje u politiku, evo ti tekst Aleksandra Dugina u trećeputaškim ideologijama. Ma šta bilo ko mislio o njemu, Dugin se ne može nazvati primitivcem (primetio sam tu reč), kao ni ljudi koje spominje.

http://www.srpskapolitika.com/iz_sveta/2005/110.html

I samo još zapažanja povodom tog "kratkog postupka". Prvo, ako se već tako izjašnjavaš, ne zaboravi da tamo negde postoji neki ko bi i tebi presudio na isti način. Drugo, neću da glumim nekog revolucionara pa da tvrdim da dok se vi gložite, tajkuni oteše celu državu; navešću činjenicu iza koje stojim 100%. Čovek zna da je omatorio kada može da kaže "u moje vreme" a da ne zvuči smešno. Elem, u moje vreme mi pankeri kačili smo se sa šminkerima. Zapravo, ja sam stasao za sam kraj tih gloženja, ali sam o napadima na "Zlatnog papagaja" slušao od neposrednih učesnika. Razlozi su bili prozaičniji nego danas, klinci danas bar imaju visoku politiku za svađe, onomad je to bilo zato što su jedni neuredni, a drugi ulickani pederčići. E, sad, koju deceniju kasnije vidim da smo u životu nešto napravili samo mi koji smo se gložili (bez lažne skromnosti, ja sam rano počeo da radim "slobodnjački", čak sam neke stvari ovde radio pionirski, nije to ni važno). Ne znam ni jednog od one sive amorfne mase koja se valjala po mojim školama i fakultetu da je uradio išta hvale vredno, iz očiglednih razloga izuzimam one koji su se obogatili kriminalom. Zanimljivi likovi su se pro pravilu regrutovali iz redova buntovnika, čak i onih koji su iz vizure mlađeg čoveka u datom trenutku izgledali "samo za uza zid". Naravno, ne kažem da će sad svi pankeri i skinhedi napraviti nešto, daleko od toga. Ali podržavam sve buntovne pravce zato što iz njih niču oni koji talasaju. I još nešto. Nikad ne znaš u kom će ti pravcu stavovi evolirati. Jedan Bil Klinton izbegao je mobilizaciju; čitava njegova klika su deca cveća 60-ih, a sada ratuju i pitaju ima li još. Ekstreman primer, ali tako je. Tvoj "kratki postupak" mu dođe suprotnost Klintonovom "prigovoru savesti", što je dobro.

Zaključak - i pank i RAC imaju u sebi suštinsku poruku da sa ovim svetom nije sve u redu. Mislim da je sama svest o tome dovoljna da pojednicac jednoga dana pokuša nešto da promeni, tačnije da ima petlje da pokuša da promeni. Već sam napisao da se dešava da se stavovi drastično menjaju, tako da u suštini početna pozicija nije toliko bitna koliko fire that burns inside. Kretanje je važnije od cilja za one koji ne bi da tonu u žabokrečinu.

Onda sam verovatno sa necim pobrkao. . . Dosta davno (citaj pre 6-7 godina; zapravo dok je jos sam sajt posvecen izvesnom bendu i njegovom frontmenu bio beo, a ne crn) sam na jednom sajtu nasao neke svari o Fortress-u i sl. bendovima tako da ono sasvim je moguce da sam pobrkao sa jos nekim bendom. . . U svakom slucaju to je nazy album. . .
Sto se tice nazy bendova imao sam priliku cuti podosta njih i ono muzika (note i sl.) jeste OK ali kad pogledam txt-ove. . . To mi bas i nije. . . Uzmi mi za zlo ako hoces to slobodno ali ja ih sve mrzim i kao sto rece leptiric sve po kratkom postupku. A zasto bas po kratkom postupku, pa bas zato sto bi i oni mene isto tako, odamh i bez razmisljanja.
Sto se mene tice za nazy ideologiju na ovom svetu nema mesta.

milentisha:
Pa napiši ga ponovo, šta ti fali? 8) A ako te budu banovali zbog toga, nikakva šteta...:roll: Mislim da možeš da popiješ ban zbog propagiranja rasne, bla, bla, bla, netrpeljivosti... :?

Hajde, malo da nerviramo matematičara, taman me je čovek zgotivio kad sam mu našla recept koji je tražio i sad se razočarao, jel' tako matematičar? ;)
E havala ti jos jednom za recept, videcu ovi dana da ubedim mamu da mi ga napravi :) A gde ga iskopade?
Da se vratim na ne temu teme :)
Sto se tice sirenje rasne i svajke druge mrznje imate forume pa slobodno izvolite tamo. . . Sirte je uzduz i popreko mene to ne zanima. A ovde nema da se siri :)
Potpisali ste pravilnik i vala imate da ga se pridrzavate! :)
A sto se tice razocarenja. . . Pa ono. . . Sad me u proslu nedelju i u ovu nedelju jedna drugarica dobro razocara i skroz poremeti tako da posle toga jos se nisam doveo u red i nova razocarenja jos nisam konstatovao :lol:
A u ostalom to je tvoj izbor sta ces slusati. . .

Back