- Poruka
- 15.545
A saliiim sesram te bilo![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A saliiim sesram te bilo![]()

....Лично непријатељство између Аљехина и Капабланке је кулминирало одбијањем Аљехина да игра на истом турниру са старим ривалом. На турниру у Нотингему, 1936. где су играли, седели су у исто време за шаховском таблом, не више од неколико секунди. Сваки од играча је одиграо потез и одлазио, све до следећег потеза.
Капабланка је због болести умро у Њујорку, 8. марта 1942. године. Годину дана касније умро је и Аљехин. Четири године касније, пронађен је Аљехинов рукопис са најбољим партијама Капабланке. У уводу је написао: „Са његовом смрћу изгубили смо шаховског генија каквог више никада нећемо видети“.....

super, video sam pre više godinaNaišao na ovo, nisam znao

moraš još stremiti, zalagati seDošla sam bila do 1790. Prokleti bili ...![]()
Stremim Moco, stremimmoraš još stremiti, zalagati se
Ti si jos u 18. Vijeku znaci...ako zivis u 2023. nista ispod toga se ne racuna.Došla sam bila do 1790. Prokleti bili ...![]()

prosto ne mogu da rimujem kako si se namestilaStremim Moco, stremim

Imala na ličesu , ovde nema teorijeTi si jos u 18. Vijeku znaci...ako zivis u 2023. nista ispod toga se ne racuna.![]()

čitao sam o sestrama, imaju fotografsko pamćenje....Kada je imala samo pet godina, Judit je u jednoj partiji pobedila porodičnog prijatelja, bez gledanja u šahovsku tablu! Nakon partije, prijatelj se našalio: “Ti si dobra u šahu, ali ja sam dobar kuvar”. Judit mu je tada odgovorila: “Da li možete da kuvate bez gledanja u šporet?”...
Judit Polgar se smatra najvećom šahistkinjom svih vremena. Sa samo dvanaest godina ona je ušla u 100 najboljih na svetu, dok je titulu velemajstora osvojila kao petnaestogodišnja devojčica. U periodu od 26 godina, neprekidno je bila najbolje rangirana svetska šahistkinja.
Matirala Karpova , Kasparova...itd. i igrala isključivo muške turnire.
![]()
+ Mislio da će te dobiti i bez konja i kraljicehttps://lichess.org/SrICfol1/white#0
Ovaj prepolovio vreme, mislio da će da me iscepa, ali malo se zajebao, kad kažem malo mislim mnogo.![]()

Slabo je igrao za njegov rejting, da su mi svi protivnici kao on.+ Mislio da će te dobiti i bez konja i kraljice![]()

Sto se mene tice moze.Hoćete u nedelju u 18h da organizujemo turnir?
Činjenice potvrđuju da Stockfish nije računao,tj nije ni uzeo u ozbiljno razmatranje Df3 kao ključni potez ove kombinacije.Otud i ova performansa.pikax može da organizuje turnir.
Evo jedna partija od Magnusa gde igra kao engine: