Šah - mečevi

• Začetnik teme Začetnik teme pikax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Protivnik je u startu zeznuo...
jeste, ali bitno je naći način da iskoristiš njegovu grešku. kada neko igra neortodoksno, teško je smisliti plan jer više nismo na standardnom otvaranju. on je meni napravio gambit koji nikada ne igram. ali baš nikad. i morao sam da se snalazim prateći osnovne principe igre :D

jeste, ali bitno je naći način da iskoristiš njegovu grešku. kada neko igra neortodoksno, teško je smisliti plan jer više nismo na standardnom otvaranju. on je meni napravio gambit koji nikada ne igram. ali baš nikad. i morao sam da se snalazim prateći osnovne principe igre :D
Ja bih pre izbacio konja f3 nego lovca, a kad ti je podmetno pesaka to bih odmah uzeo :|p
Malo si pasivnije igrao, pa je izjednacio poziciju na pocetku, no onda je izgresio samo taako :p

Ja bih pre izbacio konja f3 nego lovca, a kad ti je podmetno pesaka to bih odmah uzeo :|p
Malo si pasivnije igrao, pa je izjednacio poziciju na pocetku, no onda je izgresio samo taako :p
postoji jedna interesantna stvar kod petominutne. što više figura čuvaš, što pasivnije igraš i koristiš resurse, to su veće šanse da protivniku ode vreme. jer ako se brzo razmene figure onda ste već u endgame. a ja nisam dobar u endgame sa pijunima.

@bmaxa @pikax
koja bunker igra. složili smo se na nerešeno jer ja nisam hteo da popustim, nije ni on https://lichess.org/lXdZ8NQ6ev69

Screenshot_2.jpg

Tako. To meni odgovara. :lol:
voliš agresivno kao magnus, a?
Zavisi sa kim igram. To što si ti uradio sam uradila isto uživo sa jednim šahistom koji igra za klub, retka prilika kad sam igrala uživo.Remi je premija.
pristalica sam da je bolje uzeti nerešeno jer nisam dovoljno dobar da bih išao u nepoznato. videlo se odmah da će biti nerešeno. nisam smeo king side castle jer bi napao svime što ima. uzeo queen side i tu mi nije mogao prići.
Oh kako ne volim karo kan :P
isto :D

Back