Sadizam

Beethoven4152

Obećava
Poruka
84
Evo i mene nakon duze pauze. Cao svima. :D
Da predjem na stvar.
Primetio sam kod sebe jedan problem, i iako je to psiholoski problem vezan za komplekse interesuje me astroloski point of view.
Elem, ustanovio sam da uzivam u bolu koji zadam drugima. Ne volim da ga zadajem, i nikada ga ne zadajem namerno, ali kada saznam da sam nekoga povredio osetim zadovoljstvo. I pocinjem da shvatam da ne mogu da se predam emotivno nekoj osobi dok god je ne povredim.
Naravno to se odmah povezuje sa znakom skorpije, a meni su mesec, mars, merkur, pluton i mc u skorpiji, a sunce, venera i jupiter(koji su btw u vagi) su u osmoj kuci. Ne bih ni postavljao ovo pitanje da nije jedne dileme. Duboka iskompleksiranost mi nekako vise ide uz znak vage nego skorpije, nekako je vaga znak koji je lakse povrediti u tom smislu, pa sam to poceo to da povezujem sa znakom vage. Kao da to funkcionise po principu 'iskompleksirana vaga koristi skorpiju kao sredstvo'. A ako dodam da su mi planete koje su po svojim prirodama suprotne u ova dva na neki nacin suprotna znaka(sunce-vaga, mesec-skorpija i mars-skorpija, venera-vaga)postajem sve vise uveren u tu teoriju.
Brutalna iskrenost pozeljna, kao i svaki komentar.
Hvala... B-)

Da predjem na stvar.
Primetio sam kod sebe jedan problem, i iako je to psiholoski problem vezan za komplekse interesuje me astroloski point of view.
Elem, ustanovio sam da uzivam u bolu koji zadam drugima. Ne volim da ga zadajem, i nikada ga ne zadajem namerno, ali kada saznam da sam nekoga povredio osetim zadovoljstvo. I pocinjem da shvatam da ne mogu da se predam emotivno nekoj osobi dok god je ne povredim.
Naravno to se odmah povezuje sa znakom skorpije, a meni su mesec, mars, merkur, pluton i mc u skorpiji, a sunce, venera i jupiter(koji su btw u vagi) su u osmoj kuci. Ne bih ni postavljao ovo pitanje da nije jedne dileme. Duboka iskompleksiranost mi nekako vise ide uz znak vage nego skorpije, nekako je vaga znak koji je lakse povrediti u tom smislu, pa sam to poceo to da povezujem sa znakom vage. Kao da to funkcionise po principu 'iskompleksirana vaga koristi skorpiju kao sredstvo'. A ako dodam da su mi planete koje su po svojim prirodama suprotne u ova dva na neki nacin suprotna znaka(sunce-vaga, mesec-skorpija i mars-skorpija, venera-vaga)postajem sve vise uveren u tu teoriju.
Hvala... B-)

To sa horoskopskim znacima nije tacno,prvo jer je sve to previse uopsteno i generalno,a drugo JER SVAKO SAM ODLUCUJE STA CE I KO CE BITI U ZIVOTU,i isto tako sta ces i kako raditi.Svaki kompleks,zadovoljstvo(bilo dobro ili lose) moze se prevazici ako se ulozi dovoljno volje,truda i vere. :) ;)

P.S sam odlucujes o svemu sto ces ciniti,nisi robot sa kojim neko upravlja,vec covek koji upravlja sam sa sobom.

Da predjem na stvar.
Hvala... B-)

Iskreno se nadam da je ovo tvoj način privlačenja pažnje.
Ukoliko nije tako, i ovo ti nije trenutno stanje uzrokovano nekakvim nezadovoljstvom, možda bi trebalo bi da potražiš stručnu psihotarapeutsku pomoć, pre nego astrološko tumačenje.
Koliko poznajem škorpije, sve i da rade slične stvari, nešepurenje istima bi im bio "mazo" segment slagalice.

mislim da je ovo jako kompleksno pitanje i da je vise za psihologiju. u kom smislu "volis" da povredjujes druge, emotivnom, fizickom? da li je sdizam vezan samo za seksualno zadovoljstvo ili i za emotivno? ako je rec samo o seksualnom sadizmu mislim da treba da naucis da ga kontrolises i ako nadjes kompatibilnu osobu...sta ja znam....i ne mora nuzno da znaci da je to zlo i napako. ako je rec o sadizmu uopste, dakle ako ti je potreban osecaj nadmoci i pri tom povredjujes druge ljude u svakodnevnom zivotu na svim poljima, to je vec psihicki problem i treba ti pomoc. kako si rekao da ne mozes da se vezes za nekog dok ga ne povredis cenim da je ovo drugo ui pitanju....

Zanimljivo je da ni psihoterapija ne moze mnogo da promeni sadisticke i mazohisticke porive, a te osobe su cesto i nemotivisane da to menjaju.
Zato uglavnom nalaze drugu polovinu, sadista mazohistu i obrnuto a nekad se desi i da se posle nekoliko godina menjaju uloge kod partnera, znaci onaj koji je bio sadista postaje mazohista.
A sto se astroloskog aspekta tice, nije ni cudo, sa toliko planeta u skorpiji(izmedju ostalog i mesec) a tri u osmoj kuci.

Hvala za odgovore svima... Reputacija za celu kafanu... :D
Nisam postavio ovo pitanje da bih ispao zajebani lik na forumu, nego zato sto imam jednu astrolosku teoriju o tome i hteo sam da je proverim, jer vec neko vreme razmisljam o njoj.
Dakle, moja teorija je kao sto sam gore i napisao da 'slabiji' znaci,(radyu rado pristajem na challenge :D)podlozniji kompleksima, koriste snaznije kao sredstvo za dokazivanje...
Koristio sam sebe kao primer, jer sebe bolje poznajem od Hitlera ***... :D
A to da li cu ja potraziti pomoc psihoterapeuta je ipak mozda previse licna stvar, i ne bih sad o tome na forumu 'Astrologija'...
Dakle, astroloski point of view... :D
Hvala... B-)

Možda zato što količinu ljubavi i emocija meriš količinom bola?
Mislim da to nema toliko veze sa isključivo tvojim odnosom prema drugim ljudima, nego više sa tvojim shvatanjem ljubavi.
Ovo što si naveo kao pozicije meni lično nije dovoljno ni za kakav zaključak, jer bi obavezno trebalo pogledati ako ništa drugo onda barem 1. kuću i vladara ASC-a, kao i 5. i 7. Tek tada se dobija jasna slika o tome ko si ti, kako ispoljavaš ljubav i kakvi su ti odnosi zapravo.

Možda zato što količinu ljubavi i emocija meriš količinom bola?
Mislim da to nema toliko veze sa isključivo tvojim odnosom prema drugim ljudima, nego više sa tvojim shvatanjem ljubavi.
Ovo što si naveo kao pozicije meni lično nije dovoljno ni za kakav zaključak, jer bi obavezno trebalo pogledati ako ništa drugo onda barem 1. kuću i vladara ASC-a, kao i 5. i 7. Tek tada se dobija jasna slika o tome ko si ti, kako ispoljavaš ljubav i kakvi su ti odnosi zapravo.

Prva u jarcu(28 stepen), vladar takodje u prvoj.
Peta pocinje u blizancima, vladar u 9oj, prazna.
Sedma(rak), vladar u 9oj i 10oj, u ovoj kuci je samo kiron...

A kakvi su ti aspekti saturna?
Evo ja imam mars kao vladar asc u biku, u opoziciji sa plutonom iz skorpije i kao mala sam bila okrutna, i bilo mi je zanimljivo kad neko pati.
Sad se to valjda sublimisalo.
Mislim da mora da bude neki los aspekt prema vladaru ascendenta i prema mesecu...

Ња, мени је жао и кад (морам да) повредим непријатеља или противника. :P Пођите од мене, као "материјала" који нема, па видите шта то бетовен има.

Бето, могао би да поставиш наталку, ове даме се убише од питања, а карта би им све рекла.

A kakvi su ti aspekti saturna?
Evo ja imam mars kao vladar asc u biku, u opoziciji sa plutonom iz skorpije i kao mala sam bila okrutna, i bilo mi je zanimljivo kad neko pati.
Sad se to valjda sublimisalo.
Mislim da mora da bude neki los aspekt prema vladaru ascendenta i prema mesecu...

Saturn je u kvadratu sa mesecom, plutonom, mc-em i merkurom, i u trigonu sa suncem i jupiterom.
Saturn je vladar asc...

Saturn kvadrat pluton-surovost, okrutnost, neosetljivost na tudje osecaje.
Pa jos i mesec iz skorpije u kvadratu sa surovim, hladnim saturnom. Kad na sve to dodamo onaj stelijum u skorpiji, i sunce i dve planete u osmoj. Wow

Evo natal:

w85j6p.jpg

Karta u principu potpuno potvrđuje ono što si napisao jer je mnogo malefika upetljano sa datim pokazateljima. ASC je u Jarcu na stepenu egzaltacije Marsa, Saturn kao vladar u sedištu u 1. i kvadrira stelijum planeta u Škorpionu, među kojima je i Mesec koji pored svoje opšte simbolike nosi i prirodu 7. kuće (odnosno vlada odnosima) a tu je i Merkur koji vlada 5. Emocije su vrlo intenzivne ali se takođe vrlo teško ispoljavaju, posebno što Saturn koji kvadrira sve te planete dolazi iz 1.
Ono što je posebno nezgodno jeste da je ovo mač sa dve oštrice - danas ti možeš tako tretirati nekog a sutra će on tebe, pa se odnosi često vrte u tom krugu.

Hvala za odgovore svima... Reputacija za celu kafanu... :D
Nisam postavio ovo pitanje da bih ispao zajebani lik na forumu, nego zato sto imam jednu astrolosku teoriju o tome i hteo sam da je proverim, jer vec neko vreme razmisljam o njoj.
Dakle, moja teorija je kao sto sam gore i napisao da 'slabiji' znaci,(radyu rado pristajem na challenge :D)podlozniji kompleksima, koriste snaznije kao sredstvo za dokazivanje...
Koristio sam sebe kao primer, jer sebe bolje poznajem od Hitlera ***... :D
A to da li cu ja potraziti pomoc psihoterapeuta je ipak mozda previse licna stvar, i ne bih sad o tome na forumu 'Astrologija'...
Dakle, astroloski point of view... :D
Hvala... B-)
koji su to "slabiji" znaci da znam gde ja spadam po toj teoriji? :lol:

Овај момак је тек напунио 18, па ћу ја да пропустим давање коментара. Ионако и не би имало неку тежину. :P

Karta u principu potpuno potvrđuje ono što si napisao jer je mnogo malefika upetljano sa datim pokazateljima. ASC je u Jarcu na stepenu egzaltacije Marsa, Saturn kao vladar u sedištu u 1. i kvadrira stelijum planeta u Škorpionu, među kojima je i Mesec koji pored svoje opšte simbolike nosi i prirodu 7. kuće (odnosno vlada odnosima) a tu je i Merkur koji vlada 5. Emocije su vrlo intenzivne ali se takođe vrlo teško ispoljavaju, posebno što Saturn koji kvadrira sve te planete dolazi iz 1.
Ono što je posebno nezgodno jeste da je ovo mač sa dve oštrice - danas ti možeš tako tretirati nekog a sutra će on tebe, pa se odnosi često vrte u tom krugu.

Hvala za natal i odgovor... :D
Jos jedno pitanje, da li mislis da je moja teorija da vaga koristi skorpiju kao sredstvo tacna, ili je to ipak previse 'romantizovano'...?
@Zlatna Iris Kontam tvoj sarkazam, i mozemo do prekosutra o ravnopravnosti znakova, ali svi znamo da je skorpija jaci znak od vage, i mislim da o tome nema potrebe raspravljati...
@Miša opusti se malo, doziveces srcani udar...

Back