SAD - predsednički izbori 2020.

Pobednik predsedničkih izbora u SAD 2020. godine?

• Donald Tramp

glasova: 91 74,6%
  • Džo Bajden

glasova: 31 25,4%

• Ukupno glasova
    122
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Savezna američka država Teksas podnela je tužbu Vrhovnom sudu SAD u kojoj osporava izborne procedure u saveznim državama Džordžiji, Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu sa obrazloženjem da su prekršile Ustav.
Teksas tvrdi da su ove države prekršile klauzulu o elektorima u Ustavu SAD jer su izmenile pravila i procedure glasanja putem suda, ali ne i kroz državno zakonodavstvo. Pored toga, Teksas tvrdi da su postojale razlike u pravilima i postupcima glasanja u različitim okruzima u državama, kojom je prekršena još jedna klauzula Ustava. Dodaje se da je, kao rezultat gore navedenog, bilo nepravilnosti u glasanju u ovim državama.
Država Teksas traži od američkog Vrhovnog suda da naredi državama da dozvole zakonodavnim telima da imenuju elektore.
U tužbi se navodi da su pojedini zvaničnici u optuženim državama predstavili pandemiju kao opravdanje za ignorisanje zakona u vezi sa glasanjem u odsustvu i poštom.
„Optužene države preplavile su svoje građane desetinama miliona prijava i glasačkih listića koji nisu primljeni i prebrojani u skladu sa zakonima. Bez obzira da li su to učinili u dobroj nameri ili ne, ovi protivustavni akti imali su isti efekat - učinili su izbore 2020. manje regularnim u optuženim državama. Te promene nisu u skladu sa relevantnim državnim zakonima i izvršili su ih nezakonodavni subjekti, bez saglasnosti državnih zakonodavaca. Činovi ovih zvaničnika su na taj način direktno kršili Ustav“, dodaje se.
Teksas u tužbi dostavljenoj Vrhovnom sudu pita: Da li su optužene države prekršile klauzulu o elektorima preduzimajući nezakonite mere za promenu izbornih pravila koja bi određivala imenovanje elektora?
Takođe, Teksas tvrdi da su nezakonite radnje optuženih država, osim što su narušile integritet glasanja sopstvenih građana, osporile i glasove građana u državi tužiocu i drugim državama koje su ostale verne Ustavu, prenose američki mediji.
Teksas se direktno obratio Vrhovnom sudu jer je on zadužen, prema članu3, za sporove između dve ili više država.
Predsednički izbori u SAD održani su 3. novembra, ali zvanični rezultati još nisu objavljeni jer je u nekoliko saveznih država pokrenut sudski postupak zbog, kako se iz štaba aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa tvrdi, izborne prevare.

Stvarno, do kog datuma Vrhovni Sud ima pravo da donese konacnu odluku? Pitam, posto ce inauguracija tek za mesec i nesto dana.
Reko Sandulović da do 12. decembra trebamo znati.
Mada, kažu da Tramp neće napustiti Belu kuću.
Biden će vladati iz gerontološkog centra na Stenovitim planinama ... to je jedno lepo mesto sa predivnim vidikovcem :D

Stvarno, do kog datuma Vrhovni Sud ima pravo da donese konacnu odluku? Pitam, posto ce inauguracija tek za mesec i nesto dana.

Do 14.decembra valjda po Ustavu Supreme Court treba da odluči da li je bilo organizovane sistematske krađe izbora.
Međutim krajnji rok je 6.januar kada se čita kako su elektori glasali.
Ako Supreme Court odluči u njegovu korist Tramp ceo proces može premestiti u House of Delegates gde Republikanci imaju 26 predstavnika, a Demokarte 24.

Znači može da zaobiđe čak i Electoral College ovim putem i ostane predsednik.:lol:

Ko će biti američki predsednik.
Ne odlučuje SCOTUS ništa o tome ko će biti predsednik već samo da li je bilo krađe izbora
Crvenokosa je sve to lepo objasnila.
Sve ovo što sudovi odbijaju Trampa je normalna procedura da što pre stigne na SCOTUS. Oni tamo čak ni ne prezentuju dokaze samo jure što pre da stignu na SCOTUS.

A evo ovde Crvenokosa objašnjava postupak kojim Tramp ide da bi zadržao predsedničko mesto

Neki kažu da će biti odsudno 6. januara sledeće godine kada se budu birali senatori.
Ako ne bude kradje u senatu će biti većina republikanaca.
Mogu i senat i kongres sa guvernerima da izaberu precednika merike ... ladno.
Mislim da Senat i Kongres nikada ne biraju direktno već preko Electoral College ili House of Delegates u baš krajnjem slučaju kad sve propadne.:lol:

Ko će biti američki predsednik.

Američki predsednik će biti Džo Bajden i Vrhovni sud ne može da uradi ništa da to spreči. Prosto, nema načina kako. Svuda su glasovi sertifikovani, 49 tužbi republikanaca širom Amerike je odbačeno ili odbijeno na državnom ili federalnom nivou, nigde nikakvu prevaru nisu dokazali.

Vrhovni sud ionako retko uzima da rešava sporove oko izbora. Jedino što je sada uzeo da razmatra je taj slučaj iz Pensilvanije, gde republikanci tuže da taj zakon države Pensilvanije (koji su sami republikanci doneli jer su većina u toj skupštini) o glasanju putem pošte nije u skladu sa ustavom države Pensilvanije i time nekako i ustavom SAD lol. Mogu da ti sa 99.9% sigurnosti kažem da će ta žalba opet da bude odbačena, kao i na Vrhovnom sudu Pensilvanije i ako hoćeš, mogu da ti objasnim i zašto.

Ali čak i da ne bude, čak i da u nekom ludom slučaju sud poništi glasove poštom i onda nekako te elektore dobije Tramp.... to je 20 elektora. Opet bi Bajden imao 286. Morao bi Vrhovni sud da poništi tako izbore u još dve države, da bi Bajden imao manje od 270. Morale bi pred njim da se nađu još dve takve žalbe koje bi on prihvatio da razmatra, a njih neeeeemaaaaa.

Tako da, nemoj dozvoliti da ti suterenisti izazivaju ikakvu sumnju, scenario u kojem Vrhovni sud odlučuje o tome ko će biti predsednik je samo njihova vlažna fantazija.

Hm.... 2000. je Vrhovni Sud odlucio da je Dz. Bus Mladji biti predsednik, a ne Al Gor.

To su babe i žabe. Totalno druga stvar, totalno druge okolnosti. Izbori su se tada sveli na jednu državu, ko je osvoji postaje predsednik, a u kojoj je razlika bila stotinak glasova. Sud je intervenisao oko načina ponovnog prebrojavanja glasova, nema bukvalno nikakve sličnosti sa ovim slučajem.

Neki kažu da će biti odsudno 6. januara sledeće godine kada se budu birali senatori.
Ako ne bude kradje u senatu će biti većina republikanaca.
Mogu i senat i kongres sa guvernerima da izaberu precednika merike ... ladno.

Mogu samo da izaberu Nensi Pelosi lol.

Bukvalno, ne postoji legalna procedura kojom Tramp ostaje predsednik. Jedino građanski rat xixi

To sam i mislio, preko takvih nekakvih poluga ... bolje i tako nego gradjanski rat.
Ja mislim da Tramp neće odustati bukvalno nikad. Tako mi deluje. Da je ovo za njega biti ili ne biti.
Po cenu da budem kritikovan mislim da možemo pričati o ozbiljnijim konfliktima jer Tramp neće prepustiti vlast.

Već su njegovi ljudi preuzeli kontrolu nad specijalnim jedinicama na primer koje direktno odgovaraju Trampu sada.
Što bi rekla Crvenokosa, obični ljudi, Vojska i Marinci su uglavnom Conservative što će reći da verovatnije podržavaju Trampa nego BLM & Antifa, LGBTQ+ i ostala progresivna levičarska ludila...
Ako Tramp nađe način da preuzme komandu i zaobiđe sve te problematične generale svašta može da bude.
Samo je trik u tome koliko vidim...

Mada su Trampovci smotani dosta jer imaju mnogo problema sa kadrovima, ne znaju kome da veruju više i verovatno će Tramp na kraju morati da popusti i preda vlast...

Ja mislim da Tramp neće odustati bukvalno nikad. Tako mi deluje. Da je ovo za njega biti ili ne biti.
Po cenu da budem kritikovan mislim da možemo pričati o ozbiljnijim konfliktima jer Tramp neće prepustiti vlast.

Već su njegovi ljudi preuzeli kontrolu nad specijalnim jedinicama na primer koje direktno odgovaraju Trampu sada.
Što bi rekla Crvenokosa, obični ljudi, Vojska i Marinci su uglavnom Conservative što će reći da verovatnije podržavaju Trampa nego BLM & Antifa, LGBTQ+ i ostala progresivna levičarska ludila...
Ako Tramp nađe način da preuzme komandu i zaobiđe sve te problematične generale svašta može da bude.
Samo je trik u tome koliko vidim...

Mada su Trampovci smotani dosta jer imaju mnogo problema sa kadrovima, ne znaju kome da veruju više i verovatno će Tramp na kraju morati da popusti i preda vlast...
Kažu da Kubanci navijaju za Bidena jer će sa tom administracijom merika brže propasti.
Neće vojska dozvoliti mada ... dovoljno je samo da se ne mešaju, jer vajtpauersi i ponosni momci će zbrisati antifu i bleklivemeterse za 48h :rtfm:

Kažu da Kubanci navijaju za Bidena jer će sa tom administracijom merika brže propasti.
Neće vojska dozvoliti mada ... dovoljno je samo da se ne mešaju, jer vajtpauersi i ponosni momci će zbrisati antifu i bleklivemeterse za 48h :rtfm:
To da, verovatno sada mobilišu Trampove podržavaoce jer su shvatili da im se sprema Color Revolution i sve više pričaju o tome.
Proud Boys možda i nemaju toliko ljudi, ne deluje mi da su mnogo uticajni, mada šta znam.

Inače Antifa & BLM degenerici ne bi imali nikakve šanse protiv Trampovih patriota. Pokokali bi ih ko govna za 48h što ti kažeš...

Just over 1,100 military craft up now... Lots going on
1607428931512.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back