Шабанска музика

Meliot

Elita
Poruka
24.568
Не разумем ову помаму за овом новокомпонованом шабанском музиком коју певају естрадни извођачи типа Бака Прасе, Војаж и остали. ''Скупа кола, лаке женске, сплавови су Мека и Медина'', нешто тог типа од текста који се спомињу у тим песмама. Та музика буквално прождире омладину ове земље ако неко није приметио. млади људи се поистовећују са текстовима у тим песмама због популарности таквих извођача. Да ли ја само видим тај проблем или га и ви примећујете?

To jeste tačno ali mi ovde govorimo o pesmama koje se pevaju na srpakom jeziku kojensu razumljive većini građana Srbije i regiona.
Никакав проблем.

То што певају домаћи извођачи, певају и страни, само на енглеском језику, а то неко сматра за културу и прогрес. Ти си написао да су Бака Прасе и остали "шабанска музика", а ниси поменуо извођаче из САД-а, Велике Британије, Француске итд. који исто тако већ деценијама певају и римују о колима, брзој вожњи и још бржем животу.

Ми смо на зачељу свега тога.

Никакав проблем.

То што певају домаћи извођачи, певају и страни, само на енглеском језику, а то неко сматра за културу и прогрес. Ти си написао да су Бака Прасе и остали "шабанска музика", а ниси поменуо извођаче из САД-а, Велике Британије, Француске итд. који исто тако већ деценијама певају и римују о колима, брзој вожњи и још бржем животу.

Ми смо на зачељу свега тога.
Ja kada sam studirao počelo je takvom muzikom, a sada takva muzika dominira muzičkom scenom među mlađom populacijom na Jutjubu i na ostalim internet platformama koje su specijalizovane za muziku.

Ja kada sam studirao počelo je takvom muzikom, a sada takva muzika dominira muzičkom scenom među mlađom populacijom na Jutjubu i na ostalim internet platformama koje su specijalizovane za muziku.
Музика у Србији је истоветна музици са запада. То је све исто.

Доминира и тамо, не само овде.

Не разумем ову помаму за овом новокомпонованом шабанском музиком коју певају естрадни извођачи типа Бака Прасе, Војаж и остали. ''Скупа кола, лаке женске, сплавови су Мека и Медина'', нешто тог типа од текста који се спомињу у тим песмама. Та музика буквално прождире омладину ове земље ако неко није приметио. млади људи се поистовећују са текстовима у тим песмама због популарности таквих извођача. Да ли ја само видим тај проблем или га и ви примећујете?

Slušaj a ne gledaj.. ili obrnuto :mrgreen:

То је одувек било тако и биће.

Сада део људи има више пара па може то да ради и да живи такав живот. Питање је каквим би животом сиротиња живела да има новца, а шта би тек старци радили да имају мање година.

То је одувек било тако и биће.

Сада део људи има више пара па може то да ради и да живи такав живот. Питање је каквим би животом сиротиња живела да има новца, а шта би тек старци радили да имају мање година.
Ljudima kada lepo objasniš neke stvari oni lako ukapiraju šta je dobro a šta loše za njih i za njihovu decu, nema veze to sa imovunskim stanjem. Konkretno u ovom slučaju ako se roditeljima objasni danovakva muzika podsvesno tekstom i spotovima utiče i na njihovu decu oni će takvelu muziku pokišati da zabrane svojoj deci.

Неолиберални нихилизам у функцији производње "пигра масе", армије необразованих и притупих послужилаца за индустрију крупног капитала.

То је дошло са запада. Нико се није жалио на њихове извођаче. Ово је само прилагођено за домаће тржиште.
Jok. Ne slušam zapadnu muziku ali ne znam da na zapadu nešto pevaju o milionima, kamionima, avionima, skupi Lamborgini i slično. Ta primitiva ide iz Turske i pod uticajem romske muzike osvaja Balkan. Sve ružne navike, poput nošenja neuredne 3 dana neobrijane brade i nošenja patika na odelo su došle iz 🇹🇷

Back