Шабанска музика

Jok. Ne slušam zapadnu muziku ali ne znam da na zapadu nešto pevaju o milionima, kamionima, avionima, skupi Lamborgini i slično. Ta primitiva ide iz Turske i pod uticajem romske muzike osvaja Balkan. Sve ružne navike, poput nošenja neuredne 3 dana neobrijane brade i nošenja patika na odelo su došle iz 🇹🇷
Ne bih se složio sa tobom. Turci su jako patrijahalno vaspitani i takve stvari kod njih slabo prolaze.

Није лепо према Шабанима поистовећивати то њесра са њиховом музиком и песмом.
Оба Шабана су врхунски певачи и нису заслужили такав став.
To je izraz koji se kolokvijalno koristi za primitivce i mislim da nema veze sa Šabanom Šaulićem i sa Šabanom Bajramovićem.

Jok. Ne slušam zapadnu muziku ali ne znam da na zapadu nešto pevaju o milionima, kamionima, avionima, skupi Lamborgini i slično. Ta primitiva ide iz Turske i pod uticajem romske muzike osvaja Balkan. Sve ružne navike, poput nošenja neuredne 3 dana neobrijane brade i nošenja patika na odelo su došle iz 🇹🇷
Ја сам ти поставио песме и спотове где се људи хвале како возе скуп ауто. Није ламборгини, али може и то да се исправи:

Да ли је Десингерица мујезинско завијање?

Није.
Немам појма како звучи тај Десингерица али свакодневно из акупих аутомобила и ноћних квазиклубова допире тај мујезински напев,
Сад ћу да јутјубишем тог десингерицу да видим шта је.

Најјачи су људи који кажу "не слушам то, али знам да је срање и да је за глупе људе".

Прво, већина људи не познаје музику, њену историју и музичке правце. 99,9% онога што се овде пушта је дошло са запада. Никакво мујезинско завијање и Турска нису донели ово, већ искључиво запад, а музичке нумере су прилагођене домаћем потрошачу.

Турбофолк више и не постоји, а и ако га има, није у изворном облику.

Људи нису чули за "trap", нису схватили да autotune није резервисан само за Daft punk (први су га употребили, а већина овде нема појма ко су), нису схватили да музичари, као и њихове газде, морају да се прилагођавају "трендовима", јер их неће бити. Не могу довека да снимају "Цевтак зановетак", јер време иде даље и на западу се стварају нови правци и нови аранжмани, које овдашњи музичари морају да прате или их нема. Сви ће слушати само западне извођаче, а домаћи су готови.

Немам појма како звучи тај Десингерица али свакодневно из акупих аутомобила и ноћних квазиклубова допире тај мујезински напев,
Сад ћу да јутјубишем тог десингерицу да видим шта је.
О томе баш сада и говорим.

Нико не зна заправо о чему се ради нити о чему расправља.

Teraju nas, primorani da slušamo na nekom događaju..etc.
Jednom prilikom sam morala da slušam nekog Miligrama u kolima dva sata , bila sam putnik. Posle 45 minuta sam pomišljala da otvorim vrata od automobila i iskočim
Можда је она искочила сама због Александре Пријовић? Можда је онај човек није избацио?

Мухарем и Шемса овде немају уплив. Овде је главна конкуренција западна музика и како јој доакати. Како да деца у Србији слушају своје музичаре, а не да се ложе на стране.

Шта мислиш, зашто су настали Боро Чорбо, Бреговић, неки Јуро Стублић и сл.?

Па исто да би ми имали своје и да људи овде не фаворизују западне, односно стране.

Можда је она искочила сама због Александре Пријовић? Можда је онај човек није избацио?
Moja dobra drugarica i njen muž imaju užasan muzički ukus. Ja ih obožavam , ali ne znam koji im je đavo .Kad odem kod njih gledamo neki muzički kanal , tj. puste to uvek u pozadini - neka sr..anja tipa ta Prijovićka , ali ona je maestro kakvih sve likova ima.

Moja dobra drugarica i njen muž imaju užasan muzički ukus. Ja ih obožavam , ali ne znam koji im je đavo .Kad odem kod njih gledamo neki muzički kanal , tj. puste to uvek u pozadini - neka sr..anja tipa ta Prijovićka , ali ona je maestro kakvih sve likova ima.
Видиш како сам погодио. Мрзимо исте ствари.

Ја у колима немам радио. Немам цд плејер и мултимедију. Можеш са мном следећи пут.

Svako vreme ima svoju muziku, misliš da Bitlse nisu anatemisali uzorni građani jer šire blud i nemoral? Sad imaš mnogo mogućnosti da slušaš ono što voliš, zašto bi uopšte i komentarisao takvu vrstu muzike. Time im samo praviš reklamu.
U kojoj pesmi Bitlsi spominju imtimne odnose i skidanje žena "do gole kože"? Možda je muzika Bitlsa u to vreme bila društveno neprihvatljiva ali ne mislim da su oni u svojim pesmama pozivali na blud i razvrat. Drugo ja mislim da sam napomenuo da ta muzika promoviše primitivizam najgore vrste tako da ova tema nikako ne može da im bude reklama.

Back