Kako se osećate kada postavite neki sadržaj na Fejsu, bilo sliku, video ili status, a niko to ne lajkuje ili prokomentariše? Da li brišete?
Da li vam dobijanje dosta lajkova hrani ego?
Mnogo je kvarno što lajkovanje i komentarisanje ne može da se onemogući. Nego si osuđen da gomila svojom reakcijom definiše tvoj socijalni status.
Ja kad nešto postavim sve iščekujem šta će da se desi, ne mogu da se opustim....
Stavljam šta ja hoću, i pišem šta ja želim. Da li će jedan da mi lajkuje, svi ili niko, ok mi je. Ne kačim, da mi grozničavo gledala ko mi komentariše šta, nešto ili ništa. Uostalom, nisam ja 24/ 7 pa da pohvatam sva dešavanja. nekada uđem svaki dan, nekada po mesec i po, nema pravila. Ali, da se i ne lažemo, svakome prija Pažnja, Posvećenost ili znak da smo prihvaćeni, da se dopadamo Ljudima, mi sami ili naši stavovi.
Ne hrani mi to Ego. Druge Životne stvari mi utiču na Ego, ova svakako nije jedna od tih.
Ne možeš da se opustiš? Što? Pa, tebi je onda važnija reakcija okoline. Jer ti en radiš to zbog sebe, nego zbog drugih.
Niko ne definiše, nego sam sebe definišeš. Komentarisanje nije definisanje. Ako neko prokomentariše loše, on je tvoj post definisao? Definisao je tebe? Okarakterisao kao nekoga lošeg, kao nešto loše napisano? Onda imaš problem sa samopouzdanjem.
Moraš da naučiš...da neke stvari nisu lične. U protivnom, ne treba da izlaziš na ulicu, da pišeš po Fejsu, da pišeš na netu...jer će uvek biti onih dobronamernih i onih ne tako finih i uljudnih. A, kada ponestane dobrica, ti ćeš šta? U mišju rupicu? Brisati postiće? Ubedačiti se?
Hrabro i uhvati se u koštac sa Životom. Bez Sujete. Bez Kompleksa. Budi ono šta jesi i čitavog Života radi na sebi. Uči. I neće da bude problema.
To se ne odnosi samo na Net, Fejs i tako to...nego uopšteno..na sve sfere Života. Život nije Med i Mleko, ali je ipak sjajan i divan. I zato ga treba iskoristiti.
Svako dobro.