S F R J

• Začetnik teme Začetnik teme ®
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
150px-SFRY_coa.png

180px-Tito.jpg

DAN REPUBLIKE

Danas je Dan Republike i stari je popio malo
Na televiziji Lepa Brena, i stari se sjeća ratnih vremena
Da bi danas bilo bolje, oni su poturali svoja pleća
Gazili hladne rijeke, jeli koru s drveća
Žao mu je što neki misle da je život negdje drugdje
I ne sanja se više stari san
Čekaju pasoš da odu van

Danas je Dan - Dan Republike
I stara kaže "Dragane šuti, skrati jezik mogu te čuti"

Danas je Dan Republike i stari se sjeća ratnih dana
Žao mu je što se ni klinci više ne igraju partizana
Danas svatko zna da je glava samo jedna
Danas svatko zna pred kim pasti na koljena

Danas je Dan Republike, stari kaže "otvorite prozore"
Pijan je i čini mu se da logorske vatre u daljini gore
Logorske vatre u daljini gore

I stara kaže "Jesi normalan Dragane, zatvaraj prozore ne radi grijanje"

Srecan vam dan republike :P

zainteresovana:
...Ne, ne nedostaje mi nekadašnji poredak jer ni ja nisam ista kao što sam bila. ;) Nedostaje mi taj, normalniji, način života, naravno. I ne zanima me ko je na vlasti, nisam političar, pa da mi od toga zavisi karijera. Ali me nervira što mi i dalje od toga zavisi karijera. :( I opstanak...
Neophodna replika? U stanju si da kažeš nešto smisleno o svom SCG iliti ex-Yu udesu? Vidi se... :p ;) :D
zainteresovana:
...Idi bre, ®, ipak je ovo za razglabanje na Politici, mada i nije čudo što 'spadosmo na Svaštaru.' ;)
Ne znam da sam se, ovako... kakav... karikaturalan... usudio da na Politici ostavim više od par postova. Nije politika za disidente. Tamo prvo naletiš čelom na etiketu ili letak. A kiseonik isisan... Mani me se... :p Svaštara rules! :p Svaštara kao utočište, bwe! Dok god joj naziv ne bude unakarađen! A postoji li... misao, pa i digresija, iskazana bez slenga, uvreda i neukusne vulgarnosti, kojom bi bio napravljen ikakav svaštaričanstveni prestup? 8)

Pretpostavljam da je, s aspekta salonske sigurnosti, suludo bilo gdje ispoljavati tako intiman čin kao što je moja neiskaziva opijenost nevinim tkivom jugoslovenstva. Ali, svaka psihodelija se mora pothranjivati sličnim mentalno emotivnim manifestacijama i drugih ljudi. Forumske satisfakcije, i ne samo nje, ima... da zagrabiš, do mile volje! :idea:

Mada, sekvence iživljavanja nad psihički ne baš „najsvojijom” bakicom, juče, u autobusu gradskog prevoza... kad se uzorak sredovječnih, pa i starijih (!) prestoničnih izdanaka oba pola, u poslovično-spontano-duhovitim naletima, kao štuke, obrušavao na unesrećenu ženu, da je privede razumu... uzorak za koji bih, (u vapaju da je nemoguće da je tek tako sve otišlo k vragu) bez prisustva kadrovima njegove ostrašćene „slike i tona”, ruku u vatru da je stožer nepatvorenog jugoslovenskog duha... :confused: :? :? :?

Šta vredi što je, zapanjujuće minimizirani ostatak putnika... valjda... normalan? U tom pogledu, prema meni, znam, nemate dilema :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

Mada, sekvence iživljavanja nad psihički ne baš „najsvojijom” bakicom, juče, u autobusu gradskog prevoza... kad se uzorak sredovječnih, pa i starijih (!) prestoničnih izdanaka oba pola, u poslovično-spontano-duhovitim naletima, kao štuke, obrušavao na unesrećenu ženu, da je privede razumu... uzorak za koji bih, (u vapaju da je nemoguće da je tek tako sve otišlo k vragu) bez prisustva kadrovima njegove ostrašćene „slike i tona”, ruku u vatru da je stožer nepatvorenog jugoslovenskog duha... :confused: :? :? :?

Uhhh...kolika recenica...:roll: :)

Back