Ruzan osecaj u stomaku.

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.735
Skoro sam ovde pisao da sam operisao zeludac, skratio sam ga da bih smrsao. To je bilo pre dva meseca, i stalno imam neki osecaj bljutavosti, i kad jedem i kad pijem vodu. Voda mi narocito ima bljutav ukus. Zna li neko zasto se to desava? Da li ce proci?

Skoro sam ovde pisao da sam operisao zeludac, skratio sam ga da bih smrsao. To je bilo pre dva meseca, i stalno imam neki osecaj bljutavosti, i kad jedem i kad pijem vodu. Voda mi narocito ima bljutav ukus. Zna li neko zasto se to desava? Da li ce proci?

па јбга., ако си раније уживао у клопи некако ми није необично
да си сада ускраћен за то задовољство.
Неко, мени близак је остао без желуца и не могу да се сетим
да му храна није пријала, али је имао ограничења у количинама.

Буди стрпљив, још је то свеже, и не заборави
да сада једеш да би живео;)

па јбга., ако си раније уживао у клопи некако ми није необично
да си сада ускраћен за то задовољство.
Неко, мени близак је остао без желуца и не могу да се сетим
да му храна није пријала, али је имао ограничења у количинама.

Буди стрпљив, још је то свеже, и не заборави
да сада једеш да би живео;)

...pa da, kad bi svi tako jeli ne bi ni imali probleme sa kilazom...

[/B][/COLOR]

...pa da, kad bi svi tako jeli ne bi ni imali probleme sa kilazom...

па ок, али он је прошао операцију на желуцу, и сад треба времена.
Тешко ускладити главу и стомак, али може се :)

ја сад нпр., идем нешто да купим и да изједам јер ми је досадно:lol:

...da shvatila sam, ali on nije operisao zeludac zato sto je bolestan vec da smrsa..i Dama je to uradila, mozda bi ona imala pravi savet za njega...

...ih ja kad bi tako radila svaki put bi kupila nesto sto bih pojela usput...
..samo jaka volja i nista vise...i krtanje ali ne u prodavnicu :)

Ha ha ha.
Vratio ti se smisao za humor rođače!

Nervni završeci odstranjenog dela želuca bili su sastavni deo Autonomnog nervnog sistema. Imali su svoju programsku svrhu. Bili su sastavni deo sistema koji je međusobno tesno povezan.

Nakon resekcije želuca javlja se poremećaj čula ukusa.

Logično je zaključiti da su neki odstranjeni receptori bili u direktnoj vezi sa čulum ukusa.

Ili ti možda imaš logičnije objašnjenje sinak?

Ha ha ha.
Vratio ti se smisao za humor rođače!

Nervni završeci odstranjenog dela želuca bili su sastavni deo Autonomnog nervnog sistema. Imali su svoju programsku svrhu. Bili su sastavni deo sistema koji je međusobno tesno povezan.

Nakon resekcije želuca javlja se poremećaj čula ukusa.

Logično je zaključiti da su neki odstranjeni receptori bili u direktnoj vezi sa čulum ukusa.

Ili ti možda imaš logičnije objašnjenje sinak?

Receptori za ukus se nalaze u gustatornim korpuskulima u tkivu jezika i, osim ako ne mislis da su mu od zeluca dosli do usne duplje, naravno da nije logicno to sto si ti zakljucio. Ili mislis da se zelucem oseca ukus? Ne uzima se najneverovatniji odgovor (ili u ovom slucaju potpuno nemoguc odgovor) kao pretpostavka resenja.
Uzgred, funkcija autonomnog nervnog sistema nije registrovanje nadrazaja iz bilo kog od cula.

Za postavljaca teme: ova pojava se ponekad desava kod ljudi posle resekcije zeluca i ume da traje po par nedelja/meseci, ali se svakako ocekuje da to prodje. Do tada, probaj da dodajes neke zacine, bez preterivanja. Kazu da pomaze i probavanje hrane koju inace ne jedes, kao neko uvodjenje novih ukusa u ishranu.

Poslednja izmena:
Vadih juce krv i rezultat S-AST (GOT) se krece u opsegu 15-37 a meni iznosi 63 kao i rezultat S-ALT (GPT) se krece u opsegu 30-65 a meni iznosi 99. Rekli su mi pre da je to pocetak ciroze jetre zbog masti u kojima jetra pliva. Da li ce se to smanjiti sa mrsanjem? Ima li neki lek da se uzme za ova dva rezultata?

Vadih juce krv i rezultat S-AST (GOT) se krece u opsegu 15-37 a meni iznosi 63 kao i rezultat S-ALT (GPT) se krece u opsegu 30-65 a meni iznosi 99. Rekli su mi pre da je to pocetak ciroze jetre zbog masti u kojima jetra pliva. Da li ce se to smanjiti sa mrsanjem? Ima li neki lek da se uzme za ova dva rezultata?

Ja samo znam da su meni pre dvadesetak godina ( razloge zasto sam uoipste i isla na
vise i ne znam) takodje konstatovali tu masnu jetru, a ja sam uvek bila relativno vitka, u to vreme bas i zaista vitka,
lekar mi je objasnio da to nije nista, da 2/3 stanovnista u industrijskim drustvima ima tu " masnu jetru", kod
mene je uzrok bio ( verovatno i ostao, ali ja nikada vise nisam isla na preglede) taj sto sam kao dete imala hepatitis.
Ronjajuci po netu videh da ti mozdea imas problem i sa zuci i da otuda dolazi taj cudan ukus koji imas.
U svakom slucaju treba da izbegavas, zapravo da uopste ne uzimas ove lekove:

Paracetamol, Salicylate, Heparin, Eisensulfat, Valproinsäure, Tetrazykline, Hormone inkcl. der "Pille", Tamoxifen, Methotrexat, Azathioprin, Vitamin A, Cyclphosphamid, Verapamil, Rifampicin, neke Antibiotike(Amoxicillin/Clavulansäure)

I da, sigurna sam da ce smanjenjem tezine ta mast polako i nestajati.

A da ti rođo ne cirkaš malo više?

Alkohol uslovljava nedostatak cinka, a nedostatak cinka može manifestovati promene čula ukusa.

Радоване, лупкаш за медаљу :zcepanje:
Како нпр., дегустираш винце? Прогуташ га прво :poludeo:

A reci ti meni pametnice, odakle ti dolazi signal da ti je recimo dosta slatkiša, hleba, ili recimo nekog drugog jela?

Da li ti je ukus prvog zalogaja isti kao i onog poslednjeg ?

Razmisli malo o ovoj FEEDBACK sprezi.

Ako se ne razumeš u materiju, onda ćuti. Ćutanje je odlika mudrih ljudi, a laprdanje onih drugih !

Pa ti prvi treba da poslusas ovaj svoj savet.

Pa kada vi "stručnjaci" nemate konkretan odgovor, logično je da mi ostali krenemo u rešavanje zagonetke.

I dalje tvrdim da je postojala direktna feedback veza između odstranjenih senzora i centra za ukus. Veza koja je prekinuta, i sistem upravo radi na uspostavi nove konekcije. Konkretan dokaz i odgovor na pitanje, zašto se unutar digestivnog trakta nalazi toliki broj nervnih ćelija. Evo konkretnog dokaza čemu služe neke od njih.

Demantuj me ako nisam u pravu.

Radovane, a cemu to "vi strucnjaci" kada se obracas Mikelu, kada je covek doktor medicine, i to drzavni fakultet ? Cemu navodnici ?

A ko je strucnjak, je l ti mozda ? Sta si ti bese ono po struci ? Prvo si nesto pisao sam da je vezano za policiju pa te Deki prozivao da si pajkan u penziji, a posle si to negirao pa si se ucutao....

Sta si ti to po struci, sta si ti zavrsio i da li si zavrsio uopste i srednju skolu, a koji fakultet, i ako mozda jesi i fakultet (mada sumnjam) da vidimo kako taj tvoj fakultet ima veze sa medicinom, pa se ti usudjujes da vrsis evaluaciju diplomiranih lekara ko je strucnjak a ko je "strucnjak" ?

Mikelo nece da pise sam o sebi, i da se ne bi hvalio, zato se i ne brani sam od vas teoreticara zavera i neznalica, internet guglaca, i vi se jos usudjujete da nekom pisete da su strucnjaci sa apostrofima....
Ma ne, vi ste strucnjaci bree. Kod Sladjane Velkov ste u Ordo Templi Orientis (OTO) gnostickoj okultnoj sekti ispekli diplome i znanje.

A reci ti meni pametnice, odakle ti dolazi signal da ti je recimo dosta slatkiša, hleba, ili recimo nekog drugog jela?

Da li ti je ukus prvog zalogaja isti kao i onog poslednjeg ?

Razmisli malo o ovoj FEEDBACK sprezi.

Ako se ne razumeš u materiju, onda ćuti. Ćutanje je odlika mudrih ljudi, a laprdanje onih drugih !

кад си добро програмиран сигнал ти стиже измозга:lol:
исти укус је и првог и задњег залогаја, зашто би био другачији,
ако ти чуло укуса функционише:zplez:

сигнали свакако постоје, али проблем настаје кад их немаш где слати,
или је пријем ограничен :lol:
Капираш?

Гојазан си.
То је та неалкохолна масна јетра.
Препуњена јетра машћу код већине да тај благи пораст трансаминаза које говоре у прилог оштећене функције јетре али на један врло врло лак начин.

Друга опција, перзистирајуће трансаминазе, лако повишене, хоће да укажу и на асимптоматски хепатитис узрокован вирусима. Мада, с обзиром на претходно наведену чињеницу (да си гојазан) не бих се бринула превише нити разматрала ову опцију.

Временом ће и то доћи на своје.

Back