Vadih juce krv i rezultat S-AST (GOT) se krece u opsegu 15-37 a meni iznosi 63 kao i rezultat S-ALT (GPT) se krece u opsegu 30-65 a meni iznosi 99. Rekli su mi pre da je to pocetak ciroze jetre zbog masti u kojima jetra pliva. Da li ce se to smanjiti sa mrsanjem? Ima li neki lek da se uzme za ova dva rezultata?
Ja samo znam da su meni pre dvadesetak godina ( razloge zasto sam uoipste i isla na
vise i ne znam) takodje konstatovali tu masnu jetru, a ja sam uvek bila relativno vitka, u to vreme bas i zaista vitka,
lekar mi je objasnio da to nije nista, da 2/3 stanovnista u industrijskim drustvima ima tu " masnu jetru", kod
mene je uzrok bio ( verovatno i ostao, ali ja nikada vise nisam isla na preglede) taj sto sam kao dete imala hepatitis.
Ronjajuci po netu videh da ti mozdea imas problem i sa zuci i da otuda dolazi taj cudan ukus koji imas.
U svakom slucaju treba da izbegavas, zapravo da uopste ne uzimas ove lekove:
Paracetamol, Salicylate, Heparin, Eisensulfat, Valproinsäure, Tetrazykline, Hormone inkcl. der "Pille", Tamoxifen, Methotrexat, Azathioprin, Vitamin A, Cyclphosphamid, Verapamil, Rifampicin, neke Antibiotike(Amoxicillin/Clavulansäure)
I da, sigurna sam da ce smanjenjem tezine ta mast polako i nestajati.