Русофилија и њене штетне последице

Nisu nas bombardovali samo zato što im nije trebalo, a da jeste onda bi to učinili još žešće nego Amerikanci. Ko ne veruje neka pogleda Ukrajinu.
Od Rusa nismo dobili ništa, a oteli su nam mnogo.
Zaista je neverovatno da ovde ima ljudi koji stavljaju interes Rusije ispred interesa Srbije. Da li im je plaćeno ili prećeno ne znam.
Нит плаћено нит прећено већ из неког идеала и убеђења, зато је и тужније. А 95% Русију није ни видело... Хоће да остваре гробаров сан о рупи на скупоценом тепиху ...нема већих мазохиста од Срба.

1000005398.jpg

Нит плаћено нит прећено већ из неког идеала и убеђења, зато је и тужније. А 95% Русију није ни видело... Хоће да остваре гробаров сан о рупи на скупоценом тепиху ...нема већих мазохиста од Срба.
Što se običnog naroda tiče verujem da nije plaćeno ni prećeno, ali za neke važne ljude i propagandiste ne bih rekao. Niko ne može da me ubedi da se predaja NIS-a onomad desila iz čistog rusoljublja.
Takođe ne verujem ni da Vučiću nije jasno kako će ako narod zbog Rusa bude živeo lošije on izgubiti glasove.
No ipak i dalje neće da naljuti zlog patuljka. Neće biti da je to iz ljubavi.

Preterana rusofilija je naravno štetna, kao i preterana ljubav prema našim zapadnim "prijateljima". Treba staviti interes sopstvenog naroda i države ispred ostalih, a naša trenutna vlast to ne ume. Oni najviše brinu o ličnim interesima, a kad se radi o interesu države, ponašaju se nesposobno i kukavički. Ako su već SADistički kauboji u poziciji da nam sankcijama bace NIS na kolena, trebalo je da naša vlast blagovremeno pritisne Ruse da prodaju svoj deo kome hoće, a da ako to ne urade, da ćemo ga onda mi otkupiti od njih pod našim uslovima. Ova naša kukavica daje Rusima rok od 50 dana, što je em zakasnelo, em predugačak period. Takvo šlihtanje Rusima nije vredno štete koju sada trpi NIS. A što se tiče straha od zavrtanja gasa, koga briga za gas, strujom lako može da se nadomesti eventualni manjak. S druge strane, propadanje strateški važne firme kao što je NIS, čije akcije ima i država i građani Srbije, je apsolutno neprihvatljivo.

Što se običnog naroda tiče verujem da nije plaćeno ni prećeno, ali za neke važne ljude i propagandiste ne bih rekao. Niko ne može da me ubedi da se predaja NIS-a onomad desila iz čistog rusoljublja.
Takođe ne verujem ni da Vučiću nije jasno kako će ako narod zbog Rusa bude živeo lošije on izgubiti glasove.
No ipak i dalje neće da naljuti zlog patuljka. Neće biti da je to iz ljubavi.
Av ima orden Aleksandra Nevskog,koji se daje samo izuzetno vernim ruskim psima. Sve se zapravo bazira na sprezi dve preživele sestrinske službe iz perioda komunizma. DB i FSB. Koje između ostalog stoje iza ubistava Đinđića i mnogih drugih.

Ево ових дана актуелно око НИС-а и да због братске нам Русије морамо себи пуцати у ногу.Питам се само зашто неко ко се издаје за Србина и патриоту ставља интерес једне далеке земље испред интереса своје? Уз то се увек игнорише чињеница да је тај исти НИС изграђен америчким кредитима и да Амери од нас траже да учинимо услугу пре свега себи и повратимо власништво над стратешки важним ресурсом. Увек буде најјачи аргумент како нас Руси нису бомбардовали..тачно, нису ал су нас увек пустали низ вц шољу кад им је било у интересу за шта им ја не замерам, радили шта је најбоље за њих..али зашто ми никад не радимо шта је најбоље за нас?

I ja se isto pitam kad vidim tekstove poput tvog uvoda u temu (imaš li neku korist/interes od pisanja besmislica... ili ti je "pamet prevelika" u jutarnjim satima?)

1764756839050.jpeg

I ja se isto pitam kad vidim tekstove poput tvog uvoda u temu (imaš li neku korist/interes od pisanja besmislica... ili ti je "pamet prevelika" u jutarnjim satima?)

Pogledajte prilog 1827260
Па заобиђи тему, отвориће Тихи већ неку која се вама допада како запад пропада,Русија цвета итд итд

’ебавала вас русофилија и русофобија. Свако ко прича на ову тему себе одмах дефинише као демагога и манипулатора. Власт у Србији није русофилска него је везана за исте такве мафијашке кругове у Москви.

’ебавала вас русофилија и русофобија. Свако ко прича на ову тему себе одмах дефинише као демагога и манипулатора. Власт у Србији није русофилска него је везана за исте такве мафијашке кругове у Москви.
Vlast u Srbiji je instrument zapada. Još kad je Pusilips poljubio prsten masončinama u hotelu Ric.

Па ми хоћемо да купимо али Рус неће нама да прода.Изгубили су Бугаре које су увек форсирали науштрб нас па сад само нас могу да држе за моода , братски онако.
Не увек. Само у једнм кретком периоду, када су с правом сматрали да је Бугарска њихова територија. Руси су изгубили Бугаре 1915. године, и то знају

Претпоставио сам..да се иде у самоизолацију и конфронтацију с НАТО, Америком и ЕУ .. Потпиши где треба да нисам из Србије 😄 И како то сви да пишете мрском латиницом.
Jel jesi?Ako si.Meni je već dosta diktata sa zapada i ovo sa NIS je iskreno neuspela misija američke dikature jer je Viktor Orban izjavio da oni uvoze iz Rusije a ako bude za njih,biće i za nas.Rusi neće da prodaju NIS,a Orban bio kod Putina u poseti,nemoj ni sumnjati da su se dogovorili kako da nam dopremaju šta nam treba,jer ovo što gledaš je nova podela karata u kojoj se ameri ne pitaju ništa.Sa tim poglavljem je gotovo.
Pišem latinicom jer sam odmalena tako naučio,lakše mi zbog đšžćč...Ćirilica mi nekako deluje...smešno.

Sufiks 'filija' se u normalnom svetu odnosi na ljubav prema kulturi neke zemlje u najsirem smislu. Tako da kad kazemo anglofilija mislimo na ljubav prema britanskoj kulturi, frankofilija prema francuskoj, jedino se rusofilija odnosi na 'ljubav' prema aktuelnom ruskom predsedniku i njegovim nuklearnim bojevim glavama, posto se Srbin ne bavi kulturom, niti ga to zanima, samim tim ne moze ni imati odnos prema tome, bilo pozitivan bilo negativan.

Poslednja izmena:

Back