Русофили, да вас нешто питам....

nema blage veze iskreno... zato sto smo kao narod jedno, mozda u moksvi neces to osetiti, u petrogradu jos manje, ali kad malo zadjes u untrasnjost rusije razumeces o cemu pricam.

uvek se setim matorog koji je proputovao ceo svet, ali bukvalno i radeci aleksu dundica isli vozom po bespucu nekih stepa i stigli u neko malo mesto da prenoce. kada su onako kao ekipa njih 30tak izasli iz voza lokalni lik ih je pitao odakle su, oni rekli iz srbije, ne iz sfrj vec iz srbije :lol: lik je samo rekao sacekajte malo ovde. uzbunio je taj celo mesto, prvi covek mesta je dosao sa svim se izljubio, na brzinu su doveli lokalnu folklornu grupu koja je na samoj stanici izvodila svoj program, znaci u nosnjama i svime sta prilici...dok se to desavalo u mestu se spremala klopa i zakuska za najdraze goste, to je trajalo do ujutru.... secam se da mi je matori rekao svasta sam video u svetu, ali ovo sta smo doziveli kao srbi u rusiji pamticu ceo zivot.

desetak+ godina kasnije kaze, vecers nam dolazi mark berns, bice nam gost na veceri. ja kao svaki adolescent zadojen americkom rok kultrom kazem ma kakav mark berns ko je bre taj...i dok sam u svojoj sobi slusao mauntin i njihov nantakit album cujem ja neko svira na gitari. iskljucim mjuz i udjem u sobu a mark svira i peva tamna je noc. matori snimao sve pesme koje je pevao to vece, ja bio zacenjen muzikom. taj i takav senzibilitet ili imas u sebi ili ne. i dan danas te trake nekad preslusam sa nekom dubokom jezom koliko nemamo opojma sta nosimo sve u sebi a sto nema veze sa lokalitetom gde smo.

Ok, Rusi su skoro izjavili /mislim čak portparolka/ da smo mi takođe Rusi, samo su nas zapadnjaci naučili da smo Srbi, a ne Rusi.

Deliš mišljenje?

1756285754176.jpeg

Sin mi reče da im priofesor istorije pričao kako je Crna ruka Rusko maslo.. Naime, Rusiji se nikako nije sviđalo što se Milan Obrenović okrenuo Austrougarskoj, pa su organizovali ubistvo prestolonaslednika Ferdinanda. Što je direktno odvelo Srbiju u rat sa Austrougarskom.
ljudi moji , ovo podseca na ono pravdanje NEMACKE pre nekoliko godina kada se obelezavalo STO GODINA OD PRVOGSVETSKOG RATA kako su SRBI BILI JEDNA VRSTA AL KAIDE U TO DOBA ili ti teroristi!

ovde paula pokusava da nam proda maglu , kako JE TIRANIN I OKUPATOR u stvari bio primoran da nas napadne ?

paula pravda KOLINJALISTICKU IMPERIJU I OKUPATORE ....

Ako je to tačno, baš se i nisu postavili prijateljski. Posebno jer je razlog što se Milan okrenuo Austrougarskoj taj što je Rusija dala Bugarskoj srpske zemlje...
pa sve da je ta bljuvotina i kojestarija istinita, zar niej logicno da svaka velika sila ima svoje interese ?
dokle je izdajnicko kopile obrenovic okrenut ka ZAPADNIM OKUPATORIMA I KOLONIJALISTIMA onda je to ok ?
dakle dok im neko lsuzi to je u redu ?

ODOBRAVAS OKUPAICJU I TIRANIJU!

a ako se taj okrene protiv tog okupatora e onda to niej u redu ???

ajde narode cusni glavom pa shvati sta toboz profesorka na srpskom fakultetu ovde propagira...

zalosno je da nam takvi uopste rade po drzavnim fakultetima. ova mantra je apsolutno nenormalna i narvano sa notama rusofobije.

ona opravdava u stavri sto je AUSTROUGARSKI OKUPATOR i tiranin imperijalisticki, robovlasnik, zaratio sa nama ?
jer eto srbi nisu vise hteli da slugerisu njima ?

o sunce ti mislosno...
pa se sa tim nije složila Austrougarska i Pariz? Tako je Milan dobio podršku sa Zapada da poveća srpsku teritoriju tj vrati neke delove kao npr Niš i okolinu. ?

Tako dakle nije uvek odnos sa Rusijom bio pravolinijski .

nema blage veze iskreno... zato sto smo kao narod jedno, mozda u moksvi neces to osetiti, u petrogradu jos manje, ali kad malo zadjes u untrasnjost rusije razumeces o cemu pricam.

uvek se setim matorog koji je proputovao ceo svet, ali bukvalno i radeci aleksu dundica isli vozom po bespucu nekih stepa i stigli u neko malo mesto da prenoce. kada su onako kao ekipa njih 30tak izasli iz voza lokalni lik ih je pitao odakle su, oni rekli iz srbije, ne iz sfrj vec iz srbije :lol: lik je samo rekao sacekajte malo ovde. uzbunio je taj celo mesto, prvi covek mesta je dosao sa svim se izljubio, na brzinu su doveli lokalnu folklornu grupu koja je na samoj stanici izvodila svoj program, znaci u nosnjama i svime sta prilici...dok se to desavalo u mestu se spremala klopa i zakuska za najdraze goste, to je trajalo do ujutru.... secam se da mi je matori rekao svasta sam video u svetu, ali ovo sta smo doziveli kao srbi u rusiji pamticu ceo zivot.
Paula u neverici kad ovo cita?

Дугујемо им лову.

Много лове.

Пошто, колико год их не волели, највише код њих идемо по лову...
Dugujemo im sve, od drzave i kulture, preko prava i para, do monetarne stabilnosti.

Naime, da ne postoje evropske banke u Srbiji, i da smo ostali sami sa srpskim udbaskim bankama, penzija kapetanamarka bi vredela 15 evra, i to maksimum.

Дакле, и секси акција била само по западу. Срце на истоку, а дупе на западу.

Немој тако лицемерно.

Све што је добро, узимате и добијате од запада.
pa cuj, ako na zapadu narod udise vazduh, pije vodu, jede.............po tebi, ja moram svega toga da se odreknem KAKO NE BIH BIO ZAPAD.
Mnogo ti je pamet ogranicena.

Ok, Rusi su skoro izjavili /mislim čak portparolka/ da smo mi takođe Rusi, samo su nas zapadnjaci naučili da smo Srbi, a ne Rusi.

Deliš mišljenje?
nikad nisam delio ljude po nacionalnom, jezickom, imovinskom ili religijskom principu. ili je neko lik sa kojim imam sta da pricam ili nije. ili zraci nesto iz njega ili nje, ili je tikva. a jedini princip koji imam kad ocenjujem bilo koga, to je stepen licemerja koje nosi i da li ga uopste nosi.

sta smo mi malo je redova i papira da se pise o tome, mozemo biti svasta, ili rusi, ili samo neki levi sloveni, ili kelti, ili 13 zaboravljeno jevrejsko pleme, ili neki anahroni atavizam koje ostao posle zatvaranja jedinih vrata agarte za koju niko na svetu ne zna gde je danas. znaci mozemo biti cak i majmuni, ali majmuni sa senzibiltetom. svako ima nesto specificno za sebe i svoj dnk ili dnk naroda kome pripada, mi imamo ono po cemu nas je ceo svet pozitivno dozivljavao kao dobronamerne, druzeljubive, gostoljubive, vredne-to najcesce sto je najtragicnije pokazujemo kad iz srbije emigriramo, iskrene i lisene licemerja.

ovde se niko nikad nije ovajdio sejuci mrznju, sejali su je komunisti pola veka i vise pa nisu uspeli, sejali svakakvi okupatori pa ispali debili bez obzira na nas kolateral. kao sto smo eksperti da se naebemo mile majke svakom sa strane ko nam soli pamet ma kako jak bio, tako smo i eksperti da sami sebe uyebemo kao retko ko na planeti ratujuci bas sa svojima. a za to treba samo mali povod, da ti neki tvoj cacne u dusu i prodrma je onako sirovinski podlo i pokvareno kako jedino srbenda nekad ume.

i to je jedini zadatak ove i prosle vlasti, prvo osiromasi narod do koske, a onda mu usadi licemerje i nateraj ga da mrzi bliznjeg svoga kao nikog drugog. onda imas pogodno tlo za sve poznate i nepoznate igranke koje sa takvim narodom mozes da radis a pitanje je da li i zelis jer ti je cilj samo ubijanje njegovog duha. i zato kada ovde vidim podlaca koji bilo kog srbina moze da naziva ustasom, on je za mene najgore ljudsko zlo koje nije dostojno da zivi.

to i takve stvari rade samo satanisti. niko drugi. nijedna druga sila ili pojedinac. a rade zato sto smo od boga.mogu da se pravdaju da pisu za pare jer je to posao, provokacija. ne verujte. to je marva, najgora ljudska. izopacena. do samog korena.

mislim da ti je tu odgovor, rusi i mi smo od boga jos uvek, zapad je boga ubio a znamo koji je filozof to rekao. ubio ga je naravno u sebi jos davno, a javno se pravi da nije. licemerno. a i to znamo.

zato ce uvek postojati oni i mi.

Свако ко се залаже за нашу спелу оданост некој од великих сила чини издају, што се мене тиче.

У складу са тиме, не подржавам учлањење Србије у било који војни савез. То је врло озбиљна ствар, и увек ће некога наљутити.

Ово време је грозно, што се мене тиче. Свеједно, оптимиста сам ако се окренемо у се и у своје кљусе. Нико други неће нама направити бољитак. Можда ћемо напредовати овако-онако, али само да бисмо и даље били покорни.

Економски можемо (па и морамо) да сарађујемо са свима. Немамо ми средстава да се одсечемо од једних, других или трећих (политички запад, Руси, Кинези...).

ЕУ земље (не све) су спровеле одвајање од Руса, свађу са Кином, тренутно су лоши односи са Америком... Последично ће владајуће странке сасвим сигурно изгубити изборе јер је публика врло незадовољна. Привреде им стагнирају. Почитичари хоће нешто, али то не успева. Да ли ће престати? Сумњам. Када буду изгубили изборе, можда тада прогледају, мада не гарантујем. Превише су спели фанатици. То слепило је највећи проблем.

Дворски кловн који се пре залаже за интересе неке велике силе него за наше. Издаја.

Треба му уписати у радну књижицу занимање - дворски кловн. То је већ 35 година. А можда би већ могли и у пензију да га сместе. Свакако је већ и превише штете направио.

Све док ми имамо таквих кловнова, нама супротстављене стране ће моћи да имају своје.
И тако, све док се кловнови свађају народ страда.

Склонимо све кловнове и живимо уређено.

jel imaju rusi neke knjizevnika pre tolstoja?
tolstoj je 19sti vek
tomas mor, sekspir, servantes su 16sti vek
prva ruska opera je iz 19stog veka, u europi se opere komponuju od 16 veka
europa je imala periode renesanse, rokoko, barok, klasicizam, gotiku.... rusi pojma nisu imali o tome.
a temelj europske kulture su ipak europska helada i rim... u to doba rusi nisu imali ni pozorista ni filozofe ni istoricare
Rusija je preuzela europsku kulturnu bastinu, i prilagodila ih svojim posebnostima
temelj je anticka grcka. ne mozes reci europska helada, nego heladska europa.
u knjizevnosti 19. veka, psih. realizmu, rusi su vrh. presisali sve tadasnje savremenike diljem evrope.
eto, mozda nije temelj, ali je armatura.
dajte ljudi malo objektivnosti, iako smo srbi :mrgreen:

U Rusiji se sistematski urusavaju svi elementi drustva koji grade neku ljudsku zajednicu odozdo-nagore.

Umesto toga, imamo bolide oko Putina, koji misle da je ljudska civilizacija nastala zato sto su se drustva gradila odozgo-nadole.

To je takve ekipa bolida, koja unistava zivote desetinama i stotinama miliona ljudi.

Em su pokvareni, em su glupi, duplo golo.

Svi komentari i pitanja i "argumenti" koja si izneo su beznacajni. Svi ozbiljni svetski analiticari i ljudi sa zdravim razumom se slazu da EU rapidno propada i da je Zapadni svet generalno u dekadenciji. Na drugij strani Kina, Rusija i Istok su u usponu pred otvorenivratima prosperiteta. Srbi kao stari i mudar narod to naravno prepoznaje i zeli da bude deo uspesnog dela sveta cim se za to ukaze pri
oswald spengler "propast zapada". nije rus napisao, vec nemac.
s tim sto sa zapadom propada i rusija, kao sastavni deo. boze moj, kad je anticka grcka mogla da propadne, sto ne bi i varvarski zapad:mrgreen:
za kinu ne znam..

Back