Русофили, да вас нешто питам....

Mnogi srbi imaju mitsku sliku o Rusiji, bratski slovenski pravoslavni narod... a ono Rusija islamska zemlja(prošećite Moskvom kada je džuma, jedva se može proći od vernika koji klanjaju) ima i ponešto šamana i budista, a većina rusa Srbiju znaju samo iz vesti, slovenski narod jesu ali nisu južno-slovenski. Vidi se i po fizionomiji, bliži su skandinavcima što jednim delom i jesu.
Rusima istoriski gledano su bliži i bratskiji bugari(po delima, ne govorim etnički), a po današnjoj Sofiji ima gomila ruskih prodavnica gde možete probati pravi ruski kvas i moroženoe.
Ruski jezik i kultura jesu zanimljivi i divni, ali pored ruskog u Rusiji se govori i udmurtski, mordvinski, jevenki, čečenski, čerkeski, čukutski...
Rusija je veoma raznovrsna geografski, etnički i jezički i šteta što srbi slabo poznaju pravu Rusiju.

Ipak, biti u dobrim odnosima sa Rusijom nije loša stvar, pitanje je koliko Rusija ima nekog iskrenog interesa u Srbiji za srpsku dobrobit?
Po nekim duhovnim pretskazanjima iz Nemačke (iz ranih 1980-tih) kada dođe do velike bitke naroda, Istoku će iz karmičkih razloga biti dozvoljeno da odbeleži svetovnu pobedu nad trulim zapadom ali to nije u smislu da će odmah nakon toga svet procvetati od pravičnosti, već će ipak trebati vremena jer puno toga će biti razoreno i na istoku i na zapadu.

S jedne strane imamo Rusku podrsku po pitanju Kosova....i to je to
Sa druge strane , svima je jasno da one price kojima su nam punili glave zadnjih 50god kako su nam Rusi braca su nistavne
Dosli su Rusi, eto tu su vec 3 i po godine , nisu 4 reci na srpskom naucili, ne druze se sa Srbima, ja ne znam nikoga da je cuo za nekoga da ima bar jednog ruskog prijatelja. Toliko o tome...

S jedne strane imamo Rusku podrsku po pitanju Kosova....i to je to
Sa druge strane , svima je jasno da one price kojima su nam punili glave zadnjih 50god kako su nam Rusi braca su nistavne
Dosli su Rusi, eto tu su vec 3 i po godine , nisu 4 reci na srpskom naucili, ne druze se sa Srbima, ja ne znam nikoga da je cuo za nekoga da ima bar jednog ruskog prijatelja. Toliko o tome...
Ima ih koji su odlicno naucili srpski. Tek posle malo duze price provalis. Druzim se ja sa nekim od njih.
99% Rusa u Srbiji je prozapadno naklonjeno i mrze Putina

Много је то комплексна тема, за овако скучен простор. Наши односи са Русима, датирају још од 13 века. Најважније питање је , да ли су Срби западни народ, као Норвежани на пример, или источни, као Грци, Бугари Грци и Руси. Да ли припадамо западној цивилизацији, или припадамо визнаијском комомвелту, како тврде готово сви историчари цивилизације на свету и готово сви филозофи, и са истока и са запада. Од Шпеглера и Хантигона на западу, до Трубецкоја, Берђајева, и Иљина на истоку. ОНи се по том питау апслолутно слажу. А велики је хендикеп кад хоћеш да будеш нешгтошто ниси. Уосталом, тежиште светске производње а и удобности самог живота се сели са запада на неке друге цивилизације.
Odgovor je prost EU nas nikad neće prihvatiti

Ima ih koji su odlicno naucili srpski. Tek posle malo duze price provalis. Druzim se ja sa nekim od njih.
99% Rusa u Srbiji je prozapadno naklonjeno i mrze Putina
jedan do dva posto izuzetaka postoje u svakom slucaju
No, po rusofilima vidim koliko su razocarani
Uzgred, kada su nam utucavali u glavu da smo mi i Rusi braca, tada nikad nije bilo kvalifikovanja neki Rusi jesu braca, neki nisu. Nego 100%, uvek i zauvek, i ako je neko posumnjao u to, odma bi mu se smejali
Trebali bi zavrtati usi tim ljudima

jedan do dva posto izuzetaka postoje u svakom slucaju
No, po rusofilima vidim koliko su razocarani
Uzgred, kada su nam utucavali u glavu da smo mi i Rusi braca, tada nikad nije bilo kvalifikovanja neki Rusi jesu braca, neki nisu. Nego 100%, uvek i zauvek, i ako je neko posumnjao u to, odma bi mu se smejali
Trebali bi zavrtati usi tim ljudima
Nećemo bratstvo među narodima da uzimamo kao bratstvo unutar porodice.
Ali koliko je bratstva među narodima moguće da postoji, toliko postoji između Rusa i Srba.

Back