Русофили, да вас нешто питам....

Sin mi reče da im priofesor istorije pričao kako je Crna ruka Rusko maslo.. Naime, Rusiji se nikako nije sviđalo što se Milan Obrenović okrenuo Austrougarskoj, pa su organizovali ubistvo prestolonaslednika Ferdinanda. Što je direktno odvelo Srbiju u rat sa Austrougarskom.

Ako je to tačno, baš se i nisu postavili prijateljski. Posebno jer je razlog što se Milan okrenuo Austrougarskoj taj što je Rusija dala Bugarskoj srpske zemlje... pa se sa tim nije složila Austrougarska i Pariz? Tako je Milan dobio podršku sa Zapada da poveća srpsku teritoriju tj vrati neke delove kao npr Niš i okolinu. ?

Tako dakle nije uvek odnos sa Rusijom bio pravolinijski .

Uzgred, od jednog Nemca sam čula nešto što nisam kod nas baš nailazila. Naime, na jednoj konferenciji negde u Belgiji on reče pred svima kako intenzivno uči Ruski jezik jer želi da čita Ruske klasike na originalnom jeziku

Колега ми пре два дана рекао да ће почети да учи руски језик да би на белосветксим летовалиштима преко Тиндера могао да ћаска са Украјинкама.

Учиће преко чет џипитија. Прво ће да крене са граматиком.

Koji ti je omiljeni tim u KHL ligi?
38-ico, vidi nešto. Valjda ti spadaš u ove što kažu Dodiku i Srbima u BiH, da se ne inate i ne k.rče sa zapadnjacima, jer ćemo na.ebati.

Znači jasno ti je da zapadna sila vreba na nas i naćeruje nas na stvari koje mi ne bismo žeželi.

S druge strane, tvoj odnos prema Rusima, ukazije da želiš da se ta pozicija zapada (prema nama) nikada ne premeni. Jer da želiš da prestane situacija u kojoj nas zapad tera da radimo nešto za šta mislimo da nam je na štetu - ti bi navijao da Rusi pobede u Ukrajini, i da EU ode u tri lepe...

Ali ti navijaš obrnuto, da zapad pobedi pa da nastavi da bude u situaciji da nas zlostavlja.

Ako bi mogao da objasniš tu tvoju ideju...

Sin mi reče da im priofesor istorije pričao kako je Crna ruka Rusko maslo.. Naime, Rusiji se nikako nije sviđalo što se Milan Obrenović okrenuo Austrougarskoj, pa su organizovali ubistvo prestolonaslednika Ferdinanda. Što je direktno odvelo Srbiju u rat sa Austrougarskom.

Ako je to tačno, baš se i nisu postavili prijateljski. Posebno jer je razlog što se Milan okrenuo Austrougarskoj taj što je Rusija dala Bugarskoj srpske zemlje... pa se sa tim nije složila Austrougarska i Pariz? Tako je Milan dobio podršku sa Zapada da poveća srpsku teritoriju tj vrati neke delove kao npr Niš i okolinu. ?

Tako dakle nije uvek odnos sa Rusijom bio pravolinijski .
Obrenovići su bili Austrofili od prvog Vučića (Miloša Obrenovića) tako da ne razumem foru
Malo se zaboravlja da je prevrat podržala otvoreno Francuska sa kojom je bio povezan kralj Petar I dok je Aleksandar bio ruski čoek

са Украјинкама.

са граматиком
.
Ray Liotta Lol GIF

Uzgred, od jednog Nemca sam čula nešto što nisam kod nas baš nailazila. Naime, na jednoj konferenciji negde u Belgiji on reče pred svima kako intenzivno uči Ruski jezik jer želi da čita Ruske klasike na originalnom jeziku
Од западних мислилаца, једино су Немци разумели Достојевског до некле. АЛи без обзира колико интензивно учио језик, неће моћи да га савлада довољно добро да би могао да чита руске класике у оригиналу. Моћи ће да прочита, али да нешто ту разуме, тешко. ПОготово не Шмељова, Љескова, Достојевског. Јер, прва двојица, корисе комплетно богатство руског језика у свој својој раскоши, а достојевски је мислилац превославне првинијенције. НИје га лако сасвим обухватити без самог православља.

Pa baš nije kompleksna tema zato što je sve ovo zasnovano na trećesvetskom kargokultu
balkan culture = kontradikcija evropi i te evropa ne može funkcionisati sa ovim polarnim opozitom
Па ко жели да тако поједностави ствари, може. Од воље му. Али онда страдају наредне генерације.

1. Na terasi sam proveo jer nemam pare.

2. Nula puta, nemam pare.

3. Imam jednak broj evra dolara i rubalja (0)

4. Vozim naša kola (Yugo)

5. Kod mene je, na primer, obrnuto. Znam puno koji studiraju po Rusiji koješta. Nikog ne znam ko studira na Zapadu. Osim ako se Slovenija ne računa u Zapad.

6. 0

7. Ruski je jedini jezik koji govorim, pored srpskog. I pevam na ruskom, itekako. I pišem čak. Dnevnik vodim na ruskom, i pesme pišem na ruskom.

8. Ekskurzija bi bila preskupa za tako daleku zemlju.

9. Nije, i to je samo još jedan dokaz da smo zapadna kolonija.

10. Zato što Ruska Federacija nije imperijalistička.

11. Iznesi podatke, pa ćemo pričati.

12. Vrlo ironično.

13. Vidi tačka 9.

14. Vidi tačka 9.

15. Viski je irski, a ona je tradicionalni neprijatelj germanskih i anglosaksonskih bolesnika.

16. Ne gledam sport, nisam zaulav.

Eto to je to.
Moraćeš mnogo bolje da se potrudiš sledeći put.
Živela Rusija.
Pozdrav.
Performativna sovjetofilija

38-ico, vidi nešto. Valjda ti spadaš u ove što kažu Dodiku i Srbima u BiH, da se ne inate i ne k.rče sa zapadnjacima, jer ćemo na.ebati.

Znači jasno ti je da zapadna sila vreba na nas i naćeruje nas na stvari koje mi ne bismo žeželi.

S druge strane, tvoj odnos prema Rusima, ukazije da želiš da se ta pozicija zapada (prema nama) nikada ne premeni. Jer da želiš da prestane situacija u kojoj nas zapad tera da radimo nešto za šta mislimo da nam je na štetu - ti bi navijao da Rusi pobede u Ukrajini, i da EU ode u tri lepe...

Ali ti navijaš obrnuto, da zapad pobedi pa da nastavi da bude u situaciji da nas zlostavlja.

Ako bi mogao da objasniš tu tvoju ideju...
Rusija je Mordor, mrak, fasizam; i kada bi se skroz okrenuli prema Rusiji, Vucic bi nas streljao po kucama.

Razlog zasto smo uopste zivi, i SNS nas vec nije streljao, je jer zapad i zapadni kapital ogranicava vucicevu moc.

Toliko je prosto.

Rusija je Mordor, mrak, fasizam; i kada bi se skroz okrenuli prema Rusiji, Vucic bi nas streljao po kucama.

Razlog zasto smo uopste zivi, i SNS nas vec nije streljao, je jer zapad i zapadni kapital ogranicava Vucicevu moc.

Toliko je prosto.
Bukvalno jedini argument koji si ikad izneo je da su zabranili promene pola

па и пољска, словачка, румунија, бугарска, хрватска, португалија, мађарска, естонија, летонија, литванија, малта, кипар... су ЕУ па ником не пада на памет да иде тамо да живи :D

Знам наше људе који шљакају у Словачкој. Такође, знам наше људе који шљакаче на Малти (плус, неке који имају и фамилији неке на Малти). Португалија, ту наше ђевојке воле да проутују и виде Лисабон. Кипар...хм...не знам некога тамо. Ако не рачунамо цецину кипарску викендицу. Мађарска? Будим и Пешта су светски градови. Сигурно има и Срба (не само староседелаца у Сент Андреји). Хрватска? Највише наших има на приморју да конобаришу преко лета. Сезонски. Естонија, Летонија и Литванија су крај цивилизованог света. Далеко. И мало.

У Русији, знам грађевинце који тамо шљакају. Неки инжењери, а неки грађевински радници. Озбиљно се шљака. Осим грађевинаца, не знам за друга занимања. По медијима имамо наслове о псима рата који су тамо.

"Razlog zasto smo uopste zivi, i SNS nas vec nije streljao, je jer zapad i zapadni kapital ogranicava Vucicevu moc."
this nigga, mogli bi skloniti Vučića sutra ali taj milostivi zapad je tu da pokupi litijum

Crnja živi u sopstvenom filmskom univerzumu da mu marvel zavidi
To se zumeru zove- realnost.

Tvoja sarena brdasca sa drvecem od secerleme u totalitarnoj diktaturi Rusiji, ostavi za sledecu video igru.

Back