Nenad1331
Poznat
- Poruka
- 7.420
Pa sta glumis ludilo onda. U Moskvi se zaradjuje 1000€ a u Srbiji prosek nije ni 400.Немам али ја за тим немам ни потребе. Они су ти који су хтели или морали да дођу.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa sta glumis ludilo onda. U Moskvi se zaradjuje 1000€ a u Srbiji prosek nije ni 400.Немам али ја за тим немам ни потребе. Они су ти који су хтели или морали да дођу.
У Москви можда, на нивоу целе РФ не.Pa sta glumis ludilo onda. U Moskvi se zaradjuje 1000€ a u Srbiji prosek nije ni 400.
Ufa, Rostov na Donu, Ekaterinburg, Kazanj, Orenburg svi imaju veći standard života od Beograda.У Москви можда, на нивоу целе РФ не.
Драго ми је због њих, велика светска сила и треба да живи добро.Ufa, Rostov na Donu, Ekaterinburg, Kazanj, Orenburg svi imaju veći standard života od Beograda.
Pa ti pokondireni Rusi su imali bolji standard i od tvoje babe i dede. U SSSR je bilo dosta visokoobrazovanih koji su živeli na visokoj nozi dok se tvoj deda kupao u koritu na Moravi.
Pa sto krivis onda Rusiju sto je Srbija siromasna? Kakve veze ima Rusija sa Srbijom?Драго ми је због њих, велика светска сила и треба да живи добро.
Pa ti pokondireni Rusi su imali bolji standard i od tvoje babe i dede. U SSSR je bilo dosta visokoobrazovanih koji su živeli na visokoj nozi dok se tvoj deda kupao u koritu na Moravi.
To su gladi koje su pogađale ruralno stanovništvo uglavnom, a glad 1921. je posledica građanskog rata. Činjenica je da je prosečan stanovnik SSSR 1950ih, 60ih i 70ih sa prosečnom profesijom i poslom živeo bolje nego prosečan Jugosloven. Uz to je SSSR bio daleko obrazovanija zemlja sa mnogo više tehnologa i inženjera koji su imali viša primanja i dosta veći standard nego moji i tvoji baba i deda. Dosta Rusa koje sam upoznao nisu oni sa dna koji su navikli da piju brlju iz garaže nego su odrastali na kavijaru i pili jermenski konjak i gruzijska vina.Russian famine of 1921–1922
https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_famine_of_1921–1922
The famine killed an estimated five million people and primarily affected the Volga and Ural River regions.[1] Many of the starving resorted to cannibalism
Soviet famine of 1930–1933
https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_famine_of_1930–1933
Estimates conclude that 5.7 to 8.7 million people died of hunger across the Soviet Union.
Famine of 1946-1947
https://soviethistory.msu.edu/1947-2/famine-of-1946-1947/
Изгледа да си још бунован, блебећеш којешта.Pa sto krivis onda Rusiju sto je Srbija siromasna? Kakve veze ima Rusija sa Srbijom?
Problem je sto to nisi cuo,a to nije nepoznata stvar.Raspitaj se malo.Prvi put cujem za to ili da je neko bio mesecima u grckim porodicama. Moj utisak je da van turistickih mesta gde tradicionalno najvise letuju Srbi obicno i ne registruju postojanje Srbije. Na jonskoj obali gde su Srbi na letovanju samo puka slučajnost niko ne konstantuje Srbe, niti ih zanima odakle si.
I sta s tim? Koliko je dece otislo? Zasto ja nisam bio na tom besplatnom letovanju u Grcku? Sta sad, treba da smatram da su Mađari i Bugari najbolji ljudi na svetu jer daju Srbima pasoše sa kojima može da se pobegne iz Srbije?Problem je sto to nisi cuo,a to nije nepoznata stvar.Raspitaj se malo.
Grci su tada bilo jedino svjetlo.
To su gladi koje su pogađale ruralno stanovništvo uglavnom, a glad 1921. je posledica građanskog rata. Činjenica je da je prosečan stanovnik SSSR 1950ih, 60ih i 70ih sa prosečnom profesijom i poslom živeo bolje nego prosečan Jugosloven. Uz to je SSSR bio daleko obrazovanija zemlja sa mnogo više tehnologa i inženjera koji su imali viša primanja i dosta veći standard nego moji i tvoji baba i deda. Dosta Rusa koje sam upoznao nisu oni sa dna koji su navikli da piju brlju iz garaže nego su odrastali na kavijaru i pili jermenski konjak i gruzijska vina.
Bitno da je Srbija sva jaka, postojana i ponosita, kano klisurina.Vece sprdnje od nje nema - i arnautski cobani je zezaju dronovima usred ''balkanskog Njujorka''.
![]()
Ocigledno da ima.Toliko pljuje po Srbima,da je to za posmatranje.Imaš neki problem s tim?
Samo informacija za tebe da kavijar u Rusiji nije luksuzna namirnica.Ne znam da li trojuješ ili si baš toliko neupućen u istoriju Rusije. Pa većina današnjeg gradskog stanovništva u Rusiji potiče baš od tih osiromašenih i izgladnelih seljaka. Prosto je neverovatno tvoje uverenje da glad koja odnosi milione života u zemlji ne pogađa i gradsko stanovništvo. Ni u jednoj deceniji druge polovine 20-tog veka prosečan stanovnik SSSR-a nije živeo bolje od Jugoslovena. Obrazovaniji jesu bili, ali jadnost njihovog standarda se i ogleda u tome što je obrazovani Rus živeo u komunalki bednim uslovima života. Te pričice o kavijaru i vinima pričaj deci kao bajke za laku noć. Prosečna plata u sovjetskom dobu je bila 70 rubalja, a ruski automobil Lada koji je na Zapadu bio predmet sprdnje (a u Rusiji sinonim za bogatsvo) je koštao 4000 rubalja i čekao se godinama. Većina Rusa tog vremena nije imala položen vozački ispit i nikad se nije vozila automobilom. Kakav kavijar, kakvi bakrači.
Ne znam koliko tacno,ali dosta.A zasto ti nisi bio,i to ne znam.I sta s tim? Koliko je dece otislo? Zasto ja nisam bio na tom besplatnom letovanju u Grcku? Sta sad, treba da smatram da su Mađari i Bugari najbolji ljudi na svetu jer daju Srbima pasoše sa kojima može da se pobegne iz Srbije?
Jednu moja rođaku je 1990-ih primila neka grčka porodica na osnovu njenog izbjegličkog statusa, živila je par godina u Grčkoj u toj porodici (tada je bila djete).Prvi put cujem za to ili da je neko bio mesecima u grckim porodicama. Moj utisak je da van turistickih mesta gde tradicionalno najvise letuju Srbi obicno i ne registruju postojanje Srbije. Na jonskoj obali gde su Srbi na letovanju samo puka slučajnost niko ne konstantuje Srbe, niti ih zanima odakle si.
Evo jos jednog nesrbina kojeg mnogo sekira stanje kod Srba.Naravno da jeste, pa to se na kilometar prepozna. To je jedan od nekoliko stotina hiljada polupanih Srba/Srpkinja koji gledaju polupijane zastavnike u penziji u Aktuelnostima na Hepi televiziji. Gluperde koje su izgubile sve ratove u bivšoj državi i već dve godine pričaju o ruskom izlasku na Dunav.
Eto,ja ni u Vrnjackoj Banji nisam stekla takav utisak.Izgleda da je do mene.Recimo Vrnjačka Banja. Svi neljubazni, nekulturni, odbojni. Bio sam kad je delio Vučić vaučere i nikad više.
Ona je izgleda samo povod da se dezurni pljuvaci po Srbima ubace u pun pogon.Mišljenje jedne random influenserke koja namerno troluje da bi dobijala klikove i lajkove je veoma bitno.
Treba više da raspravljamo o njoj, bedne 24 strane su znak da nam nije dovoljno stalo.
A i sto bi mi to bas pa trebali i govoriti engleski bez akcenta?Govorimo o tuc muc kategoriji jer to srece prosecan turista....ili gost Beograda...
Ne srece izverziranog govornika engleskog jezika jer takav je ili u putovanju van BG ili radi van BG ili nije u BG...
Srbija je seljacka zemlja u svakom pogledu...inteligentnom intelektualnom obrazovnom, mentalnom , mentalitetnom....percepcionom, kulturnom...
To je i navedeno ,, da je bolje poredjenje Beograda sa Sibirom nego sa Moskvom....
Ma da...bas ce neko da se sveti turistima...gluposti.Kamo srece da je jedna...
Svaki turista to misli za BG i Srbiju...ama bas svaki , samo sto imaju ta pravila samo pohvali i dobro ces proci , jer ako ne pohvalis, ne gine ti osvetoljubivost...
Na jonskoj obali sam bas imala pozitivna iskustva samo zato sto sam Srpkinja.Prvi put cujem za to ili da je neko bio mesecima u grckim porodicama. Moj utisak je da van turistickih mesta gde tradicionalno najvise letuju Srbi obicno i ne registruju postojanje Srbije. Na jonskoj obali gde su Srbi na letovanju samo puka slučajnost niko ne konstantuje Srbe, niti ih zanima odakle si.