Ruskinja zgrožena životom u Srbiji: "Srbi vole zatvorsku kulturu i hrana im je užasna"

Pa ti pokondireni Rusi su imali bolji standard i od tvoje babe i dede. U SSSR je bilo dosta visokoobrazovanih koji su živeli na visokoj nozi dok se tvoj deda kupao u koritu na Moravi.

U Rusiji je 20-tih i 30-tih godina prošlog veka vladala masovna glad koja je odnela živote nekoliko miliona ljudi tako da čisto sumnjam da je ruski seljak ili pripadnik gradskog proleterijata živeo bolje od našeg seljaka. Mnoge se neznalice rukovode stereotipima jer im nisu poznate činjenice, pa se tako i ti vodiš stereotipima o bogatom ruskom plemstvu. U Beču su početkom 20-tog veka masovno umirali od zaraznih bolesti i tuberkuloze zbog prenatrpanosti stambenog prostora. U Londonu i Parizu je bilo na desetine hiljada beskućnika. Sve te istorijske činjenice nemaju veze sa današnjim životom, modernim stanovanjem i standardom života u proteklih 60 godina. Činjenica je da Rusija zahvaljujući sovjetskom nasleđu ima daleko najgore uslove stanovanja danas i u proteklih nekoliko decenija, da ne pominjem ostale parametre koje su je činile uz Albaniju, najgorim mestom za život u Evropi.

Poslednja izmena:
Pa ti pokondireni Rusi su imali bolji standard i od tvoje babe i dede. U SSSR je bilo dosta visokoobrazovanih koji su živeli na visokoj nozi dok se tvoj deda kupao u koritu na Moravi.

Bojim se da su preci tih današnjih pokondirenih Rusa pre crkavali od gladi nego što su živeli na visokoj nozi.

Russian famine of 1921–1922​

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_famine_of_1921–1922

The famine killed an estimated five million people and primarily affected the Volga and Ural River regions.[1] Many of the starving resorted to cannibalism

Soviet famine of 1930–1933​

https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_famine_of_1930–1933

Estimates conclude that 5.7 to 8.7 million people died of hunger across the Soviet Union.

Famine of 1946-1947​

https://soviethistory.msu.edu/1947-2/famine-of-1946-1947/

Russian famine of 1921–1922​

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_famine_of_1921–1922

The famine killed an estimated five million people and primarily affected the Volga and Ural River regions.[1] Many of the starving resorted to cannibalism

Soviet famine of 1930–1933​

https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_famine_of_1930–1933

Estimates conclude that 5.7 to 8.7 million people died of hunger across the Soviet Union.

Famine of 1946-1947​

https://soviethistory.msu.edu/1947-2/famine-of-1946-1947/

To su gladi koje su pogađale ruralno stanovništvo uglavnom, a glad 1921. je posledica građanskog rata. Činjenica je da je prosečan stanovnik SSSR 1950ih, 60ih i 70ih sa prosečnom profesijom i poslom živeo bolje nego prosečan Jugosloven. Uz to je SSSR bio daleko obrazovanija zemlja sa mnogo više tehnologa i inženjera koji su imali viša primanja i dosta veći standard nego moji i tvoji baba i deda. Dosta Rusa koje sam upoznao nisu oni sa dna koji su navikli da piju brlju iz garaže nego su odrastali na kavijaru i pili jermenski konjak i gruzijska vina.

Prvi put cujem za to ili da je neko bio mesecima u grckim porodicama. Moj utisak je da van turistickih mesta gde tradicionalno najvise letuju Srbi obicno i ne registruju postojanje Srbije. Na jonskoj obali gde su Srbi na letovanju samo puka slučajnost niko ne konstantuje Srbe, niti ih zanima odakle si.
Problem je sto to nisi cuo,a to nije nepoznata stvar.Raspitaj se malo.
Grci su tada bilo jedino svjetlo.
A sve moje i turusticke posjete Grckoj su pokazivale da nas vole kao narod.
To se ocitovalo u detaljima,nema veze sa turizmom konkretno.

Problem je sto to nisi cuo,a to nije nepoznata stvar.Raspitaj se malo.
Grci su tada bilo jedino svjetlo.
I sta s tim? Koliko je dece otislo? Zasto ja nisam bio na tom besplatnom letovanju u Grcku? Sta sad, treba da smatram da su Mađari i Bugari najbolji ljudi na svetu jer daju Srbima pasoše sa kojima može da se pobegne iz Srbije?

To su gladi koje su pogađale ruralno stanovništvo uglavnom, a glad 1921. je posledica građanskog rata. Činjenica je da je prosečan stanovnik SSSR 1950ih, 60ih i 70ih sa prosečnom profesijom i poslom živeo bolje nego prosečan Jugosloven. Uz to je SSSR bio daleko obrazovanija zemlja sa mnogo više tehnologa i inženjera koji su imali viša primanja i dosta veći standard nego moji i tvoji baba i deda. Dosta Rusa koje sam upoznao nisu oni sa dna koji su navikli da piju brlju iz garaže nego su odrastali na kavijaru i pili jermenski konjak i gruzijska vina.

Ne znam da li trojuješ ili si baš toliko neupućen u istoriju Rusije. Pa većina današnjeg gradskog stanovništva u Rusiji potiče baš od tih osiromašenih i izgladnelih seljaka. Prosto je neverovatno tvoje uverenje da glad koja odnosi milione života u zemlji ne pogađa i gradsko stanovništvo. Ni u jednoj deceniji druge polovine 20-tog veka prosečan stanovnik SSSR-a nije živeo bolje od Jugoslovena. Obrazovaniji jesu bili, ali jadnost njihovog standarda se i ogleda u tome što je obrazovani Rus živeo u komunalki bednim uslovima života. Te pričice o kavijaru i vinima pričaj deci kao bajke za laku noć. Prosečna plata u sovjetskom dobu je bila 70 rubalja, a ruski automobil Lada koji je na Zapadu bio predmet sprdnje (a u Rusiji sinonim za bogatsvo) je koštao 4000 rubalja i čekao se godinama. Većina Rusa tog vremena nije imala položen vozački ispit i nikad se nije vozila automobilom. Kakav kavijar, kakvi bakrači.

Ne znam da li trojuješ ili si baš toliko neupućen u istoriju Rusije. Pa većina današnjeg gradskog stanovništva u Rusiji potiče baš od tih osiromašenih i izgladnelih seljaka. Prosto je neverovatno tvoje uverenje da glad koja odnosi milione života u zemlji ne pogađa i gradsko stanovništvo. Ni u jednoj deceniji druge polovine 20-tog veka prosečan stanovnik SSSR-a nije živeo bolje od Jugoslovena. Obrazovaniji jesu bili, ali jadnost njihovog standarda se i ogleda u tome što je obrazovani Rus živeo u komunalki bednim uslovima života. Te pričice o kavijaru i vinima pričaj deci kao bajke za laku noć. Prosečna plata u sovjetskom dobu je bila 70 rubalja, a ruski automobil Lada koji je na Zapadu bio predmet sprdnje (a u Rusiji sinonim za bogatsvo) je koštao 4000 rubalja i čekao se godinama. Većina Rusa tog vremena nije imala položen vozački ispit i nikad se nije vozila automobilom. Kakav kavijar, kakvi bakrači.
Samo informacija za tebe da kavijar u Rusiji nije luksuzna namirnica.

I sta s tim? Koliko je dece otislo? Zasto ja nisam bio na tom besplatnom letovanju u Grcku? Sta sad, treba da smatram da su Mađari i Bugari najbolji ljudi na svetu jer daju Srbima pasoše sa kojima može da se pobegne iz Srbije?
Ne znam koliko tacno,ali dosta.A zasto ti nisi bio,i to ne znam.
Ja sam ti rekla sto znam...Grci su itekako pomagali srpski narod u Bosni za vrijeme rata,i to konkretno.I to kad skoro niko nije pomagao.To ne treba zaboraviti.Ti ljudi su bili u grckim porodicama,znaci to je bila pomoc grckog i naroda i drzave.Nedavno sam bas gledala emisiju o tome.Proguglaj,ako te zanima.

Prvi put cujem za to ili da je neko bio mesecima u grckim porodicama. Moj utisak je da van turistickih mesta gde tradicionalno najvise letuju Srbi obicno i ne registruju postojanje Srbije. Na jonskoj obali gde su Srbi na letovanju samo puka slučajnost niko ne konstantuje Srbe, niti ih zanima odakle si.
Jednu moja rođaku je 1990-ih primila neka grčka porodica na osnovu njenog izbjegličkog statusa, živila je par godina u Grčkoj u toj porodici (tada je bila djete).

U grčkom narodu postoje 2 struje.
@ Prva je ona koja se više identifikuje sa antičkom Grčkom i ne njenim paganskim nasljeđem, a manje ili nikako sa vizantijsko-pravoslavnom nasljeđem. Takvi Grci su uglavnom ksenofobni etno nacionalisti, a često i rasisti. Oni ne vole čak ni druge pravoslavce poput Srba i Rusa, kao najbliži narod sebi vide Italijane. Dio tih Grka je glasao za pro-nacističku stranku Zlatnu Zoru. Među Grcima sa takvim stavovima ima dosta potomaka grciziranih Arvanita (pravoslavnih Albanaca) i Vlaha/Cincara.
@ Druga struja su oni Grci čiji identitet je primarno baziran na vizantijsko-pravoslavnom nasljeđu. Oni vole druge pravoslavce, posebno Srbe i Ruse i imaju nekakav panpravoslavni sentiment. Takvi Grci su više naklonjeni tradicionalnim vrjednostima, dok ovi gore prvi pomenuti vuku više ka modernizmu i nekim zapadnjačkim trendovima. Među ovom drugom grčkom strujom ima dosta potomaka pontijskih i anadolskih Grka, to su oni čiji preci su došli u Grčku iz Turske nakon WW1 u razmjeni stanovništva između 2 zemlje. Oni čine oko 30% stanovništva Grčke. Grčka dobrovoljačka garda koja se borila na srpskoj strani u Bosni 1992-95 je uglavnom bila sastavljena od Pontijaca i Anadolaca.

@limunada @Perperius @guslar1389

Poslednja izmena:
Naravno da jeste, pa to se na kilometar prepozna. To je jedan od nekoliko stotina hiljada polupanih Srba/Srpkinja koji gledaju polupijane zastavnike u penziji u Aktuelnostima na Hepi televiziji. Gluperde koje su izgubile sve ratove u bivšoj državi i već dve godine pričaju o ruskom izlasku na Dunav.
Evo jos jednog nesrbina kojeg mnogo sekira stanje kod Srba.😂

Govorimo o tuc muc kategoriji jer to srece prosecan turista....ili gost Beograda...
Ne srece izverziranog govornika engleskog jezika jer takav je ili u putovanju van BG ili radi van BG ili nije u BG...
Srbija je seljacka zemlja u svakom pogledu...inteligentnom intelektualnom obrazovnom, mentalnom , mentalitetnom....percepcionom, kulturnom...
To je i navedeno ,, da je bolje poredjenje Beograda sa Sibirom nego sa Moskvom....
A i sto bi mi to bas pa trebali i govoriti engleski bez akcenta?
Je li to engleski jezik Bogom dan da ga svi moraju znati i to savrseno?
Ruznijeg jezika nema,ali eto sad ga kao svi trebaju znati kao rodjeni Englezi.
A ti isti Englezi niciji drugi jezik i ne natucaju.
Svaka cast Francuzima sto engleski ne bendaju.
Znanje engleskog mi nije nikakvo mjerilo nicega u nekoj drugoj drzavi.
Dobro je znati sto vise jezika,ali i ko ne zna,i ne mora da zna.
U tvojoj drzavi ti je najbitniji tvoj jezik.

Na jonskoj obali sam bas imala pozitivna iskustva samo zato sto sam Srpkinja.

Back