Руски дипломата открио: Милорад Додик поседује кућу у Ст. Петерсбургу

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
1654100562943.png

RUSKI DIPLOMATA OTKRIO: Milorad Dodik posjeduje kuću u St. Petersburgu?

Novinar Ivica Puljić prisjeća se kako mu je ruski diplomata nehotice rekao da Milorad Dodik ima kuću u St. Petersburgu. Opširnije u novom filmu TV Žurnal “SVI DODIKOVI PRSTI - Od laktaškog švercera do ruskog tajkuna” koji će biti emitovan u petak 3. juna, prenosi portal Zurnal.info.

1654100548801.png

01.06.2022

Milorad Dodik nije u svom imovinskom kartonu naveo posjedovanje bilo kakvog biznisa ili nekretnine u Rusiji. No, teško je ne povjerovati ruskim diplomatama u Ujedinjenim nacijama koji su bh. novinaru sa američkom adresom Ivici Puljiću, sada dopisniku AJB, rekli jedan podatak o Dodikovoj imovini u St. Petersburgu.

“Kontaktirao sam rusku misiju pri Ujedinjenim narodima zbog toga što je Milorad Dodik poslao jedno pismo Rusima da oni proslijede to pismo kako on vidi situaciju u BiH, dakle da Rusi to proslijede članovima Vijeća sigurnosti. Prije toga se Dodik sastao sa šefom ruske diplomatije Lavrovim. Moj izvor u ruskoj ambasadi se nije mogao odmah sjetiti o kome govorim, ja sam rekao pa sastao se sa g. Lavrovim, i moj izvor onda kaže:

- A je li to onaj čovjek koji je dao Lavrovu ikonu, poklonio?

Kažem da jeste.

- A da, da, Dodik. To je onaj što ima kuću u St. Petersburgu.

Eto tako je rečeno meni iz ruske misije pri UN-u. Nisam ih to pitao, ali sam dobio tu informaciju”, prisjeća se Puljić.

link[/url
Па да. Припремио бежанију. Гајим ипак наду да Додику неће попут Баба Јуле поћи за руком да побегне у "Мајчицу"!

1654302915240.png

Pogledajte film TV Žurnal: SVI DODIKOVI PRSTI - Od laktaškog švercera do ruskog tajkuna

Milorad Dodik uprkos svemu što govori protiv bosanskohercegovačkog pravosuđa, u stvari ga voli baš ovakvog, korumpiranog i pod političkim uticajem, jer mu omogućava da i dalje bude na slobodi.

1654302945719.png

03.06.2022 | 21:59

Kada slušate lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata i aktuelnog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika rekli bi nema poštenijeg političara koji je sve podredio "borbi za svoj narod". Vajka se Dodik kako živi od plate i prihoda od poljoprivrede, kako mora otplaćivati veliki kredit za skromnu vilu na Dedinju i kako su mu djeca nezaposlena..

Brojne afere u kojima je navođen kao glavni akter sa velikim sumama novca koji je otuđen što iz budžeta, što od onih koji bez Dodika nemaju šanse pokrenuti neki biznis u Republici Srpskoj, ne mogu biti tek niz slučajnosti ili kako Dodik kaže, špekulacija i podmetanja.

U pozadini, Dodik krije svoje višemilionske poslove, kako u BiH , tako i u Srbiji, Rusiji, Kipru... I u njegovom slučaju vrijedi pravilo „ne pitaj za prvi milion“...

U filmu govore: Branko Perić, Zlatko Miletić, Mirsad Bajraktarević, Brita Hilpert, Darko Trifunović, Milan Tegeltija, Branislav Borenović, Ivica Puljić...

Pogledajte film: SVI DODIKOVI PRSTI - Od laktaškog švercera do ruskog tajkuna.

Back