Руска салата

Ja je pravim ovako
3 kuvana jaja
Jedan file piletine
200 gr stišnjene šunke
2 krompira
3 šargarepe
Trećina graška iz konzerve
5 kiselih krastavčića
Sve naravno kuvam i seckam sama, ne rendam. Ne kupujem smrznuto povrće. U to ide Thomy oko jedna i po kesa dojpaka, ceđeni limun po ukusu i so po ukusu.
Ovo je odgovorno tvrdim najbolja ruska koju ste ikad jeli.
Obavezno ide svih 7 sastojaka, jer je to prava ruska.

У праву руску не иде ни шунка, ни бело пилеће, Руси би зинули да нас чују :lol:
Oni stavljaju sta im padne pod ruku,obicno salamu tipa posebna ili alpska.I obavezno LUK!!! :bljak:
Da ne mesamo recept od pre 100 god,i ne lici na danasnji :)

Ja je pravim ovako
3 kuvana jaja
Jedan file piletine
200 gr stišnjene šunke
2 krompira
3 šargarepe
Trećina graška iz konzerve
5 kiselih krastavčića
Sve naravno kuvam i seckam sama, ne rendam. Ne kupujem smrznuto povrće. U to ide Thomy oko jedna i po kesa dojpaka, ceđeni limun po ukusu i so po ukusu.
Ovo je odgovorno tvrdim najbolja ruska koju ste ikad jeli.
Obavezno ide svih 7 sastojaka, jer je to prava ruska.
Probaj da ubacis trecinu dobre,unomasne pavlake umesto majoneza.svidece ti se :)

Pa ne baš, imaju i Rusi razne recepte. Već od 1913-te u kuvaru D.I. Bobrinskog, divljač se menja po potrebi i piletinom. A stavljaju čak i razne kobasice i parizere, pa i šunke. Dosta se menjao taj recept od svog nastanka, čak i u Rusiji.
Izvor: Wikipedia

Edit: kolega Trust me preduhitrio.

Poslednja izmena:
Код рођаке сам јела говеђу салату, то је нешто предивно - динстана јунетина, краставчићи, празилук, мариниране печурке исечене, мајонез, сенф, кисела павлака.
А говедина цепкана?
Предивна је.

Да не отварамо нову тему, никад нисам спремала говеђу, а обожавам је, има неко проверен рецепт или да вадим Велики народни кувар?

Moja ruska salata je uvek bez mesa ili mesnih prerađevina i odlična je. Kao početnica domaćica, u rusku salatu sam dodavala prašku šunku, kasnije - ne.
Zašto bih uz pečenje služia salatu sa mesom?

Имаш на интернету неколико верзија, само изгуглај.
Проверен рецепт, на нету има свега и свачега, зато питам овде.
Ми смо имали овде неку салатару, ниси знао коју пре да узмеш, говеђа, француска са орасима, Цезар, руска...милион варијанти, увек пуно људи, не знам зашто су затворили.

Проверен рецепт, на нету има свега и свачега, зато питам овде.
Ми смо имали овде неку салатару, ниси знао коју пре да узмеш, говеђа, француска са орасима, Цезар, руска...милион варијанти, увек пуно људи, не знам зашто су затворили.
Sad me podseti..... sećam se na slavama pojedinim da sam jeo neku pileću sa orasima i da sam bio oduševljen...ne znam kako se zove ali prilično sam siguran da nije francuska....

Moja ruska salata je uvek bez mesa ili mesnih prerađevina i odlična je. Kao početnica domaćica, u rusku salatu sam dodavala prašku šunku, kasnije - ne.
Zašto bih uz pečenje služia salatu sa mesom?

Ceniš ovalu prasetine i jagnjetine ili suhomesnatim đakonijama iznesenim kao meze će smetati malo šunkice u ruskoj :lol: ?

Šunka ili piletina ili suvi vrat daju šmek ruskoj...ne ide bez toga
Ja na posnim slavama kada vidim da nešto zovu "ruska" uvek ljubazno preskočim...kao i posnu sarmu...mislim aman ljudi ne ide taj pridev uz "svetinje" ;)

Ceniš ovalu prasetine i jagnjetine ili suhomesnatim đakonijama iznesenim kao meze će smetati malo šunkice u ruskoj :lol: ?

Ja na posnim slavama kada vidim da nešto zovu "ruska" uvek ljubazno preskočim...kao i posnu sarmu...mislim aman ljudi ne ide taj pridev uz "svetinje" ;)

Ne razmišljam na taj način.
Ne pamtim više vreme kada sam se pridržavala recepata ;), sve kuvam ili mesim po osećaju i na način kako volim.
Što se tiče ruske salate, jedem je svakakvom sastavu; sa mesom i bez mesa, ali kada pravim za nas, pravim je bez mesa sa više kiselih krstavčića i krompira.
Probaj nekada da napraviš, nadam se da će ti se svideti.

Ти си мој идол, кад чујем да неко скрнави сарму и паприку наљутим се.
Моја мајка је за славу спремала посне паприке, али суве, са пиринчем и орасима, некад печуркама.
Сарму исто са орасима.
И сви су били одушевљени, само сам ја била смртно увређена.

Back