РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА

... за ове који тврде да је одбрана Вере и Отаџбине (ако затреба оружјем) у супротности са Православљем ...

Наравно да није у супротности са вером бранити живот и право на живот дат од Бога. Они који би желели да покорно идемо као овце на клање, истог су соја као злочинци у Јасеновцу, који су починили монструозне злочине над питомим и недужним становништвом. Ко год је узео оружје у руке, имао је бар неку шансу да сачува голи живот, живот своје породице, села, да продужи врсту, да се не угаси огњиште, да остане семе и настави се живот. Онај ко је насео на овакве приче људи који само блебећу о хришћанству и православљу, али радије ће пустити да злочинци убију некога него што ће га (чак и да могу) заштитити, није дуго поживео. Зато више ценим сваког руског баћушку који је спреман да узме оружје у руке и заједно са својим народом брани веру од невере, него иједно створење које ће покорно и понизно трпети све ударце уздајући се да ће га трпљење и кроткост одвести у рај. Такви су по мом схватању исте будале као они исламски фанатици који се надају да ће их смрт у борби за алаха одвести у џехенет девицама...Сви фанатици су у ствари исте празноглаве будалетине са којима нема дискусије, осим ако ти се нађе негде на нишану, одстранити га и квит.

Зезају те они што су ти причали о некаквим сеобама милиона људи у раном средњем веку ал ти из многобројних повода не желиш и можда не можеш то да прихватиш.

Ti inace znas sta je rani srednji vek?:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Koje istorijske cinjenice, ko ih je utvrdio, cime ih je potkrepio? Daj bre dosta sa tim debilizmom.Naravnio da su ziveli tamo, isto kao sto su ziveli i ovde, uz celi tok Dunava. Jos jednom, odhebite sa tim germanskim falsifikatima istorije.
Zato sto ti tako kazes? Pa ko si bre ti da nama solis pamet sta se i gde , kada dogadjalo?
Pa i Germani su dosli iz neke PM. Barem su Rimljani sve uredno zapisivali.

Наравно да није у супротности са вером бранити живот и право на живот дат од Бога. Они који би желели да покорно идемо као овце на клање, истог су соја као злочинци у Јасеновцу, који су починили монструозне злочине над питомим и недужним становништвом. Ко год је узео оружје у руке, имао је бар неку шансу да сачува голи живот, живот своје породице, села, да продужи врсту, да се не угаси огњиште, да остане семе и настави се живот. Онај ко је насео на овакве приче људи који само блебећу о хришћанству и православљу, али радије ће пустити да злочинци убију некога него што ће га (чак и да могу) заштитити, није дуго поживео. Зато више ценим сваког руског баћушку који је спреман да узме оружје у руке и заједно са својим народом брани веру од невере, него иједно створење које ће покорно и понизно трпети све ударце уздајући се да ће га трпљење и кроткост одвести у рај. Такви су по мом схватању исте будале као они исламски фанатици који се надају да ће их смрт у борби за алаха одвести у џехенет девицама...Сви фанатици су у ствари исте празноглаве будалетине са којима нема дискусије, осим ако ти се нађе негде на нишану, одстранити га и квит.

Дакле, поновићу још једном овај текст са сајта Српске Православне Цркве:

Црква и нација, стари и нови Израиљ

Из „Основа социјалне концепције Руске православне цркве“ усвојене на Светом архијерејском сабору РПЦ 2000. године у Москви

Васељенски карактер Цркве, међутим, не значи да хришћани немају право на националну самобитност, национално самоизражавање. Напротив, Црква у себи сједињује национално начело са васеленским. Тако се Православна црква, будући васељенском, састоји из мноштва Аутокефалних Помесних цркава. Православни хришћани, доживљавајући себе као грађане небеске отаџбине, не смеју да заборављају ни своју земну домовину. Сам Божански Оснивач Цркве, не имајући земаљског уточишта (Мт 8,20), указивао је на то да Његово учење нема локални и национални карактер: „Долази час када се неће клањати Оцу ни на гори овој ни у Јерусалиму (Јн 4,21). Међутим, Он је Себе поистовећивао с народом коме је припадао по људском рођењу: „Ви се клањате ономе што не знате; а ми се клањамо ономе што знамо; јер је спасење од Јудејаца“ (Јн 4,22).

Међу свецима, који поштују Православну цркву, многи су се прославили љубављу и преданошћу својој земаљској отаџбини. Руски хагиографски извори хвале светог благоверног кнеза Мухаила Тверског који је „положио живот свој за своје отачаство“, поредећи његов подвиг с мученичким подвигом светог великомученика Димитрија Солунскога, „доброга отачаствољупца /.../ који је рекао за отаџбину своју Солун град: Господе, ако погубиш град овај, и ја ћу с њиме погинути, а ако га спасеш, и ја ћу с њим спасен бити“. У свим епохама Црква је призивала своја верна чеда да воле своју земаљску отаџбину, и да не штеде животе да би је заштитили, ако јој прети опасност.

Црква Руска много пута је народ благосиљала да учествује у рату за слободу. Тако је 1380. преподобни Сергије, игуман и чудотворац Радоњешки, благословио руску војску на челу са светим благоверним кнезом Димитријем Донским за бој са татарско-монголским освајачима. Године 1612. светитељ Гермоген, патријарх московски и све Русије, благословио је народне устанике на борбу против пољских интервенциониста. Године 1813, за време борбе против француских окупатора, светитељ московски Филарет говорио је својој пастви: „Ако се уклањаш од смрти за част вере и слободу Отаџбине, умрећеш као преступник или роб; умри за Отаџбину - и примићеш живот и венац на небу.“

Остатак се може наћи на овом линку:
http://pravoslavlje.spc.rs/broj/937/tekst/crkva-i-nacija-stari-i-novi-izrailj/

Дакле, то је Хришћанско Учење. И онај ко се стварно осећа Хришћанином требало би да се држи тога.

Mormoni i Jehovini svdoci jesu sekte, ali protestante nazivati sektom, to moze samo neka nepismena budala.
Usput, to radi i Papa.

Za mene sekte nisu samo pravoslavci, luteranci/evangelisti, staro-katolici koji ne priznaju papu i jos orijentalni pravoslavci.

A kad me frankfurtska naci fufica nazove nepismenom budalom, to znaci da sam u pravu.

Da se vratimo na Rusiju....jedan od najvecih problema Rusije je sto se ona zove Rusijska Federacija, odnosno, ona je drzava njenih gradjana a ne ruskog naroda. To ne bi bilo tako lose da je samo to, tj. da je ruski narod ravnopravan sa manjinskim narodima u Rusiji. Problem je sto je ruski narod i formalno, a narocito u praksi u potlacenom polozaju u odnosu na sve manjine koje u Rusiji zive. To je zato sto se kod njih plasira takozvana pozitivna diskriminacija gde se smatra da manjina ne samo da treba da bude ravnopravna vec favorizovana. Ne znam ni za jednu zemlju u svetu gde je takav slucaj osim donekle u Srbiji.

Tako dok u Srbiji smatraju da je najveci protivnik Rusije Amerika i Zapad, ogromna vecina ruskog naroda razlicitih politickih opcija za najvece svoje neprijatelje vidi na prvom mestu muslimane a na drugom mestu Kineze.

Ti inace znas sta je rani srednji vek?:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Zato sto ti tako kazes? Pa ko si bre ti da nama solis pamet sta se i gde , kada dogadjalo?
Pa i Germani su dosli iz neke PM. Barem su Rimljani sve uredno zapisivali.

Ko si bre ti da bilo kome solis pamet ovde, milion puta si uhvacena u falsifikovanju i lazi. Ovde si prvo pokusala da napadnes SPC, ali ti je ovo vaznije da nam dokazes . Kao mi smo "odnekud" i germani su "odnekud" dosli gde su sada. Imas sto godina a lazes.Rimljani su belezili sve, najveca bagra koja se usudjuje da sebe naziva civilizacijom, neko ko je unistio na desetine naprednijih kultura, sve od kojih je bio vojno jaci, ce pisati istinu. Pa svi znamo sta je Rim bio, i znamo sta je sada. Nastavili su to i sa Hriscanstvom naravno, te su u ime Hrista pocinili genocide kontinentalnih razmera. I to im je bilo malo pa su se podelili na protestante koji u ime hrista slave profit, i pocine skoro pa totalni genocid u severnoj americi. Germani i angli su najvece zlo koje je ikada postojalo med arijanima.

- - - - - - - - - -

Jeste se vec okrenuli Rusiji ?

Evo ja se okrenuo, ali ne vidim dalje od ovog brda.

Kad izvuces glavu iz dupeta umij se , pa ces nesto mozda i videti.

Mickie ljevo na slici sa svojim suborcem :

7534.Vukovar-_0D01_etnici.jpg

Руси потичу од Срба. ДНК то може да потврди. Зато сам ја од када сам за ту чињеницу сазнао изузетно про руски оријентисан.

ti se zezas???? A ako si ozbiljan,da ti objasnim,da Rusi poticu od Germana,Skandinavaca i da samo ime Rus,znaci Viking...verovao ili ne...Novo Gorod je mislim,prvo ostrvo gde su se ovi dovukli i potom stigli do Kijeva gde osnivaju Rusku drzavu...to sam procitao u jednoj knjizi i vrlo se iznenadio,jer ranije to nisam znao

ti se zezas???? A ako si ozbiljan,da ti objasnim,da Rusi poticu od Germana,Skandinavaca i da samo ime Rus,znaci Viking...verovao ili ne...Novo Gorod je mislim,prvo ostrvo gde su se ovi dovukli i potom stigli do Kijeva gde osnivaju Rusku drzavu...to sam procitao u jednoj knjizi i vrlo se iznenadio,jer ranije to nisam znao

to je poluistina. Ime Rus ne potice od njih, nego od ruse vlasi... sto znaci braon kosa. Znaci zemlja gde zive ljudi sa braon kosom... ni plavi ni crni. U ruskom se ta rec jos zadrzala, u srpskom smo uveli tudjicu braon.

Ti Vikinzi su dosli mnogo kasnije, i oni su nazvali sebe Russ bas zbog toga sto idu u Rusku zemlju. Pre toga su se zvali Varjazi. U Rus su bili pozvani od strane Rusa jer je izbio gradjanski rat izmedju razlicitih paganskih frakcija i Veliki Knez kome se nezna ime je bio ubijen i rusi nisu mogli da se dogovore ko ce da nasledi Ruski presto, pa da nebi dalje prolivali krv, resili su da pozovu Varjage sa kojim su imali dobre trgovacke odnose, i izabrali su Rjurika za velikog Kneza. On se porusio, uzeo ruskinju za zenu i njegovi potomci su se zvali Rjurikovici.

A postoji teorija da su Varjazi takodje bili slovensko pleme koje je zivelo u Skandinaviji. Da nisu germani.

I ja sam procito u jednoj knjizi da su Rusi i Srbi sa Marsa i jako sam se iznenadio. Verovao ili ne.

- - - - - - - - - -

Opste je poznato da Svedjani imaju vise slovenskih gena od Srba.

Da se vratimo na Rusiju....jedan od najvecih problema Rusije je sto se ona zove Rusijska Federacija, odnosno, ona je drzava njenih gradjana a ne ruskog naroda. To ne bi bilo tako lose da je samo to, tj. da je ruski narod ravnopravan sa manjinskim narodima u Rusiji. Problem je sto je ruski narod i formalno, a narocito u praksi u potlacenom polozaju u odnosu na sve manjine koje u Rusiji zive. To je zato sto se kod njih plasira takozvana pozitivna diskriminacija gde se smatra da manjina ne samo da treba da bude ravnopravna vec favorizovana. Ne znam ni za jednu zemlju u svetu gde je takav slucaj osim donekle u Srbiji.

Tako dok u Srbiji smatraju da je najveci protivnik Rusije Amerika i Zapad, ogromna vecina ruskog naroda razlicitih politickih opcija za najvece svoje neprijatelje vidi na prvom mestu muslimane a na drugom mestu Kineze.

Да би бити правим Русом није неопходно да буде Словен, баш као и 100-посто Словен није увек бити прави Рус.

Феномен цивилизацијске мисији, војне снаге и аутоматског формирања центра отпора експанзије Запада није повезан са словенским коренима руски, а са квалитетима становништва које је настало на огромне територије, где био насељен не толико словенским племенима, а и угро-финских и много других.

Back