Rusiji vraćeno pravo glasa u Savetu Evrope

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.853
Šef ruske diplomatije u Savetu Evrope

Šef ruske diplomatije u Savetu Evrope

Savet Evrope usvojio je deklaraciju kojom se Rusiji vraća pravo glasanja u toj organizaciji.
Ministri inostranih poslova iz 47 država članica Saveta su ogromnom većinom podržali deklaraciju u kojoj se navodi da svi članovi treba da imaju "pravo da učestvuju" u dva glavna organa Saveta Evrope "na ravnopravnoj osnovi".

To znači da je Rusiji vraćeno pravo glasa, preneo je AP.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov pozdravio je glasanje i potvrdio obaveze Rusije, uključujući i plaćanje članarine.
Lavrov je rekao da Rusija ceni "pozitivni doprinos" Saveta Evrope u rešavanju humanitarnih pitanja kao i u poboljšanju ruskog pravosuđa.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je Rusija spremna da sarađuje sa Savetom Evrope samo dok ima "ravnopravan stav" u svim mehanizmima za odlučivanje.

Ukrajinski ministar inostranih poslova neočekivano je otkazao prisustvo sastanku u Finskoj u poslednjem trenutku, očekujući pozitivan ishod za Rusiju.
Ukrajinski ambasador pri Savetu Evrope Dmitro Kuleba napisao je na svom Tviter nalogu da su Ukrajina i još pet zemalja glasale protiv predloga, koji je opisao kao rezultat "cinične diplomatije" da bi se spasao "dugoročni partner".
http://www.rts.rs/page/stories/sr/s...siji-vraceno-pravo-glasa-u-savetu-evrope.html
Русија је одувек била у Европи само су Европљани тек сада сазнали за то!
А Амери и даље мисле да су Руси негде тамо око Владивостока.

U geografskom smislu je i parcence Turske u Evropi, ali da li se Turska moze smatrati evropskom zemljom poput recimo Ceske ? Naravno da ne.

E, slicno je i sa Rusijom.
U geografskom smislu nije samo parčence Rusije u Evropi, nego je to poprilično velika teritorija. A ta podela na podobne i manje podobne narode i države je tipična za fašizam koji izgleda vlada na Zapadu Evrope.

Čekaj malo, kakve su ovo fašističke fore sa manje i više vrednim narodima? Šta želiš da dokažeš? Da je neko manje vredan od tebe zato što je pripadnik drugog naroda?

Smeta mi branjenje divljacke azijatske horde, koja je poznata samo po nabijanju na kolac i Cele kuli.
Te branjenje njihovih otpadaka u vidu siptara (cobana sa kavkaza) i muslimana (poturica izmesanih sa turcima i ostalim osmanlisjkim pridoslicama).

Ja jesam prvi koji ce oterati snobove nemce i engleze u 3 PM kad krenu da se.ru o Srbima, Poljacima itd. kao nizim bicima.

Ali nemoj mi reci da smo mi Srbi isto sto i turci, siptari itd. :evil: To je stvarno degradiranje naseg naroda i guranje u blato.

Je li to neka službena karta Evrope ili je to sklepao neko u svom brlogu?

Logicka mapa Evrope je u pitanju. Jednostavno, cim predjes granicu npr. Rumunije i moldavije, te Poljske i ukrajine/belorusije, odmah nailazis na lenjinove, marksove, engelsove skulpture, biste, ulice, trgove.... Jednostavno, kao da duh breznjeva i dale lebdi nad tim krajevima. Oseca se itekako razlika u odnosu na one zemlje malo zapadnije od te granice.

U geografskom smislu je i parcence Turske u Evropi, ali da li se Turska moze smatrati evropskom zemljom poput recimo Ceske ? Naravno da ne.

E, slicno je i sa Rusijom.

A зашто си избацио Молдавију, Украјину и Белорусију из Европе? На ком се континенту ове државе налазе?

A зашто си избацио Молдавију, Украјину и Белорусију из Европе? На ком се континенту ове државе налазе?

Objasnio sam:

Logicka mapa Evrope je u pitanju. Jednostavno, cim predjes granicu npr. Rumunije i moldavije, te Poljske i ukrajine/belorusije, odmah nailazis na lenjinove, marksove, engelsove skulpture, biste, ulice, trgove.... Jednostavno, kao da duh breznjeva i dale lebdi nad tim krajevima. Oseca se itekako razlika u odnosu na one zemlje malo zapadnije od te granice.

Smeta mi branjenje divljacke azijatske horde, koja je poznata samo po nabijanju na kolac i Cele kuli.
Te branjenje njihovih otpadaka u vidu siptara (cobana sa kavkaza) i muslimana (poturica izmesanih sa turcima i ostalim osmanlisjkim pridoslicama).

Ja jesam prvi koji ce oterati snobove nemce i engleze u 3 PM kad krenu da se.ru o Srbima, Poljacima itd. kao nizim bicima.

Ali nemoj mi reci da smo mi Srbi isto sto i turci, siptari itd. :evil: To je stvarno degradiranje naseg naroda i guranje u blato.

Treba da čitaš istoriju koja nije pisana u desetercu .. OC je pravoslavce ujedinila ,umnožila 7X , ne samo sačuvala pravoslavlje nego ga proširila na sjever i zapad ..
Da nije bilo Turaka i nas muslimana, pravoslavaca ne bi bilo na Balkanu ..

Hans Kohen, Its History and Ideology, Notre Dame, 1953.god. : "Srbi su bili mnogo zaostaliji čak i od turskog režima, pošto su bili ljudi patrijarhalne jednostavnosti, i primitivne brutalnosti".

Treba da čitaš istoriju koja nije pisana u desetercu .. OC je pravoslavce ujedinila ,umnožila 7X , ne samo sačuvala pravoslavlje nego ga proširila na sjever i zapad ..
Da nije bilo Turaka i nas muslimana, pravoslavaca ne bi bilo na Balkanu ..

Hans Kohen, Its History and Ideology, Notre Dame, 1953.god. : "Srbi su bili mnogo zaostaliji čak i od turskog režima, pošto su bili ljudi patrijarhalne jednostavnosti, i primitivne brutalnosti".

Bla-bla-bla.... Za tzv. pravoslavlje me zabole, Srbi nisu samo pravoslavci (grcka interpretacija judeo-hriscanstva, uvezene vere sa bliskog istoka).

A zabole me takodje i za misljenje svapskog jevrejina. Takvi nam nikad nisu mislili dobro.

Back