РУСИЈА ПРОТИВ ОКУПАЦИЈЕ!

King 7:
Sada se vaga i kalkulise. Sipci su nervozni i bacaju se zadnje karte na sto. Mi stvarno moramo nesto konkretno uraditi a na Ruse se ne smemo preterano osloniti jer njihova volja se moze lako poljuljati necim " konkretnijim ".

nemoj tako brate, to je prica devedesetih. toliko love ima u stabilizacionom fondu da ako dobiju jos koju milijardu nece znati sta s njom da rade. zato se zove stabilizacioni - tu se sklanja ogromna masa novca da ne bi doslo do inflacije. para ovde ima previse, u tome je i problem. bum je razvoja infrastrukture, ali dodatno zbog ovog poskupljenja nafte, mogucnosti za realne investicije u razvoj privrede (ono sto razvija trziste dakle realno dize standard) su mnogo manje nego kolicina slobodnog kapitala. i ako taj kapital puste u opticaj to znaci hiperinflacija! sve im treba samo ne novac, veruj mi. zatrazili su da vrate ceo dug mmf djuture, da bi se oslobodili balasta viska novca!
ono sto rusiju moze da pridobije da odstupa u bilo cemu danas je samo potreba da izbegne ostar konflikt... pre vremena. rusija vodi igru na istoku i nema nameru da se za.ebe opet igrom 'blokova. pisao sam vec, ali eto jos jednom da ponovim.

JABUCHILO:
nemoj tako brate, to je prica devedesetih. toliko love ima u stabilizacionom fondu da ako dobiju jos koju milijardu nece znati sta s njom da rade. zato se zove stabilizacioni - tu se sklanja ogromna masa novca da ne bi doslo do inflacije. para ovde ima previse, u tome je i problem. bum je razvoja infrastrukture, ali dodatno zbog ovog poskupljenja nafte, mogucnosti za realne investicije u razvoj privrede (ono sto razvija trziste dakle realno dize standard) su mnogo manje nego kolicina slobodnog kapitala. i ako taj kapital puste u opticaj to znaci hiperinflacija! sve im treba samo ne novac, veruj mi. zatrazili su da vrate ceo dug mmf djuture, da bi se oslobodili balasta viska novca!
ono sto rusiju moze da pridobije da odstupa u bilo cemu danas je samo potreba da izbegne ostar konflikt... pre vremena. rusija vodi igru na istoku i nema nameru da se za.ebe opet igrom 'blokova. pisao sam vec, ali eto jos jednom da ponovim.
Ako je tako onda mi procena nije bas na mestu mada nisam uveren u snagu Rusije na politickom planu a pogotovo njeno bogatstvo. Sve mi je to nekako iluzorno i taj novac koji si nabrojao mi lici vise na slamaricu koju moze neko izneti preko noci a u koju se trpa danonocno. Rusija je po meni prase koje se goji za uskrs. Realno, vojska nije u dobrom stanju a njen ugled je osnovni pokazatelj da nesto tu ne stima.

JABUCHILO:
baburin nije covek za 'zvanican stav' moskve. on je pre covek za 'jake' poruke, onaj koji balansira. ali ne vidim razlog zasto bi rusija bilo sta radila pre vremena. rusija nece priznati nezavisnost kosova pre nego sto je priznamo mi. to je najverovatnija reakcija.

Ево, овако је изгледала вест, која ми делује сасвим озбиљно и добро...

Baburin: Rusija nikada neće priznati nezavisnost Kosmeta
Radio Srbija i Crna Gora - Пре 12 сати

Predsednik ruske Dume Sergej Baburim je istakao da Rusija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i da će se zalagati da ta pokrajina ostane u sastavu Srbije. Beograd mora hitno da predoči plan za rešavanje kosmetskog problema, rekao je Baburin i dodao da je će se Rusija i dalje u svetskim organizacijama zalagati za poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti, koja predvidja očuvanje teritorijalne celovitosti Srbije.

King 7:
Ako je tako onda mi procena nije bas na mestu mada nisam uveren u snagu Rusije na politickom planu a pogotovo njeno bogatstvo. Sve mi je to nekako iluzorno i taj novac koji si nabrojao mi lici vise na slamaricu koju moze neko izneti preko noci a u koju se trpa danonocno. Rusija je po meni prase koje se goji za uskrs. Realno, vojska nije u dobrom stanju a njen ugled je osnovni pokazatelj da nesto tu ne stima.

moguce. a ko danas nije prase za uskrs.
naravno, takvo misljenje o rusiji najvise odgovara danas rusiji. i nije da nisi u pravu. klacka se, jako se klacka. bitno je samo da se shvati da je rusija, cak za razliku od kine, u svetsku politiku kajem devedesetih uvela potpuno nov model pozicioniranja. u rusiji je na prelomu milenijuma prosla tiha revolucija koja bi mogla (ne znaci da ce) sustinskije da utice na svet od one 1918.

"spremili smo vam zvrcku, lisicemo vas neprijatelja" 1991.
smejali su se novinari cnn-a dok su ponavljali frazu... smejao sam se priznajem i ja.

JABUCHILO:
moguce. a ko danas nije prase za uskrs.
naravno, takvo misljenje o rusiji najvise odgovara danas rusiji. i nije da nisi u pravu. klacka se, jako se klacka. bitno je samo da se shvati da je rusija, cak za razliku od kine, u svetsku politiku kajem devedesetih uvela potpuno nov model pozicioniranja. u rusiji je na prelomu milenijuma prosla tiha revolucija koja bi mogla (ne znaci da ce) sustinskije da utice na svet od one 1918.

"spremili smo vam zvrcku, lisicemo vas neprijatelja" 1991.
smejali su se novinari cnn-a dok su ponavljali frazu... smejao sam se priznajem i ja.
Razlika izmedju Kine sa jedne i Rusije sa druge strane je u tome da su se dve strogo komunisticke zemlje na razlicite nacine pocele oprastati " onog " komunizma: Rusiji su uneli Koka - Kolu, uzije, bogatase, velika kola. Ona je pala na brend i filmove onako neobavestena i umorna od boljsevizma. Kinezi su skontali drugu pricu: Iz komunizma se izlazi kapitalizmom. Komunizam je glad i beda, nista se ne radi i nista se ne pravi. Kinezi sada prave sve: od papilotni do svemirskih raketa. Znaci - agresivno napadaju svetsko trziste i ono ih ne moze odbiti jer sada je era trgovine i mega - proizvodnje. Kinezima sada niko ne moze nista jer imaju robu a sto je najvaznije - proizvode je. Bojim se da smo u istoj prici sa Rusijom: drzava smo koja nista ne pravi, nema brend, ne izvozi cak ni poljoprivredne proizvode i jedina profitabilna grana idustrije je EDB i telefonija. Niko na s nece vuci za rukav i voleti tek tako. Moramo nuditi i biti agresivni u tome, puniti svet necim sto se ne odbija jer potom dolaze povoljni i jako realni uslovi za dalje kretanje u ekonomiji sto uslovljava realnu politicku snagu a ne samo moc veta u UN. Sjaj i opsta gradnja su varka, velika macka se sunja polako.

King 7:
Razlika izmedju Kine sa jedne i Rusije sa druge strane je u tome da su se dve strogo komunisticke zemlje na razlicite nacine pocele oprastati " onog " komunizma: Rusiji su uneli Koka - Kolu, uzije, bogatase, velika kola. Ona je pala na brend i filmove onako neobavestena i umorna od boljsevizma. Kinezi su skontali drugu pricu: Iz komunizma se izlazi kapitalizmom. Komunizam je glad i beda, nista se ne radi i nista se ne pravi. Kinezi sada prave sve: od papilotni do svemirskih raketa. Znaci - agresivno napadaju svetsko trziste i ono ih ne moze odbiti jer sada je era trgovine i mega - proizvodnje. Kinezima sada niko ne moze nista jer imaju robu a sto je najvaznije - proizvode je. Bojim se da smo u istoj prici sa Rusijom: drzava smo koja nista ne pravi, nema brend, ne izvozi cak ni poljoprivredne proizvode i jedina profitabilna grana idustrije je EDB i telefonija. Niko na s nece vuci za rukav i voleti tek tako. Moramo nuditi i biti agresivni u tome, puniti svet necim sto se ne odbija jer potom dolaze povoljni i jako realni uslovi za dalje kretanje u ekonomiji sto uslovljava realnu politicku snagu a ne samo moc veta u UN. Sjaj i opsta gradnja su varka, velika macka se sunja polako.
Србија мора прво имати јаку војску која ће бити гарант Србскога опстанка, после тога можемо дса развијамо и свемирски програм

Su­sret Ta­dić - Pu­tin

Ta­di­će­va po­se­ta pa­da u ve­o­ma zna­čaj­nom tre­nut­ku za Sr­bi­ju, uoči sa­mog po­čet­ka pro­ce­sa pre­go­vo­ra o bu­du­ćem sta­tu­su Ko­sme­ta.
Ru­si­ja će u tom pro­ce­su, kao i u re­ša­va­nju osta­lih otvo­re­nih pi­ta­nja u re­gi­o­nu, ima­ti jed­nu od ključ­nih ulo­ga, a po­seb­no je zna­čaj­no nje­no in­si­sti­ra­nje da pri­stup svim tim pro­ce­si­ma bu­de ne­pri­stra­san i ba­lan­si­ran.
Am­ba­sa­dor Sr­bi­je i Cr­ne Go­re u Mo­skvi Mi­lan Ro­ćen oče­ku­je, ka­ko je iz­ja­vio Itar Tas­su, da će u špi­cu ru­sko-srp­skih raz­go­vo­ra na vr­hu bi­ti i pi­ta­nje od­no­sa unu­tar dr­žav­ne za­jed­ni­ce. Pre­ma nje­go­vim re­či­ma, sva­ka­ko će bi­ti re­či i o una­pre­đe­nju eko­nom­ske sa­rad­nje Ru­si­je i Sr­bi­je.
Ta­dić će u po­ne­de­ljak kao gost pred­stav­ni­ka ru­skog pred­sed­ni­ka za Cen­tral­ni fe­de­ral­ni okrug Ge­or­gi­ja Pol­tav­čen­ka po­se­ti­ti Ka­lu­šku oblast, gde će se su­sre­sti sa pred­stav­ni­ci­ma lo­kal­ne vla­sti i obi­ći po­je­di­ne kul­tur­ne usta­no­ve i pri­vred­ne objek­te, uklju­ču­ju­ći pred­stav­ni­štvo He­mo­far­ma.
Tač­no pre go­di­nu da­na, 15. no­vem­bra 2004. go­di­ne, Ta­dić je ta­ko­đe bio u Mo­skvi. Ta­da je sa pa­tri­jar­hom Pa­vlom pred­vo­dio de­le­ga­ci­ju ko­ja je pri­su­stvo­va­la do­bro­tvor­nom kon­cer­tu za do­vr­še­tak hra­ma Sve­tog Sa­ve u Be­o­gra­du.
To­kom tro­dnev­nog bo­rav­ka u ru­skoj pre­sto­ni­ci pred­sed­nik Sr­bi­je sreo se sa po­kro­vi­te­ljem kon­cer­ta, pa­tri­jar­hom mo­skov­skim i ce­le Ru­si­je Alek­si­jem Dru­gim, sa še­fom ru­ske di­plo­ma­ti­je Ser­ge­jem La­vro­vim, sa gra­do­na­čel­ni­kom Mo­skve Ju­ri­jem Lu­ško­vim, mi­ni­strom za van­red­ne si­tu­a­ci­je Ser­ge­jom Šoj­gu­om i pred­sed­ni­kom dr­žav­ne Du­me m.Bo­ri­som Gri­zlo­vi

"Novosti"

Бл:
ЕВО ПРИМЕР СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ ИМА ЈАКУ ВОЈСКУ И НУКЛЕАРНИ АРСЕНАЛ, ПА НИЈЕ ЗА ГЛАВУ . МАЛО ПОСТА НЕЋЕ ДА ШКОДИ
Ali to je drzava nesrecnika koja se drzi nemastinom i strahom, to nije drzava Hriscanska u kojoj je covek podanik i Bogu i kralju. Takvi arsenali postoje samo radi gazda komunistickih, ne radi naroda.

King 7:
Ali to je drzava nesrecnika koja se drzi nemastinom i strahom, to nije drzava Hriscanska u kojoj je covek podanik i Bogu i kralju. Takvi arsenali postoje samo radi gazda komunistickih, ne radi naroda.
Наводим пример, нисам реко да је добар, само кажем да прво морамо бити војна сила па све друго

Бл:
Наводим пример, нисам реко да је добар, само кажем да прво морамо бити војна сила па све друго
Podrazumeva se da moramo i to sto pre. Ali moramo biti i ekonomska sila, da imamo cime nova oruzja finansirati da se ne kasni za ostalima. Na kraju, dobar proizvod je dobro oruzje. Prodas ga negde dobro, ovladas trzistem i uzmes im pare.

King 7:
Podrazumeva se da moramo i to sto pre. Ali moramo biti i ekonomska sila, da imamo cime nova oruzja finansirati da se ne kasni za ostalima. Na kraju, dobar proizvod je dobro oruzje. Prodas ga negde dobro, ovladas trzistem i uzmes im pare.
Па ту смо добро били кренули али сада нам главни представник у УСА нечији син, нећу да га именујем да не испаднем ....

Back