Русија Мајка

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
rusija mi nije majka...slichan slovenski narod jesu...ma treba sa svima cist rachun-duga ljubav pa i sa njima..jer,i oni tako rade-rusi na balkanu uvek glume najvechu pravoslavnu silu,a prema ostalim slovenima u evropi guraju panslavizam...hoce nesto,ne znaju tacno sta..nebitno,rusija mi nije keva,i ne razumem one koji bi vazda da se guraju u nekakav topli ruski zagrljaj..:)taj je uvek diskutabilan..

serb_pagan:
ovim rujama sa slika samo fale svastike,pa da slika bude potpuna...
Ја стварно немогу да верујем твојим речима??????????
Какве небулозе просипаш, какве бре свастике, тај народ Руски је једини поред нас Срба и Јевреја дао веће жртве у борби са фашизмом. Како те бре није срамота човече.

Смрт мајке Југовића

"... Узе мајка руку Дамјанову,
окретала, превртала с њоме,
пак је руци тијо бесједила:
"Моја руко, зелена јабуко,
гдје си расла, гдје л' си устргнута!
А расла си на криоцу моме,
устргнута на Косову равном!"
Ал' ту мајка одољет не могла,
препуче јој срце од жалости
за својије девет Југовића
и десетим стар-Југом Богданом. "

одломак из народне песме

Кнежева клетва

" ... Цар Мурате у Косово паде;
како паде, ситну књигу пише,
те је шаље ка Крушевцу граду,
на кољено српском кнез-Лазару:
"Ој Лазаре, од Србије главо,
нит'је било, нити може бити:
једна земља, а два господара;
једна раја, два харача даје.
Царовати оба не можемо,
већ ми пошљи кључе и хараче,
златне кључе од свијех градова
и хараче од седам година;
ако ли ми то послати нећеш,
а ти хајде у поље Косово -
да сабљама земљу дијелимо".

одломак из народне песме

Znaci ne mogu da verujem da se jos uvek pominju neki fasisti. Pa evo sad ce da napravimo pakt sa Rusijom i da izvadimo mauzerke iz ormana i idemo da lovimo Nemacke fasiste. Ceo svet neka ide napred, tehnoloski i kulturno napreduje a mi se vracamo u 1941-u. Ako bas toliko velicas Rusiju i u tom pogledu bar nemoj da zaboravljas sve podatke:
1. Ta Rusija je i zapocela II svetski rat zajedno sa fasistima napadom na poljsku.
2. Procenjuje se da je Staljin ubio vise ljudi nego Hitler.
3. Rusi su ubijali i slali Jevreje u logore u sibiru kao nenormalni.
4. Rusi kad su usli u Srbiju da nas "oslobode" od Nemaca 1944-1945 god, prvo su poceli da siluju srpske zene.
Znas selektivna amnezija je jedna veoma lepa stvar.

dr.koki:
Znaci ne mogu da verujem da se jos uvek pominju neki fasisti. Pa evo sad ce da napravimo pakt sa Rusijom i da izvadimo mauzerke iz ormana i idemo da lovimo Nemacke fasiste. Ceo svet neka ide napred, tehnoloski i kulturno napreduje a mi se vracamo u 1941-u. Ako bas toliko velicas Rusiju i u tom pogledu bar nemoj da zaboravljas sve podatke:
1. Ta Rusija je i zapocela II svetski rat zajedno sa fasistima napadom na poljsku.
2. Procenjuje se da je Staljin ubio vise ljudi nego Hitler.
3. Rusi su ubijali i slali Jevreje u logore u sibiru kao nenormalni.
4. Rusi kad su usli u Srbiju da nas "oslobode" od Nemaca 1944-1945 god, prvo su poceli da siluju srpske zene.
Znas selektivna amnezija je jedna veoma lepa stvar.
Ти си један И Д И О Т

И сад си их дирнуо и опаметио :roll: ... Бре, БЛ, стварно мораш да промениш приступ (ово ти говорим као велики поштовалац уметничке форме десетерца - великог српског доприноса европској поезији - страшно ми смета што сад дао прилику неком инфериорном сорошевцу да глупаво "поентира" на фору ааааааааааааааа, народне песме, јебо вас Караџић, великосрБски патриЈотски нациЈоналисти... дакле, батали, нек праве шегу са сопственим уметничким наслеђем: Боркиним "концептуалним" кувањем пасуља у отетом Павиљону "Вељковић" и сличним)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back