Русија је зауставила доток нафте у Пољску преко нафтовода Дружба

https://www.politika.rs/sr/articles/amp/539655

ВАРШАВА – Генерални директор пољске нафтне компаније ПКН Орлен Данијел Обајтек саопштио је данас да је Русија зауставила проток нафте кроз нафтовод Дружба, али да је ПКН Орлен спреман за ову ситуацију.

„Русија је зауставила доток нафте у Пољску и ми смо на то спремни. Само 10 одсто сирове нафте долази из Русије, ми ћемо је заменити нафтом из других извора“, рекао је Обаитек, преноси Ројтерс.

ПКН Орлен саопштио је да заустављање испоруке нафте нафтоводом Дружба неће утицати на испоруку бензина и дизела потрошачима.

Британска агенција повезала је данашњу обуставу тока нафте кроз Дружбу са јучерашњом испоруком тенкова Леопард Украјини у организацији Варшаве.

Нафтовод Дружба, који снабдева Пољску, Немачку, Мађарску, Чешку и Словачку, изузет је од санкција које је Русији увела Европска унија.

ЕУ је тако желела да помогне овим земљама које имају ограничене алтернативе за снабдевање нафтом.

Крајње је време да овај комуњарски реликТ ДРЖБА .. акка ПРИТЕЉСТВО нестане са лица Земље

У лообирализму је КЕШОВИНА СВЕ

пошто Пољацима се више мили нафте за 300 $ из УС .. услишена им је молба и престала је испорука нафте по 60$

Бајден одушевљен

Још једна победа лообирализма

joe-biden.jpg
a ako su mogli zameniti zasto to nisu ucinili ranije?
SVE JE OVO PODMUKLA AMERICKA PROPAGANDA. CEO ZAPAD JE NA DNU, SYEBAN, AL GEBELSOVA PROPAGANDA LAZE I MAZE PUNOM PAROM.

a ako su mogli zameniti zasto to nisu ucinili ranije?
SVE JE OVO PODMUKLA AMERICKA PROPAGANDA. CEO ZAPAD JE NA DNU, SYEBAN, AL GEBELSOVA PROPAGANDA LAZE I MAZE PUNOM PAROM.

Запад се спрема да маже путер .. а Исток да маже џем ... .ми се препжисмо у тостеру

1677493526857.jpeg
dzem-od-jagoda-i-kokosa.jpg
1677493620396.jpeg

To znaci da oni koji su snadbevali kinu i rusiju - ce gas i naftu prodavati europi.
bice da si ti neupucen o razlici izmedju nafte koja ide tankerima i plina koji mora prvo da se ukaplji da bi se prevezao, ako vec nemas plinovod
Sad ce trebati da uvoze vecinom indijska vozila i elektroniku, kineske lekove, masine i ubrzo ce poceti problemi sa odrzavanjem do sada uvozene robe iz eu i amerike zbog delova..
ameri su do prosle godine uvozili ruske rakete za svemirska putovanja, uranijum [jedan, zaboravio si klintonku], a ti sta mi pricas, koja vozila, koja elektronika mislis da upravlja hipersonicnim? svemirska? ne zanosi se, indija je svemirska sila, a ne rusija,... MI AMERI SMO PRDNULI U CABAR SA OHAJO KATASTROFOM, ZATASKAVAMO RADIOAKTIVNU HAVARIJU, a ne da se radi o oranz agensu!

koje rezerbne delove ameri imamo ako smo odustali od ruskih svemirskih motora? koje hipersonicno imamo? imamo ajped i ajfon, eto ako je za vajdu.

od koga cemo uranijum da uvozimo?

Poslednja izmena:
bice da si ti neupucen o razlici izmedju nafte koja ide tankerima i plina koji mora prvo da se ukaplji da bi se prevezao, ako vec nemas plinovod

ameri su do prosle godine uvozili ruske rakete za svemirska putovanja, uranijum [jedan, zanoravio si klintopnku], a ti sta mi pricas, koja vozila, koja elektronika mislis da upravlja hipersonicnim? svemirska? ne zanosi se, indija je svemirska sila, a ne rusija
Ruski Aeroflot ima 180 putnickih aviona. Od toga:
22 Boeing 777
37 Boeing 737
7 Airbus 350
12 Airbus 330
36 Airbus 321
64 Airbus 320
i
2 Suhoi 100

Najveci procenat ruskog uvoza iz EU i Amerike su, vozila, masine, lekovi, optika, elektronika...
sad ce to uvoziti iz severne koreje, eritreje i oba;le slonovace

Ruski Aeroflot ima 180 putnickih aviona. Od toga:
22 Boeing 777
37 Boeing 737
7 Airbus 350
12 Airbus 330
36 Airbus 321
64 Airbus 320
i
2 Suhoi 100

Najveci procenat ruskog uvoza iz EU i Amerike su, vozila, masine, lekovi, optika, elektronika...
sad ce to uvoziti iz severne koreje, eritreje i oba;le slonovace
pa vozice se vozovima, nece leteti boinzima.

a kako cemo mi ameri da nabavimo gorivo za nuklearke, ili svabe kako ce se odreci uglja [gasa, kao fol jesu], sta ce sipati u rezervoar? mozda ce ici pesice? jel znas koliko kosta svapski plan prelaska na zelenu energiju? ko ce to da plati? stamparija novca? narod ce pocrkati onda.

to je i plan - depopulacija, jedan deseti deo koji preostane, e on ce imati zelenu energiju, a ostatak ce zavrsiti kao jadne ukre i gore u nuklearnoj kataklizmi... rusi ce da jedu kokice a i mi ameri, dok cete vi da pomrete

jel rusi nemaju optiku i elektroniku dok deSETKUJU UKRE? EVRopo spremi se da izgines.

Poslednja izmena:
Одлетећче.. када буде профитабилније да одлети него да не лети
ajde ne pali se, samo vidi ko sada mlati pare prodajuci gas eu-robiji kada je severni tok odletao

ko?

norvezani! oni su ga i sabotirali.

ali nema niko muda u eu, da norvesku proglasi za teroristicku drzavu, samo kevcete na nas amere... sikter, bre.

pa vozice se vozovima, nece leteti boinzima.

a kako cemo mi ameri da nabavimo gorivo za nuklearke, ili svabe kako ce se odreci uglja [gasa, kao fol jesu], sta ce sipati u rezervoar? mozda ce ici pesice? jel znas koliko kosta svapski plan prelaska na zelenu energiju? ko ce to da plati? stamparija novca? narod ce pocrkati onda.

to je i plan - depopulacija, jedan deseti deo koji preostane, e on ce imati zelenu energiju, a ostatak ce zavrsiti kao jadne ukre i gore u nuklearnoj kataklizmi... rusi ce da jedu kokice a i mi ameri, dok cete vi da pomrete

jel rusi nemaju optiku i elektroniku dok deSETKUJU UKRE? EVRopo spremi se da izgines.
tu propagandu o skoroj propasti amerike i eu sam slušao na predavanjima marksizma 1980te i u jna 1983. Od tada propao sfrj, propala jana, ukinut marksizam, raspao se sssr, raspao se varšavski pakt

С' обзиром да си 'америчанин' ..... и треба ЕУ да плате ...да би америчани имали поефтин бемзин
zabole nas bas? nama je jeftin nezavisno od njih, vas.

eu ima bajkoviti plan o bilionima ulozenim u vetrenjace, don kihot i sanco pansa, kada rusi anihiliraju 9/10 evrope, ali nema veze posle ce doci azijati da zive u eu, kada se smiri radijacija

Zabranjen je uvoz dolara, i samim tim ruska rublja teži nuli
Ма ни долар више не постоји!
Шта ће коме долар,чему то служи:D

Остале пријатељске Земље раде Транскације у РУБЉАМА..као и сам ЗАПАД
КОЈИ је још пре пола Године ПРИМОРАН ДА плаћа Нафту,Гас ПРЕКО ПОСРЕДНИКА искључиво у Рубљама!

Пре неки дан је Путин успоставио са Ираном нове банковне Транскакције која замењује ,онај -SWIFT-.

Запад је на рубу Провалије,само што не жели да призна!

tu propagandu o skoroj propasti amerike i eu sam slušao na predavanjima marksizma 1980te i u jna 1983. Od tada propao sfrj, propala jana, ukinut marksizam, raspao se sssr, raspao se varšavski pakt
mi ameri cemo se za uranijum snaci prosto svabe zatvaraju sve nuklearke, pa ce ga biti za nas, dok oni sada grabe ygalj, mastaju o ne znam cijem gasu, elektrolizi umesto gasa, dok neuka pucina guta sve sto joj se servira

mi ameri necemo propasti, nego eu, pogresno si razumeo, vec smo pozelili dobrodoslicu svapskim firmama koje vise nisu konkurentne zbog energetskog inputa

mi ameri cemo se za uranijum snaci prosto svabe zatvaraju sve nuklearke, pa ce ga biti za nas, dok oni sada grabe ygalj, mastaju o ne znam cijem gasu, elektrolizi umesto gasa, dok neuka pucina guta sve sto joj se servira

mi ameri necemo propasti, nego eu, pogresno si razumeo
čito sam o tome, jevropa se smrzla, englezi se greju na sveće a nemci jedu konzerve hrane za mačke :D

čito sam o tome, jevropa se smrzla, englezi se greju na sveće a nemci jedu konzerve hrane za mačke :D
Јеси такође прочитао да се полако,али сигурно ВАШИ СОПСТВЕНИ НАРОДИ дижу против Политике те дискредитације Русије
и ваших НоторНИХ ЛАЖИ усмерених против Путина?:D

Зато што сте их довели на Ивицу беде?

Јеси такође прочитао да се полако,али сигурно ВАШИ СОПСТВЕНИ НАРОДИ дижу против Политике те дискредитације Русије

ma, oni nisu svesni svoje nesvesti, tj. sta ih tek ceka!

Посланик Бундестага: Америка нам није савезник ако је саботирала Северни ток

dobro jutro kolumbo, tek cemo vas kaVati, a vi cete pitati za jos!

Trump to Glenn Beck: Nord Stream Attack “Could Have Been Us – The One Group it Wasn’t is Russia”

svabice, sta vam jos nije jasno? ajde sirite noge, svabovi su svi ustrojeni

a zašto stotine tisuća rusa uglavnom mladih i obrazovanih svake godine se iseljavaju za eu i ameriku?
Samo u nemačkoj živi i radi 3.500.000 rusa.
Svi na ivici bede :D

a zašto stotine tisuća rusa uglavnom mladih i obrazovanih svake godine se iseljavaju za eu i ameriku?
Samo u nemačkoj živi i radi 3.500.000 rusa.
Svi na ivici bede :D
То су руски немци,немаш Појма.
Руска Царица,Катарина 2(иначе немица,ону коју је Потемкин шетао кроз руска Села) је довела силне СВОЈЕ Немце у Русију,
КАД СУ немци били у безнађу.
90 тих година.кад су Руси били и безнађу,Немачка је све све њихове Потомке,РУСКЕ нЕМЦЕ,звала натраг у немачку,
нудећи им по аутоматизму немачки пасош под условом да промене своје Име и Презиме..бар име.
Тако је Андреј постао Хајхрих, Саша-Александар,Војша-Герд и сл.
и они везе немају са немцима,то тако скарадно прича Немачки,неће га научи за 3 живота као и са немачким менталитетом.
Онај Зверев рецимо,тенисер је тај руски НЕМАЦ.
Ето,зашто 3,5 милиона тзв .руса у Швабији.

То су руски немци,немаш Појма.
Руска Царица,Катарина 2(иначе немица,ону коју је Потемкин шетао кроз руска Села) је довела силне СВОЈЕ Немце у Русију,
КАД СУ немци били у безнађу.
90 тих година.кад су Руси били и безнађу,Немачка је све све њихове Потомке,РУСКЕ нЕМЦЕ,звала натраг у немачку,
нудећи им по аутоматизму немачки пасош под условом да промене своје Име и Презиме..бар име.
Тако је Андреј постао Хајхрих, Саша-Александар,Војша-Герд и сл.
и они везе немају са немцима,то тако скарадно прича Немачки,неће га научи за 3 живота као и са немачким менталитетом.
Онај Зверев рецимо,тенисер је тај руски НЕМАЦ.
Ето,зашто 3,5 милиона тзв .руса у Швабији.
Znaci tako je od Himljerov i Gjerigenov postali Himler i Gering!

Back