Rusija ili NATO

Sta je bolje za Srbiju u vojnom aspektu

• Rusija

• NATO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Па јесте наш извоз је према ЕУ је велики...продајемо сировине за смешне паре...Рецимо извеземо наше довре здраве јабуке за смешне паре а увеземо европске одвратне...:D
Толико о ЕУ "пријатељству" само нас користе гадно...

Tačno je naš izvoz je smešan.
A kako ga povećati i poboljšati njegovu strukturu ? "Patriotskim" pričama !
Možemo izabrati dva puta.
Prvi i daleko bolji da poput Slovenaca zapnemo i sopstvenom pameću i kapitalom ostvarimo nešto. Ali avaj za taj put nam treba disciplinovanai marljiva radna snaga, školovana i sposobna menadžerska struktura i politički establišment koji je pragmatičan i jedinstven (jednom rečju narod za koji je patriotizam savesno obavljanje sopstvenog posla, od čistača ulice do pretsednika države). A mi to nemamo.
Drugi put koji garantuje kakav takav uspeh je privlačenje stranih investicija. Strane firme otvaraće izvozno orjentisane fabrike što će obezbediti tržišta i transfer tehnologija u Srbiju.
Ali put koji vi zagovarate, gde se umesto ekonomije razvija jedino mitoligija pa to je čista propast.

Nema potrebe za referendum o ulasku u NATO ili EU.
DS, SNS, LDP, SPS imaju 90% glasača. Stavovi starnaka su, ulazak u EU. KRAJ

Па неће моћи....Ако је Норвешка могла да има референдум имаће и СРБИЈА!!!!
Само се ти надај да су сви који су за ове партије за ЕУ и НАТО....треба њима опет потурити бајку о бесплатним акцијама а то неће бити лако....

Tačno je naš izvoz je smešan.
A kako ga povećati i poboljšati njegovu strukturu ? "Patriotskim" pričama !
Možemo izabrati dva puta.
Prvi i daleko bolji da poput Slovenaca zapnemo i sopstvenom pameću i kapitalom ostvarimo nešto. Ali avaj za taj put nam treba disciplinovanai marljiva radna snaga, školovana i sposobna menadžerska struktura i politički establišment koji je pragmatičan i jedinstven (jednom rečju narod za koji je patriotizam savesno obavljanje sopstvenog posla, od čistača ulice do pretsednika države). A mi to nemamo.
Drugi put koji garantuje kakav takav uspeh je privlačenje stranih investicija. Strane firme otvaraće izvozno orjentisane fabrike što će obezbediti tržišta i transfer tehnologija u Srbiju.
Ali put koji vi zagovarate, gde se umesto ekonomije razvija jedino mitoligija pa to je čista propast.

Е видиш ми немамо власт за тако нешто и имам проблем је што смо јако мала држва....нисам члан ни једне странке...да су сада избори гласао би вероватно за СРС....и верујем да би било боље...али опет би било проблема...СРС је велика странка са пуно чланова...сигурно не би на сва места...али на доста високих позција би ставили своје чланове који у 90% случајева не би знале свој посао....
Сети се колико година има наш Министар спољних послова...а шта мислиш каква је тек ситуацијама са осталим позицијама....

Угледати се на Словенце уопште није лоша идеја...заправо то морамо што пре да урадимо тј. да схватимо да ЕУ није центар света и да постоји још континената на свету...Као ни да не треба на тацни да очекујемо помоћ од Русије као што смо то чинили 5. октомбра 2000. године од ЕУ....има на свету још земаља....

Стране ивестиције јесу добре али странци гледају опет само своју корист...шта рецимо добијамо од те "Икеа" што ће она доћи овде да нам продаје своје производе и запослити око 1000 радника да им раде за минималац? Нама треба производња наших производа...

Такође нам и требају домаће банке...који ће зарађен новац да улажу у Србију а не ко стране да га шаљу у своје матичне земље....

Треба највише улагати у пољопривреду и информацине технологоје....због тога што за тако нешто имамо капацитет а и зато што се без тих ствари не може....
Како је привреда САД-а остала тако стабилна толико година...после толико ратова?....Одговор за то чујемо свакодневно Мајкрософт, Гугле и др.... велика се ту лова врти... Такође улагењем у ИТ можемо колико толико спречити да постанемо и останемо јефтина радна снага....

Али пре свега треба да улажемо у образовање...да задржавамо талентоване и креативне млада који имају идеје... и да им пружимо шансу да своје идеје спроведу у својој земљи...и тако ћемо добити своје производе и нећемо морати да чекамо странце и њихове инвестиције....

Ovu vlast je izabrao narod niko drugi.
Iz tog razloga se i zna put ove zemlje, a to je EU.

Ja sam protiv toga da se biraju partije one su prošlost ( i same po sebi su korumpirane)
Treba uvesti neposrednu demokratiju, znači da se biraju ljudi a ne ideje
Jer čim ti biraš između ideja ti možeš izabrati lošu i zlu
A kad biraš čoveka, razume se experta u svom poslu onda je druga priča
Nije poenta priče šta treba da se radi, već kako da se radi
Dakle narod usmerava politiku a ne stranke/ideje a izabrani pojedinci je sprovode :mrgreen:

Ja sam protiv toga da se biraju partije one su prošlost ( i same po sebi su korumpirane)
Treba uvesti neposrednu demokratiju, znači da se biraju ljudi a ne ideje
Jer čim ti biraš između ideja ti možeš izabrati lošu i zlu
A kad biraš čoveka, razume se experta u svom poslu onda je druga priča
Nije poenta priče šta treba da se radi, već kako da se radi
Dakle narod usmerava politiku a ne stranke/ideje a izabrani pojedinci je sprovode :mrgreen:

Birao je narod 90-tih i mnogo je lepo prošao.
Epa sad treba da pokusa što je skuvao. Jer isti ti sada najviše kukaju.
A mene zabole za njih.

A mene zabole za njih.

То и јесте проблем код вас "Европљана", "Демократа", "Глобалиста", "Капиталиста" .... ШТО ВАС ЗАБОЛЕ ЗА СВЕ! БИТНО ВАМ ЈЕ ДА ЈЕ САМО ВАМА ДОБРО...А ОД ДРУГИХ ХОЋЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ РОБОВЕ....

Али једна ствар ми није јасна зашто мислите да ћете успети у томе?...Па нико пре вас није успео...или ни немислите да ћете успети...већ живите у својих 5 минута....

A mene zabole za njih.

To nije sistem koji ja zagovaram, okani se 90 i Mil.. to nije moj smer
Ali me čudi odkud tolika mržnja prema sopstvenom narodu
Sada si rekao da te zabole za narod
Jer i Milošević i Tadić imaju političke partije, a jam protiv partija uopšte ma kakve one bile
znači za NEPOSREDNU DEMOKRATIJU a to nikako nije isto što i KOMUNIZAM pobrkao si pojmove i to debelo pobrkao

То и јесте проблем код вас "Европљана", "Демократа", "Глобалиста", "Капиталиста" .... ШТО ВАС ЗАБОЛЕ ЗА СВЕ! БИТНО ВАМ ЈЕ ДА ЈЕ САМО ВАМА ДОБРО...А ОД ДРУГИХ ХОЋЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ РОБОВЕ....

Али једна ствар ми није јасна зашто мислите да ћете успети у томе?...Па нико пре вас није успео...или ни немислите да ћете успети...већ живите у својих 5 минута....

Potpisujem

Прво Русија до 2020 у своју војску улаже 19 трилиона рубаљапреко 100 пута више него што САД дугује,а дугове ће вратити само БОГ зна кад.
у $ ова цифра износи 612738379417 US Dollar
http://serbian.ruvr.ru/2010/09/21/21634392.html
После више деценије Русија ће купити оружије од САД-а,уз трансвер технолиге(највероватније нешто из морнарице где су амери најачи).

Друго.
Следећи избори су крај за ДС и компанелу,што је опште познато.

треће у Еу и НАТО неможемо јер је Русија зајебала ДС по ко зна који пут,јер да би ушли у ове две организације неможемо превише блиско сарађивати са Русијом,НПР бугарска и Белане,а на вашу жалост имамо Руску паравојну базу у Нишу,ако случајно раскинемо уговор враћали би њихове дугове које износе 40милијарди$.

За крај од ЕУ и НАТО се опростите.

Poslednja izmena:
Ja sam za EU ali protiv NATO.. trenutno je tako , promenicu misljenje o ulasku u EU ako nam rusi ponude da udjemo u vojni savez sa njima a istovremeno i ekonomski i sve drugo .. energetski npr .. mada to je vec potpisano.

Ali sa ovom vlascu ne mozemo imati dobre odnose sa Rusima jer su oni americki placenici vecinom..

Ja sam za EU ali protiv NATO.. trenutno je tako , promenicu misljenje o ulasku u EU ako nam rusi ponude da udjemo u vojni savez sa njima a istovremeno i ekonomski i sve drugo .. energetski npr .. mada to je vec potpisano.

Ali sa ovom vlascu ne mozemo imati dobre odnose sa Rusima jer su oni americki placenici vecinom..

Ма понудиће нама Русија помоћ и неће нас условљавати да уђемо у војни савез са њима....У ЕУ није могуђе уђи а да претходни ниси члан НАТО...Аустрија се некако провукала Србија неће....
Опет не треба очекивати помоћ од Русије док год влада планира улазак у НАТО....

ЕУ иако изгледа тако добра и сјајна је далеко од тога....Она је унапред осуђена на пропаст....Енглези, Французи и Немци да буду у једној држави или нечему што личи на њу...нема шансе....пре ћемо се ми помирити са Хрватима....:hahaha:

Medvedev: Nema raketa za Iran
22. septembar 2010. | 19:58 | Izvor: Beta
Moskva -- Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev zabranio je prodaju svih raketa tipa S-300 Iranu, iako je Moskva 2007. potpisala sa Teheranom ugovor o prodaji.

Medvedev je takođe naložio zabranu izvoza tenkova, aviona i brodova Teheranu.

Prodaji ruskih raketa Iranu protivili su se SAD i Izrael, tako da do sada nije isporučena nijedna baterija S-300.

Protiv-vazdušni sistem S-300 velikog je dometa i omogućava obaranje aviona na udaljenosti i do oko 145 kilometara na visini do 27.500 metara.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=22&nav_category=78&nav_id=460493

Dakle, to je taj savez sa Rusijom?

Ти па том верујеш што пишу да Русија неће већ 2 године да испоруши С300. Русија ће изгубити 13 милијарди $ ради Израелаи САД-а оће,али мало морген.

Ко је гледао вести видело се на паради пролазак ракете великог домета,што је знак да имају неклаерно наоурожање,затим је прошло неколико Иранских С300 нјихова производња.

За 1.3милјард$ које ће платити Ирану ако не испуне уговор завршиће сва испитивања за ПАК ФА па види колико је то реално.

Poslednja izmena:
Medvedev: Nema raketa za Iran
22. septembar 2010. | 19:58 | Izvor: Beta
Moskva -- Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev zabranio je prodaju svih raketa tipa S-300 Iranu, iako je Moskva 2007. potpisala sa Teheranom ugovor o prodaji.

Medvedev je takođe naložio zabranu izvoza tenkova, aviona i brodova Teheranu.

Prodaji ruskih raketa Iranu protivili su se SAD i Izrael, tako da do sada nije isporučena nijedna baterija S-300.

Protiv-vazdušni sistem S-300 velikog je dometa i omogućava obaranje aviona na udaljenosti i do oko 145 kilometara na visini do 27.500 metara.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=22&nav_category=78&nav_id=460493

Dakle, to je taj savez sa Rusijom?

Прво што би веровао да је ово тачно....?

Друго шта је ту лоше и да јесте тако.....Русија неће да подстиче још један рат који покреће САД....Ако би Иран званично купио војну опрему од Русије то би био повод за нови рат...и опет би ту највише профитирала Америка јер би она другој страни продала своје оружије а онда би дошла да их "мири" тј. да их подкрада...

Прво што би веровао да је ово тачно....?

Друго шта је ту лоше и да јесте тако.....Русија неће да подстиче још један рат који покреће САД....Ако би Иран званично купио војну опрему од Русије то би био повод за нови рат...и опет би ту највише профитирала Америка јер би она другој страни продала своје оружије а онда би дошла да их "мири" тј. да их подкрада...

Pa vest su objavili svi veci mediji. Pre par dana bila je vest da su Izrael i Rusija sklopili ugovor o vojnoj saradnji a sad ova vest da nece biti isporuke a koliko se ja secam Iran je platio te rakete. Ovo samo govori koliko se drze dogovora i da ce te ispaliti samo ako im neko ponudi bolji posao pa makar to bila i Amerika ili neko drugi.

Ти па том верујеш што пишу да Русија неће већ 2 године да испоруши С300. Русија ће изгубити 13 милијарди $ ради Израелаи САД-а оће,али мало морген.

Ко је гледао вести видело се на паради пролазак ракете великог домета,што је знак да имају неклаерно наоурожање,затим је прошло неколико Иранских С300 нјихова производња.

За 1.3милјард$ које ће платити Ирану ако не испуне уговор завршиће сва испитивања за ПАК ФА па види колико је то реално.

mislis na onaj s-300 nastao varenjem burica?

nemoj biti smesan... pa tome se sprda svaki vojni forum po svetu. ako ce zvucati ozbiljno onda budi relativno ozbiljan.

a sto rusije ne izveze iranu, izvesve nekom drugom. nije iran tako velik kupac kao sto ti mislis!

http://www.mycity-military.com/Avijacija-i-PVO/Sistemi-S-300-i-S-400-Triumf_13.html i slika burica koji su obisli svet!!!

Poslednja izmena:
Pa vest su objavili svi veci mediji. Pre par dana bila je vest da su Izrael i Rusija sklopili ugovor o vojnoj saradnji a sad ova vest da nece biti isporuke a koliko se ja secam Iran je platio te rakete. Ovo samo govori koliko se drze dogovora i da ce te ispaliti samo ako im neko ponudi bolji posao pa makar to bila i Amerika ili neko drugi.

99% се праве да до договора неће доћи јер не желе да дају САД-у повод за почетак рата.......Рат у Азији је на помолу...а ти ми се чиниш као да га прижељкујеш...само не знам зашто...ја мрзим САД али никада им не би пожелео рат (на њиховој територији)...јер би у њему највише страдали невини....

Back