Rusija ili NATO

Sta je bolje za Srbiju u vojnom aspektu

• Rusija

• NATO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
JA OPET PITAM, ZAŠTO RUSIJA NE POMAŽE BELORUSIJI????
PUSTITE GLUPOSTI, PA DALI SU IM S400 BLA BLA, .
RECITE.
A danas u " Blicu" Toma Nikolić, kaže " Ako Koštunica želi da Srbiju udalji od EU, od koalicije nema ništa" TAČKA. KRAJ RASPRAVE.
Srbija ide u EU i u NATO:orkestar::vatromet:

Ti si to i javno priznao..
Aj mi sad reci na koji način mi koji smo za Rusiju ugrožavamo vas
i sam tvrdiš da idemo prema Eu i Nato pa koji vam je onda problem
Ubeđen si da nismo uspeli bar još nismo i napadaš kakva je to psihopatija
Ili se to tvoja podsvest bori, zna šta je dobro ali to sam sebi nećeš da priznaš.. :dontunderstand: :dontunderstand:

ne znam koliko god imas... iskreno me ni ne zanima.
ali mi se cini da nisi osetio zivot SFRJ... jer mi smo sami hteli rat... bilo nam je predobro i to nismo znali da cenimo i cuvamo.
Price da nas neko nije voleo... to ostavite da se tesite time kad nemate sta pametnije da pricate!!!
da su ljudi voleli sfrj oni bi je i sacuvali... ali izgleda da je dobar zivot udario u glavu.
i jos vise zelja da se koljemo i ubijamo. nazalost mnogima je to jos u glavi, i zao mi vas je, ali mi se cini da vi rat i sradanje niste ni osetili na svojoj kozi pa ga prizivate.

kad zlo prizivate zlo vam i dodje!!

Dejina811 ниси једини који је био у Славонији кад је почело са распадом нити си једини који је нешто запамтио од СФРЈ.
Колико се сећам у мом крају су Срби сами себе убеђивали да до рата неће доћи и да је све то што се дешава само тренутно лудило "браће" Хрвата...
Епилог смо видели...
Разлога за распад је било много само што тај распад нису покренули Срби већ они који вековима уназад нису били слободнији у својој земљи но што су то били у СФРЈ али су са истом имали проблем јер је нису они створили већ управо Срби...

Не контам зашто приписујеш "балканцима" "урођен порив за међусобно клање" кад смо сведоци много дужих сукоба и то на територији Европе...
Балкан јесте погодно тле за разне сукобе јер имаш три различите религије од којих је једна високо агресивана (и ту никако не мислим на Ислам) те већ вековима ради на остваривању превласти на овим просторима...

Што се тиче теме, питање Русија или НАТО је питање које мучи Србе већ 2 века (само што је тада питање било Русија или Аустрија) и једнако би се могло питати Част или Срам...
На примеру католичких Словена можемо видети како изгледа кад се одабере друга опција- вековно узгајање мржње према оном делу Словена који су одбили да буду послушници Рима...

Ti si to i javno priznao..
Aj mi sad reci na koji način mi koji smo za Rusiju ugrožavamo vas
i sam tvrdiš da idemo prema Eu i Nato pa koji vam je onda problem
Ubeđen si da nismo uspeli bar još nismo i napadaš kakva je to psihopatija
Ili se to tvoja podsvest bori, zna šta je dobro ali to sam sebi nećeš da priznaš.. :dontunderstand: :dontunderstand:

Ja sam još na početku ove teme izneo svoje stavove i vas ne napadam.
Ugrožavate ovu zemlju stavovima iz 90-setih, eto kako.
Ali mi odgovorite na pitanje, jer vidim da se već dva dana izbegavate odgovor.
Jer znam da ga ne znate.

JA OPET PITAM, ZAŠTO RUSIJA NE POMAŽE BELORUSIJI????

1. Ko каже да Русија не помаже Белорусији? Русија не помаже Украјни јер она ко Србија неће да тражи помоћ јер је очекује од запада. Као што сам рекао у Белорусији животни стандрад се прилично поправља приватизација тече споро нормално тј. онако како треба без лоповлука, а новац добијају од Русије тј. заобилазе ММФ и њихове уцене...

2. Опет какве то везе има са Србијом?

ne znam koliko god imas... iskreno me ni ne zanima.
ali mi se cini da nisi osetio zivot SFRJ... jer mi smo sami hteli rat... bilo nam je predobro i to nismo znali da cenimo i cuvamo.

Хтели рат....која глупост...па живот у Југи је био добар зашто би неко желео рат осим ако није био плаћен да жели...:D
Преписивати тако крвав рат досади грађана и металитету становништва стварно смешно...:hahaha:

Price da nas neko nije voleo... to ostavite da se tesite time kad nemate sta pametnije da pricate!!!
Ко каже да ми причамо да ли нас неко воли или не ? Нас нико није волео нити мрзео рат је био чист интерес САД и ЕУ...чист бизнис што би исти рекли...:hahaha: ...

Poslednja izmena:
Ja sam još na početku ove teme izneo svoje stavove i vas ne napadam.
Ugrožavate ovu zemlju stavovima iz 90-setih, eto kako.
Ali mi odgovorite na pitanje, jer vidim da se već dva dana izbegavate odgovor.
Jer znam da ga ne znate.

To nije tačno, i da jeste 90-tih je bila druga priča Rusija je bila dosta slaba i bilo je jasno da netreba od njih očekivati pomoć, a sada je već druga priča..
A što se tiče Belorusije pa pomažu i investiraju koliko im politička klima u nekoj zemlji dozvoli naravno da neće ulagati tamo gde su narod(doduše ispranog mozga,nije kriv)i politička i ekonomska elita protiv njih, to je valjda jasno
Jel Ameri ulažu u Severnu Koreju ili Iran , naravno da ne
Da li misliš da će Kosovo jednom ulagati u Srbiju, naravno da ne osim ako nisu smetnuli sa uma..

Ljudi, mazu vam oci. Rusija ne da pomaze Ukrajini , nego se prosto ubi pomazuci joj na razne nacine . Naravno najosetniji je onaj sto se tice cene gasa. Kazu da to Ukrajinu oslobadja nekoliko milijardi dolara godisnje troskova.

Od kako su u carinskoj uniji (Rusija,Kazahstan,Belorusija), spoljno trgovinski procenat se za samo godinu dana povecao Belorusiji i Kazahstanu u proseku preko 20 posto.

Potencijalne zemlje potpisnice su pre svega Ukrajina a zatim i ostale bivse centralnoazijske clanice sovjetske saveza koje uskoro treba da se prikljuce.

U planu je zajednicka valuta, dok recimo Rusija i Belorusija vec koriste istu novcanu jedinicu.

Poslednja izmena:
Ljudi, mazu vam oci. Rusija ne da pomaze Ukrajini , nego se prosto ubi pomazuci joj na razne nacine . Naravno najosetniji je onaj sto se tice cene gasa. Kazu da to Ukrajinu oslobadja nekoliko milijardi dolara godisnje troskova.

Od kako su u carinskoj uniji (Rusija,Kazahstan,Belorusija), spoljno trgovinski procenat se za samo godinu dana povecao Belorusiji i Kazahstanu u proseku preko 20 posto.

Potencijalne zemlje potpisnice su pre svega Ukrajina a zatim i ostale bivse centralnoazijske clanice sovjetske saveza koje uskoro treba da se prikljuce.

U planu je zajednicka valuta, dok recimo Rusija i Belorusija vec koriste istu novcanu jedinicu.

Коначно неко нешто да зна о Белорусији...а што се тиче Украјне она је доста подељена између Русије и Европе много више него што је то Србија....међутим будући да су усливи живота у Украјани катастрофално лоши (много лошији него код нас) сасвим је могуће да ова земље мења своју политику према Русији јер види да од Европе нема леба...
Релано када се погледа Србији и не треба Европа за извоз својих производа...Русија је довљно тржиште....а Словенци то најбоље знају....:D

Jel si ti svestan pišete i havlite, zemlje u kojima vlada diktatura. Meni nije jasno kako vam tako nešto pada namate.
Belorusija, polako staje na noge, gluposti. Nikada neće stati na noge. Ali sve izgovori, polako, saće, evo samo što nije.....bla, bla, bal
Pa uporedite Belorusiji sa Estonijom, Litvanijiom i ostalim bivšim zemljama Vrašavskog pakta koliko su ekonomski odmakle u razvoju. A u Belorusiji, Kazakstan, Tađikistan, gde je tašta ministar ekonomije, zet ministar policije...itd.brat ministar ekonomija... Budalaštine. Zemlje mentalno zaostale i imaju razmišljanje kao pre 200 god i gde vlada feudalizam.
Još sa tim zemljama da se bratimo, ok da poslujemo izvozimo u uvozimo.
Ja sam ubeđen da 90% vas što zelite da budemo pod patronatom rusije i dalje živite do mame i tate i da niste u stanju sami o sebi da se starate. Inače nebi pisalio vakve brljotine.
Sve ljude koje poznajem, ali sve, koje rade, imaju firme, studente sa jako dobrim prosekom niko ne spominje Rusiju. Ok da poslujemo ai ove budalaštine, kada im pričam šta se piše, smeju mi i govore što gubim vreme ubeđujući ljude.
Pa evo primera, zašto naši najbolji studenti, uključujući i moju prijateljicu sa ekonomskog falkuteta,sa prosekom 9.2 ne upisuje master studije u Rusiji, nego je dobila Nemačku, Španiju, Česku, da bira gde će.Kada bi otišla u Rusiju, nikada. Niti sam čuo da je i jedannaš najbolji student otišao tamo. Zašto??
Kakva bre Rusija, posao može i ništa više od toga. Uvek nas zajebali i uvek će.
Moje poslenje pisanje o Rusiji i ovoj temi koja je završena, zašto ???
Jer je Toma Nikolić rekao " Srbiji je mesto u EU " pa čovek koji se bratio sa Rusijom....:hahaha a sada,..:worth: EU... ala vas ovo boli.

Коначно неко нешто да зна о Белорусији...а што се тиче Украјне она је доста подељена између Русије и Европе много више него што је то Србија....међутим будући да су усливи живота у Украјани катастрофално лоши (много лошији него код нас) сасвим је могуће да ова земље мења своју политику према Русији јер види да од Европе нема леба...
Релано када се погледа Србији и не треба Европа за извоз својих производа...Русија је довљно тржиште....а Словенци то најбоље знају....:D

Lupaš da je strašno.
Rusija je stala samo zbog skoka cene nafte i gasa na tržištu a ne zato što je ekonomjia porasla. To je činjenica i ništa više. A kome je prodava tu naftu i gas. Belorusiji Tađikistanu, Kazakstanu....ostalim šupačkim državama ili EU. Eee.. a onda se nađe osoba pametana kao ti i kaže nama ne treba EU mi ćemo Rusiju. Nemam reči
Šta kada se to potroši??? predpostavljam da ćete sada reći, pa oni imaju rezerve za 300god
A ovo nama ne treba EU, nemam komentar, ja sam ubeđen da ti nebi bio u stanju lizalicu da prodaš. Majke mi moje. Ozbiljno je vreme da razmisliš da se odvojiš od maminog mleka i da počneš sam da zarađuješ, inače ne bi pisao ovakve gluposti.
EU ima 500 mil stanovnika, 4 puta više nego Rusija i ima 10 puta veću platežnu moć. Lupaš da je strašno. Hvala bogu pa je sve manje osoba sa takvim razmišljanjima, a to su uglavnom penzioneri i ljudi koji i dalje drže Slobinu sliku iznad kreveta.
Mlade osobe ne poznajem. Hvala bogu.

Poslednja izmena:

A šta ćemo to izvesti u Rusiju.Pa sam Medvedev je prilikom poslednje posete Srbiji izjavio sledeće:"Rusija je veliko tržište koje je otvoreno za Srpske proizvode ali vi nažalost nemate konkurentne proizvode. Udružite se sa stranim konpanijama pa pokušajte tako da prodete na naše tržište."
Nažalost kada je FIAT stigao u Kragujevac Rusi su rekli: "E pa bescarinski ugovor ne važi za automobile."
Nažalost naše su firme imale devedesete koje su nas unazadile dok je čitav svet napredovao i sad nemaju snage da se same uhvate u koštac sa stranim konpanijama.

A šta ćemo to izvesti u Rusiju.Pa sam Medvedev je prilikom poslednje posete Srbiji izjavio sledeće:"Rusija je veliko tržište koje je otvoreno za Srpske proizvode ali vi nažalost nemate konkurentne proizvode. Udružite se sa stranim konpanijama pa pokušajte tako da prodete na naše tržište."
Nažalost kada je FIAT stigao u Kragujevac Rusi su rekli: "E pa bescarinski ugovor ne važi za automobile."
Nažalost naše su firme imale devedesete koje su nas unazadile dok je čitav svet napredovao i sad nemaju snage da se same uhvate u koštac sa stranim konpanijama.

slažem se.
A Rusija je pokazala sa Fiatom koliko je bratska, a biće još takvih primera.
A i šta se prepirem, kada je pitanje Srbije rešeno i zna se njen pravac razvoja

Акомулотере највише продајемо у Русији јер су 100% наши,а Русија неће да дозволи да Фиат прави фабрику у Србији,како би могао да извози у Русију 99% Италиански ауто склоплјен у Крагуевцу.
Фиат не испуњава услове јер за извоз на руско тржиште или обрнуто од источне фирме да извозиш на западно тржиште мора да буде 80% долова произведен у Србији,а Фиат све увози из Италије.

Када би Србија била паметна и на увоз било ког аута оцарини га,онак добро,као некад Фиат неби имао конкурецију.
Ово су Руси применили и фабрике које су на њиховој територији се између себе такмиче,а такмичење им не угрозажавају странци.
БМВ који видете тамо су већина дошла на црно из немчке и неколико пута су јефтинији од истог у немачкој.

Треба ли би захвалити браћи Русима што нису дозволили без цариски извоз Фиата-а на њихово тржиште док не буде 80% делова проузведено у Србији.
Могли су да дозволе јер је Фиат врло популаран у Русији,али већина су то аутомобили које су тамо купљени произведени су у Русији.
100% делова су из Русије.
1-Повећава се запошњеност.
2-Имамо трансфер технологије....

Poslednja izmena:

Па проблем Србији и јесте у томе што нема ништа конкурентно и то
ЈЕСТЕ ПРАВИ ПРОБЛЕМ СРБИЈЕ....А НЕ УЛАЗАК У НАТО, УЛИЗИВАЊЕ ЕУ, ОРГАНИЗОВАЊЕ ГЕЈ ПАРАДЕ, РЕЗОЛУЦИЈА О СРЕБРНИЦИ...И ОСТАЛЕ ГЛУПОСТИ....

Што се тиче фијата нешто сам био начуо да је Белорусија за њега заинтересована... не знам шта је на крају било....заправо не знам ни где се (и да ли се уопште) извози фијат који је направљен у Србији...Чек јесам ја то рекао Белорусија?...:hahaha::hahaha::hahaha: Значи име ове тема треба променити у "Белорусија" :D

[/B]
Lupaš da je strašno.
Rusija je stala samo zbog skoka cene nafte i gasa na tržištu a ne zato što je ekonomjia porasla. To je činjenica i ništa više. A kome je prodava tu naftu i gas. Belorusiji Tađikistanu, Kazakstanu....ostalim šupačkim državama ili EU. Eee.. a onda se nađe osoba pametana kao ti i kaže nama ne treba EU mi ćemo Rusiju. Nemam reči
Šta kada se to potroši??? predpostavljam da ćete sada reći, pa oni imaju rezerve za 300god
A ovo nama ne treba EU, nemam komentar, ja sam ubeđen da ti nebi bio u stanju lizalicu da prodaš. Majke mi moje. Ozbiljno je vreme da razmisliš da se odvojiš od maminog mleka i da počneš sam da zarađuješ, inače ne bi pisao ovakve gluposti.
EU ima 500 mil stanovnika, 4 puta više nego Rusija i ima 10 puta veću platežnu moć. Lupaš da je strašno. Hvala bogu pa je sve manje osoba sa takvim razmišljanjima, a to su uglavnom penzioneri i ljudi koji i dalje drže Slobinu sliku iznad kreveta.
Mlade osobe ne poznajem. Hvala bogu.

Lupaš da boli glava, u mom odeljenju svi vole Rusiju, u našoj školi u Su samo ustaše i Mađari vole Eu i SAD..
A da vidiš i te zadojene "zapadnjake" mc-donaldom,coca colom i ostalim sranjima
Da vidiš kakvi su to kompjuteri i roboti od osoba, bez osećanja bez obraza bez srca i patriotizma samo željni zarade i koještarija
ja nisam upoznao nekog ko ima srca ko je dobar čovek a da je za Eu ili SAD
Da je Eu htela nas prihvatila bi nas ovakve kakvi smo iz čiste ljubavi prema Srbiji i Srbima
Oni još nama određuju nekakve uslove da bi nas tobože oni prihvatili
Jer mi nismo kao oni onda nas pokušavaju svojim zakonima napraviti takvima, e neće moći
Ako oni nisu zla i sotonistička strana onda neznam šta je
Ako ti podržavaš ubijene u Iraku,Avganistanu,Vijetnamu,Koreji..onda neznam šta je s tobom
Ako želiš da uništiš veliko slovenski san o ujedinjenu Slovena, nećeš uspeti neki ipak još sanjaju takav san on polako postaje stvarnost..

Lupaš da boli glava, u mom odeljenju svi vole Rusiju, u našoj školi u Su samo ustaše i Mađari vole Eu i SAD..
A da vidiš i te zadojene "zapadnjake" mc-donaldom,coca colom i ostalim sranjima
Da vidiš kakvi su to kompjuteri i roboti od osoba, bez osećanja bez obraza bez srca i patriotizma samo željni zarade i koještarija

ja nisam upoznao nekog ko ima srca ko je dobar čovek a da je za Eu ili SAD
Da je Eu htela nas prihvatila bi nas ovakve kakvi smo iz čiste ljubavi prema Srbiji i Srbima
Oni još nama određuju nekakve uslove da bi nas tobože oni prihvatili
Jer mi nismo kao oni onda nas pokušavaju svojim zakonima napraviti takvima, e neće moći
Ako oni nisu zla i sotonistička strana onda neznam šta je
Ako ti podržavaš ubijene u Iraku,Avganistanu,Vijetnamu,Koreji..onda neznam šta je s tobom
Ako želiš da uništiš veliko slovenski san o ujedinjenu Slovena, nećeš uspeti neki ipak još sanjaju takav san on polako postaje stvarnost..

A u tvom odeljenju niko ne nosi Nike patike ili boze moj slucajno koristi mobilni telefon. Evo ti koristis internet to je cist americki izum pa to ne spominjes.
I to sto nam postavljaju nisu uslovi vec zakoni koji vaze u svim zemljama EU e sad sto ti zakoni ovde nekom ne odgovaraju to vec nije do njih nego do nas.

A u tvom odeljenju niko ne nosi Nike patike ili boze moj slucajno koristi mobilni telefon. Evo ti koristis internet to je cist americki izum pa to ne spominjes.
I to sto nam postavljaju nisu uslovi vec zakoni koji vaze u svim zemljama EU e sad sto ti zakoni ovde nekom ne odgovaraju to vec nije do njih nego do nas.

Sam si sebi odgovorio na pitanje znači neće nas primiti jer oni ne žele nas a ne mi njih valjda je to jasno ko tu postavlja uslove i koje zakon i batina..
Sve je počelo sa srbinom Teslom interneta ne bi ni bilo, a dosta su mu patenata pokrali mora da se prizna ti nikad nećeš znati šta je sve otkrio jer sve pripisuješ Amerima
A odkud znaš da nisu i Sovjeti u isto vreme a možda i pre koristili internet
I da se zna oni su i radar napravili ali su Ameri prvi objavili da su napravili
Sovjeti su prvi stupili u kontakt sa vanzemaljskim životom a ne Ameri kao što se do sada mislilo
I niko nije sleteo na mesec to je čista koještarija
Nike se pravi u Indiji i Kini a de fakto možda i jeste iz SAD
mobilni je smislio Tesla dakle naš čovek je izumeo bežičnu komunikaciju ali tada još nisu znali to da komercijalizuju
Lupaš da nema Rusa i naših ljudi kao i Kineza koji sve to proizvode, debilni Ameri ne bi ništa znali napraviti samo su bili dovoljno zli i brzi da prisvoje tehnologije drugih
Da je Tesla otišao npr u Rusiju danas bi Ameri sisali veslo jer bez tehnologije oružja i laži ne mogu ni da prdnu
ŠTO SE MENE TIČE MENI NIJE BITNO KO VLADA MOŽE TO DA BUDE I SAD ALI MI JE BITNO KAKO VLADA :rtfm: :rtfm:

Sam si sebi odgovorio na pitanje znači neće nas primiti jer oni ne žele nas a ne mi njih valjda je to jasno ko tu postavlja uslove i koje zakon i batina..
Sve je počelo sa srbinom Teslom interneta ne bi ni bilo, a dosta su mu patenata pokrali mora da se prizna ti nikad nećeš znati šta je sve otkrio jer sve pripisuješ Amerima
A odkud znaš da nisu i Sovjeti u isto vreme a možda i pre koristili internet
I da se zna oni su i radar napravili ali su Ameri prvi objavili da su napravili
Sovjeti su prvi stupili u kontakt sa vanzemaljskim životom a ne Ameri kao što se do sada mislilo
I niko nije sleteo na mesec to je čista koještarija
Nike se pravi u Indiji i Kini a de fakto možda i jeste iz SAD
mobilni je smislio Tesla dakle naš čovek je izumeo bežičnu komunikaciju ali tada još nisu znali to da komercijalizuju
Lupaš da nema Rusa i naših ljudi kao i Kineza koji sve to proizvode, debilni Ameri ne bi ništa znali napraviti samo su bili dovoljno zli i brzi da prisvoje tehnologije drugih
Da je Tesla otišao npr u Rusiju danas bi Ameri sisali veslo jer bez tehnologije oružja i laži ne mogu ni da prdnu
ŠTO SE MENE TIČE MENI NIJE BITNO KO VLADA MOŽE TO DA BUDE I SAD ALI MI JE BITNO KAKO VLADA :rtfm: :rtfm:

Sad si me prosvetlio.

Obračun...kažem ja... ljudi bez mozga..
Toma kaže " Srbiji je mesto u EU ".....:mrgreen::mrgreen: Tomo..:heart:
Joooojjjjj što prijaaaaa..:klap:

Ko kaže da se neko uzdao u njega, kad se odvojio od radikala sve je postalo jasno
Meni je samo pao kamen sa srca kada je i javno priznao da je neprijatelj Srbije i ne patriota ovim činom i ne pogađa me to jer sam to znao odavno da će postati produžena ruka režimu nego me više brine Bota koji svojom pojavom i omogućava Nikoliću da ga nasledi u uništavanju države kao i sve njegove ideje..

Back