Rusi

nemaš ništa protiv što su dali politički azil osobama optuženim za šverc, pljačku i ubistvo?
ah da, izvini, jul je vaš saveznik na izborima
icon10.gif

Hajde,hajde nemoj da se pravis naivan.Imali su "demokrate" prilika da na vreme podignu optuznice i savataju doticne.Da su zaista imali namere da se obracunaju sa Milosevicem&Co,trebali su par dana posle petog Oktobra da skembaju sve sumnjive,pa onda utvrdjivanje krivice.Ovako to sve lici na lov na vestice, pa Rusi sa pravom dali ovima azil.

Zar nisam naglasio da je poželjan ozbiljan komentar?
Jos samo da poverujem da bi bilo kakav komentar bio dovoljno ozbiljan po tvom kriterijumu.
Ako zelis da cujes da li ih je trebalo uhapsiti, odgovor je jeste, trebalo je.
Da sam se ja pitao, Terazije bi opet radile punom parom, ima novih, jakih bandera, izdrzale bi mesec do dva. Samo, nisu zbrisali 4.10. nego posle 5.10. Lepo sam pitao sta je uradjeno po poternici za njihovo izrucenje?
Neozbiljno?
Ok, ja sam zgrnuo milijarde i vozim dobra kola i eto, bas mi je lako da predjem preko svega i da idem dalje.
Eto, je l` sad jasnije?

Jos samo da poverujem da bi bilo kakav komentar bio dovoljno ozbiljan po tvom kriterijumu.
Ako zelis da cujes da li ih je trebalo uhapsiti, odgovor je jeste, trebalo je.
Da sam se ja pitao, Terazije bi opet radile punom parom, ima novih, jakih bandera, izdrzale bi mesec do dva. Samo, nisu zbrisali 4.10. nego posle 5.10. Lepo sam pitao sta je uradjeno po poternici za njihovo izrucenje?
Neozbiljno?
Ok, ja sam zgrnuo milijarde i vozim dobra kola i eto, bas mi je lako da predjem preko svega i da idem dalje.
Eto, je l` sad jasnije?

Skoro, ali opet nisi odgovorio na pitanje. A ozbiljan komentar bi bio otprilike: ''Sramota što se ovo dešava, a od strane onih koji bi po nekim pričama trebali da su na strani Srbije i napretka u Srbiji''.
Tako nekako.
A šta je urađeno? Ništa, kao što neće ni biti. Ako je Toma onakav kakvim se izdaje, otići će opet kod Medvedeva ili Putina, stati pred njega i pitati: ''Druže, kakav je sad ovo način da dajete azil onima koji su na poternici Srbije (ili koga već)? Zar ja sad da kompromitujem sebe kad sam rekao da ću se rešiti kriminalaca i osvedočenih neprijatelja srpskog naroda? Čemu ovakva igrarija, ne pomažete uopšte. Zamislite da mi damo azil za neke ruske kriminalce, da li bi to bilo lepo, bratski?''

Skoro, ali opet nisi odgovorio na pitanje. A ozbiljan komentar bi bio otprilike: ''Sramota što se ovo dešava, a od strane onih koji bi po nekim pričama trebali da su na strani Srbije i napretka u Srbiji''.
Tako nekako.
A šta je urađeno? Ništa, kao što neće ni biti. Ako je Toma onakav kakvim se izdaje, otići će opet kod Medvedeva ili Putina, stati pred njega i pitati: ''Druže, kakav je sad ovo način da dajete azil onima koji su na poternici Srbije (ili koga već)? Zar ja sad da kompromitujem sebe kad sam rekao da ću se rešiti kriminalaca i osvedočenih neprijatelja srpskog naroda? Čemu ovakva igrarija, ne pomažete uopšte. Zamislite da mi damo azil za neke ruske kriminalce, da li bi to bilo lepo, bratski?''
Ово је ушло ван сфере права и ушло у политику.

Мислим да је Тома од почетка сматрао да је реч о политичким оптужбама, и не би ме чудило даје тражио од Медведева азил за Миру и Марка.
вероватно ће након што постане председник извршити аболицију.

Evo:
Sramota što se ovo dešava, a od strane onih koji bi po nekim pričama trebali da su na strani Srbije i napretka u Srbiji.
Ako bi mi ubuduce poslao moj odgovor ranije pa da se ne mucimo sa nagadjanjima.
A ovaj drugi deo...Pa zar ti verujes da ce Nikolic dobiti izbore? Nesto ne verujem da bi Rusi tek tako slusali prozivku od strane nekog tamo zamenika predsednika neke tamo stranke iz neke tamo Srbije...ali mozda bi se slozili sa predsednikom Srbije, ha?

Ово је ушло ван сфере права и ушло у политику.

Мислим да је Тома од почетка сматрао да је реч о политичким оптужбама, и не би ме чудило даје тражио од Медведева азил за Миру и Марка.
вероватно ће након што постане председник извршити аболицију.

Ti opravdavaš eventualni zahev Nikolića za azil Marka i Mire? Kud nestade priča o suđenju, pa da vidimo šta je i gde istina?

Nemoj da ste naivni.Pa mi smo suvise neozbiljni da bi nas iko slusao i postovao.Sad su nam Rusi krivi sto su dali azil Milosevicima.Pa i da ih izruce srbiji ovde bi se dogodila tragi komedija od sudjenja i na kraju bi Milosevici tuzili drzavu i dobili spor.Nama netrebaju neprijatelji do nas samih

Nemoj da ste naivni.Pa mi smo suvise neozbiljni da bi nas iko slusao i postovao.Sad su nam Rusi krivi sto su dali azil Milosevicima.Pa i da ih izruce srbiji ovde bi se dogodila tragi komedija od sudjenja i na kraju bi Milosevici tuzili drzavu i dobili spor.Nama netrebaju neprijatelji do nas samih

sve je receno

Buahahahahaha :D svaka cast :) ... yebiga, znamo ko je na vlasti u Srbiji ;)

A ozbiljan komentar bi bio otprilike: ''Sramota što se ovo dešava, a od strane onih koji bi po nekim pričama trebali da su na strani Srbije i napretka u Srbiji''.
Tako nekako.

ne. to bi bio tvoj a ne ozbiljan komentar. ozbiljan i tvoj su, ocigledno, razlicite stvari.

Ја мислим да је то Тадић договорио када је ишао у посету !!!
Гарант ! Мутан тип !
А воли да изговара ТОПЛЕ речи ...

Погледајте две опречне информације.Први извор преноси демантије тврдњи о азилу позивајући се на други извор који,уствари,тврди да је прича о азилу тачна.:)

На овом сајтуhttp://finchannel.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5474&Itemid=38 се тврди да вест о давању азила није тачна и да руски министар спољних послова није са тим упознат,док се на овом http://en.rian.ru/russia/20080201/98200599.html твдри да је то тачно.

Gde je u svemu ovome Kostunica ? Sto se ne oglasi ?

Svestan je da će biti tesno na izborima i zato se nije stavio ni na jednu stranu. Takođe je svestan da mu je 5% bio i ostao plafon političke popularnosti u životu, te mu je ovo jedini preostali manevar da posle izbora uceni pobednika na predsedničkim izborima saradnjom za buduće parlamentarne izbore i time dobije dobra direktorska mesta u državi. Verovatno i dobro mesto u vladi, ako ne opet premijersko.
Najniži oblik života na našoj političkoj sceni ikada.

ovo je deo teksta sa blica. mene interesuje da li jedna prijateljska zemlja, za koju neki kazu da je majka srbije:confused: moze da postupa kako postupa, a da je gradjani srbije ciji zakon ta rusija ne postuje i dalje vole. ne mogu da zamislim da recimo albanija daje azil nekoj osobi sa kosova koja je optuzena za kriminal na kosovu, a ovamo da na sav glas govori kako je na strani kosova.

Rusi dali azil Miri i Marku
Autor: Tamara Marković-Subota, Uroš Piper | 31.01.2008 - 06:00

Mirjana Marković i Marko Milošević, za kojima su naše vlasti raspisale međunarodnu poternicu, kako ekskluzivno saznaje „Blic“, dobili su azil u Rusiji. Odbeglim članovima porodice bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića azil je odobren pred novogodišnje praznike.

Mirjana Marković i Marko Milošević su Srbiju napustili posle 5. oktobra 2000. godine. Oboje su se od tada više puta javljali medijima u Srbiji, ne krijući da se nalaze u Rusiji i da su tamo podneli zahtev za dobijanje azila.
Mirjana Marković je napustila Srbiju u februaru 2003, neposredno pre ubistva premijera Zorana Đinđića. U aprilu iste godine određen joj je pritvor i za njom raspisana Interpolova poternica. Poternica je prvi put povučena 31. maja 2005. uz garancije njenog advokata da će se ona pojaviti na suđenju, a drugi put 15. marta 2006, kada je SPS položio 15.000 evra kaucije kako bi mogla da dođe u Srbiju i prisustvuje sahrani supruga. Međutim, ona nije došla na sahranu, pa je poternica ponovo aktivirana, a novac koji je bio položen za kauciju otišao je u pravosudni budžet Srbije. Policija je u akciji „Sablja“ htela da obavi informativni razgovor sa Mirjanom Marković o njenoj ulozi u otmici i ubistvu Ivana Stambolića. Do toga, međutim, nikada nije došlo, a njeno ime se nije našlo na optužnici za ovaj zločin. Do akcije „Mreža“ 2007. godine protiv Markovićeve se vodio samo krivični postupak za zloupotrebu službenog položaja, kojim se ona teretila za podstrekivanje nekadašnjeg sekretara Vlade Srbije Živke - Cice Knežević da nelegalno dodeli stan dadilji koja je čuvala njenog unuka Marka.

http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=28724

a evo sta kaze danica draskovic ...

„Komunisti ostaju komunisti“
Danica Drašković kaže da je samo Rusija mogla da Mirjani i Marku pruži utočište i da azil.
- Komunisti ostaju komunisti i zločinci ostaju zločinci. To što im je Rusija dala azil samo govori u kakvom stanju se danas nalazi ta zemlja, ali nažalost i naša. Za njih zločinci nisu zločinci, već patriote i junaci - kaže Draškovićeva.

a ovo boldovano mi nekako poznato:lol::lol::lol:
ps. da, da, i "to"

Možda su Rusi dobili utisak da mama i sin ne bi imali prilike za pošteno i pravedno suđenje, već bi se s njima 'po kratkom postupku'? Uz Đinđića još koji gore-dole, nije katastrofa?

...ja sam negde davno citala da ih niko iz interpola ne uzima za ozbiljno i da ih ni jedna zemlja ne bi izrucila jer nemaju nikakve dokaze protiv njih...mozda na osnovu takve optuznice ovde i mogu da hapse ljude ali napolju to ne prolazi...cela ta prica je iskljucivo za domacu upotrebu

Hajdemo malo realno:
1. "Funkcionalni" azil Mirjana Marjanovic i Marko Miloshevic imaju praktichno od 6-og oktobra 2000-te godine. Jedan od uslova koje je Slobodan Miloshevic imao i izrazio ih Sergeju Primakovu (koji je tog dana doshao u BG) bio je da ce on predati vlast u Srbiji i nece izazivati nikakve kontra-revolucije pod uslovom da Rusija obezbedi njegovu porodicu u sluchaju politichkog progona.
2. Ovog "jokera" Miloshevic je aktivirao onog momenta kada je uhapshen i sproveden u Hag. Rusija ovim davanjem azila samo ispunjava svoj deo pogodbe da ce skloniti Marka i Miru kada oni to zatraze.
3. Alternativa ovom scenariju je bio gradjanski rat u Srbiji i krvoprolice na ulicama Beograda 6-og oktobra u sukobu "pretorijanske garde" (koja je imala sve da izgubi) Miloshevica i policisko-vojnih snaga koje su 5-og "promenile dresove". Ako neko misli da je bolje da dvoje za zivot disfunkcionalnih individua imaju azil u Moskvi naspram krvavih ulica Beograda i novog sukoba Srbi-na-Srbe onda ... shta reci, osim NISTE NORMALNI.
4. "Novci" o kojima vi prichate i koje su "Mirche i Maki" pokrali ne mogu ni da prismrde chak ni "autorskim honorarima" niti "ugovorima o delu" Dinkica, Djelica, Pitica (da li se njega iko i seca), Simica i Labusa od Delojt& Tush-a, a kamoli "ozbiljnim" provizijama i ugradjivanjima koje su direktori i agenti za privatizaciju dobili "legalno". O JUL-ovskim direktorima koji su ostali direktori i chije su kradje legalizovane i chak beatifikovane zato shto su "na vreme promenili dres" ili o novoformiranim "dobitnicima tranzicije" koji za godinu ukradu direktno od drzave svotu za koju je Marku trebalo 10 godina da i ne govorimo.
5. Moje mishljenje:
- Rusi su nam uchinili VELIKU uslugu. Na tome im hvala.
- Po onome shto je meni poznato, sluchaj i optuznica o kojima se pricha su toliko labave da su (vec i same labave) odrednice Interpola za podizanje optiznice JEDVA zadovoljile. Iz ovoga je jasno da se radi o politichkom progonu koji sa pravdom i relanoshcu nikakave veze nema.
- Sudjenje za 1 milijardu mi je mnogo manje draze nego istorijska odrednica da je u gradjanskom ratu u Srbiji umrlo chak i 100 ljudi (a znamo da bi bilo vishe).
- Povratak to dvoje u zemlju SPECIJALNO na SUDJENJE bi samo dalo josh jedan vetar u jedra shljamu 90-tih (a tek radikali shto bi se ovajdili !!!!)
- Daleko im lepa kuca !!!

Back