Rusi se kula od falsifikata !!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inače, zašto si škrtica, hajde malo da čujemo o tim pismima.

Kada ih je pisao, gde, da li su sačuvani originali ili kopije, koji je konkretan izvor, da li imaš neke sadržine i u kakvoj su srodnosti sa onim makedonskim falsifikatima?

http://sundoc.bibliothek.uni-halle.de/nachlaesse/zacher/manus.htm

http://books.google.at/books?id=qpF...&hl=de&sa=X&oi=book_result&resnum=9&ct=result

E sada ako znas Nemacki,onda ces nesto i da saznas z:mrgreen:
P.S
Ovo su ti naucni dokazi da "pisma" postoje a za ostalo, o tom po tom z:poz:

Nemački mi nije nikakav problem, može i na engleskom i ruskom i francuskom ako hoćeš (ni oni mi nisu problem).

Tako se radi, postavljanjem izvora. Sada jedino ostaje da vidimo je li istina da Aleksandar kaže za sebe da je Srbin.

P.S. Svetska istorija, nije "Titina istorija". Ili misliš da je Tito prevario svu tu istoriografiju, čak i pre nego što je rođen?

Nemački mi nije nikakav problem, može i na engleskom i ruskom i francuskom ako hoćeš (ni oni mi nisu problem).

Tako se radi, postavljanjem izvora. Sada jedino ostaje da vidimo je li istina da Aleksandar kaže za sebe da je Srbin.

P.S. Svetska istorija, nije "Titina istorija". Ili misliš da je Tito prevario svu tu istoriografiju, čak i pre nego što je rođen?

Definishi "svetsku istoriju" i kako to da "ta" istorija nigde ne spominje ta "pisma"?
A da je tito prevario "tu" istoriografiju,jeste z:mrgreen:

On kaze da mu je mama Srpkinja iz porodice Karan z;)

z:mrgreen:Mislis na Dragana Jovanovica????
P.S
Interesantno je kako nisi cuo za Aleksandrovu prepisku sa Aristotelom????
U Nemackoj naucnoj literaturi o tome je uveliko pisano(ja zivim u Austriji).
Moj prijatelj(Makedonac),poseduje pisma(kopije od originala + prevod naravno).
Toliko za sada.
P.S II
Da li si znao podatak da je Aleksandrov "otac" Filip,napustio(navodno) Aleksandrovu majku (Olimpiju),zbog Kleopatre???

Koje Kleopatre ?
epirske ili egipatske?

Pa to je opste poznato da je on napustio Olimpiju, ne vidim sta je tu toliko epohalno, trebao mu je jak politicki saveznik, mislim svi kontamo sta je Filip planirao da radi, zar ne ?

Btw,
Gde su pronadjena ta pisma(prepiska izmedju Alexandra i Aristotela)? na kom lokalitetu, kada, ko je pronasao, ko je preveo....mislim da si rekao da se u nemackim naucnim krugovima radilo na tome...posto je siroko pisano o tome, nece biti problem da nadjes reference.

Alexandrov "otac" Filip?
A ko je mozda otac? Nekhtanebo II ?

Koje Kleopatre ?
epirske ili egipatske?

Pa to je opste poznato da je on napustio Olimpiju, ne vidim sta je tu toliko epohalno, trebao mu je jak politicki saveznik, mislim svi kontamo sta je Filip planirao da radi, zar ne ?

Btw,
Gde su pronadjena ta pisma(prepiska izmedju Alexandra i Aristotela)? na kom lokalitetu, kada, ko je pronasao, ko je preveo....mislim da si rekao da se u nemackim naucnim krugovima radilo na tome...posto je siroko pisano o tome, nece biti problem da nadjes reference.
Alexandrov "otac" Filip?
A ko je mozda otac? Nekhtanebo II ?

Imas u gore prilozenom materijalu,te nemacke izvore sa referencama z:poz:
To sve je jedna jako duga tema,ali ukratko:
-Pisma su "prevodili" Malteshki Vitezovi a posle njih jezuiti (12-ti vek)
-Malteshki Vitezovi su i Bibliju "prevodili"(danashnja verzija)
"prevodili"-kompletno modifikovano za buduce generacije
...................itd.
Sada neshto "smeshno" za istoricare:
Isus Hrist i Aleksandar su jedna te ista osoba !!!
P.S
Onaj ko poseduje "kovcheg svedocanstva",zna celu istinu(od "amebe" do danas a i dalje)z:poz:

...................itd.
P.S
Onaj ko poseduje "kovcheg svedocanstva",zna celu istinu(od "amebe" do danas a i dalje)z:poz:

Jao, gledao sam nekog opicenog bradonju u Biserima ili tako nekoj emisiji, koji je prvi plasirao tu teoriju.

Ma, mani se, bre, covece tih nadri-ucenjaka.

...................itd.
P.S

Ja nazalost ne znam nemacki, bilo bi lepo kada bi izdvojio taj pasus gde se kaze da je Alexandar Srbin i da su Alex i Isus jedna ista osoba(onda cu pogledati reference)
Evo ja se ne smejem, ja bih bas voleo da mi to pojasnis malo blize.

Sta je to kovceg svedocanstva?
Starozavetni "arc of the covenant" alias "kovceg zaveta" ?

A vidim nisi se udostojio da mi odgovoris ono za Kleopatru i za ono ko je bio Alexandrov otac.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back