Rusi najverovatnije kupuju JAT

Rusi su kupili Beopetrol (Lukoil), sada su kupili NIS (Gazprom) i kupice Jat Airways (Aeroflot) i kupili su Ikarbus i Moskovska banka je prva ruska banka u Srbiji, a takodje i u Republici Srpskoj su kupili rafineriju nafte i jos neke velike investicije Rusi ce realizovati u Republici Srpskoj. Sto vise Rusije u Srbiji - to bolje za Srbiju. :super:

Da, možda za Putina i društvo. Ostali se prevoze u avionima koji unutra liče na kokošarnike, a i smrdi, kao što već rekosmo. Trebalo bi da odeš jednom nekom lokalnom linijom, pa da vidiš kako to sve izgleda - "vip" - da ti se smuči, ali stvarno.

Koliko još kompanija leti u Rusiji na lokalnim linijama? Istina, svašta da se vidi na lokalnim letovima, meni je u najneugodnijem sećanju ostao pritisak u kabini, skoro nepodnošljiv - ali opet, kakve sve to veze ima sa JAT-om?

JAt znaci JAT nema nikakvo znacenje,vec je ime JAT ostalo kao brend...ruski avioni nisu njesra,imaju istu grub receno isti prosek nesreca kao i zapadni avioni,ruski avioni su poznati kao dosta da kazemo grubi,ne ekonomicni ali ne i nekvalitetni....JAT nece odlucivti koji ce avion vec Aeroflot,tako mogu da uvale sta oce,ali sto se mene tice S.Jet nema ni neke velike naridzbine ni nima novijih kupaca,niti imaju nove verzije,niti ima proverenog prozvodjaca civilnih aviona......kada citate te predikcije 5500 aviona i ostalo,ne znaci da ce mozda da ce da naprave 5500 SJetova vec,da je toliko trziste za taj tip aviona,a koliko ce tog trzista uzeti SJet je znak pitnja,mbogo vee ribe vec plivaju tu.

Bože, bože.....

Da videću ko je lud da putuje ruskim avionima, a ne avionima Boing, sada kad krenu da uvaljuju kršine od aviona i kad počnu da padaju kao što padaju po Rusiji.
Stvarno je lud ko bude leteo njihovim avionima, a najveću stopu udesa u poslednjih nekoliko godina imaju-
Da ne spominjemo slučaj, koji se skoro desio kada je ludi pilot dao sinu da upravlja avionom i izginulo 200 putnika. UŽAS.

Sad kada počnu Srbiji, odnosno sami sebi da prodaju An, Tu, Jak, SU biće veselo:thumbdown:

Највеће катастрофе:
12.8.85: Japan Airlines: 520 мртвих. Боинг-747
12.11.96: Saudi Arabian Airlines/Kasachstan Airlines, 349 мртвих, Боинг-747 и Ил-76
3.3.74: Turkish Airlines: 346 мртвих, ДЦ-10
23.6.85: Air India: 329 мртвих, Боинг-747
25.5.79: American Airlines: 271 мртвих, ДЦ-10
26.4.94: China Airlines: 264, Аирбус А300
27.3.77: судар два Боинг-747 на Тенерифи, 583 мртвих (Pan American, KLM)

Наравно да је Аерофлот имао доста несрећа, али већином је узрок био људски фактор. Уколико остану наши пилоти, а зашто не би, нема никаквог разлога да ЈАТ не буде део Аерофлот-а. Добићемо нове СУ-100 и вероватно и неки нови Аирбус и имаћемо модерну авиокомпанију.

Amerikanci će morati malo da menjanju način života... Već nekoliko aviokompanija je bankrotiralo ove godine, a ne znam ni ovo spajanje Delte i NW-a o kome se priča na šta će izaći...

Nego, stalno se priča o tome kako se puno radi na razvoju alternativnih vidova energije i sve ostaje samo na tome, na priči... Jedino ako verujemo da postoji zavera, da rešenje postoji i da se pod uticajem raznih lobija krije od javnosti,

Poslednja izmena:
sto se tice zavere,naravno da ove cene nafte pune dzepove kompanijama,tako da sve dok bude nafte nece biti nicega drugog a da ce biti alternative bice.....e sada Luftika je prilicno surova sa kompanijama koje kupi,desilo bi se zapravo da bi asimirlirali JAT,ne bi bilo jata vec bi luftika odkupila linije,slotove,doslo bi do velikih odpustanja,air france nije zainteresovan....ne kazem da je jat dobra kompanija ali ako je neko zainteresovan da ulozi u nju da je transformise i zadrzi ljude ja sam uvek vise za tu opciju.to sto nema srpsko u imenu kompanije ne znaci da nije nacionalna,jer status nacionalne kompanije se dobija od drzave i to je ono sto je vazno.....

sto se tice zavere,naravno da ove cene nafte pune dzepove kompanijama,tako da sve dok bude nafte nece biti nicega drugog a da ce biti alternative bice...

Mislim da se trenutno džepovi mnogo više pune državama koje raspolažu prirodnim resursima, nego kompanijama sa zapada. Cena nafte direktno utiče na slabljenje uticaja SAD u svetu, a te naftne kompanije dobro posluju, jer jaka država stoji, pre svega vojno, iza njih... Meni sve to nema logike. Narod bi rekao - sečeš granu na kojoj sediš. I Gazprom i China Petrol (od kojih je jedino Exxon Mobile veći) su u većinskom dravnom vlasništvu. Kinezi valjda imaju neki povoljan klirinški ugovor potpisan sa Iranom, pa ih cene verovatno ne pogađaju toliko. Amerikanci besne što imaju ogromne troškove u Iraku, a Irak ima suficit od prodaje nafte... Duga je to priča, ali summa summarum ja ne verujem u zaveru te vrste.

Poslednja izmena:
Inace evo o padovima komercijalnih aviona:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_accidents_and_incidents_involving_commercial_aircraft

Znaci u 2006. 2007. i 2008. u 90% su to padovi zapadnih aviona i mozda 10% su padovi ruskih aviona, znaci 10 prema 1 zapadni avioni "vode" u odnosu na ruske hehehe. :D

Pazi ovog :rotf:

Uzmi broj naleta za godinu dana i uporedi, a ne tako.:rotf::rotf:

Kaže skočile akcije Aeroflota za 9, jesu kada je vredeo 0

Normalno je da ćeš sa 0 imati neki rast.:rotf:

Poslednja izmena:
Da Irska ima dug od
hiljaduosamstodvatesetpet milijardi dolara:rotf::rotf::rotf:

Kada sam ispričao ljudima, kažu
" Šta se raspavljaš sa b...... "
Ima veći dug od Nemačke i Francuske:rotf::rotf:
A ima koj milin stanovnika:rotf::rotf:

Kretenizam

Ali net je NET....:rotf:

N E Z N A M ali piše na NETU:rotf:

Pošto znam da ne znaš jedinice, otvorila sam ti temu - http://forum.krstarica.com/threads/215692 - nadam se da si je pročitao. Verodostojnost Cijinih podataka niko, pa ni ti, nije dovodio u pitanje. Da li je to sada problem? Sada znaš šta je trilion, ali ne veruješ podacima?

Back