RUSI JEZIVO ZAPRETILI SLOBI DA PRIHVATI NATO SPORAZUM: Miloševićev saradnik otkrio detalje pregovora u Kumanovu GENERALI ZAPLAKALI

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.696
Nekadašnji predsednik Izvršnog veća KiM Zoran Baki Anđelković svojevremeno je govoreći o Rezoluciji 1244 rekao da ne predstavlja ni pobedu ni poraz Srbije već da je to jednostavno prihvaćeno kako bi se zaustavilo bombardovanje SR Jugoslavije.

Tada je otkrio i detalj iz pregovora o kome se godinama ćutalo.
lg.php

- Pretili su da će srušiti hidroenergetski sistem. Te noći su bili pregovori, a ja sam ujutru bio kod (predsednika SRJ Slobodana) Miloševića. Posle dogovora oko Kumanovskog sporazuma bili smo na terasi kod Miloševića. Došao sam da se izborim da ne bude 7 nego 15 dana za povlačenje vojske. Milošević je tada pitao Viktora Černomirdina da li će nam Rusija, ako ne prihvatimo, pomoći na bilo koji način. Ruski ambasador je rekao: "Ne, mi ćemo se pridružiti daljem napadu na Jugoslaviju". Tako je otvoreno rekao. Ruski generali su počeli da plaču, ali su rekli da će stati uz svoju državu - ispričao je Anđelković gostujući u "Ćirilici".

Anđelković je ispričao i kako je organizovao Rusima doček na KiM.

- To je trajalo satima jer su menjali vreme dolaska. Ja sam napravio televiziju na srpskom i albanskom u Prištini. Pozivao sam preko televizije da narod izađe i da ih dočeka. I došli su na kraju negde oko ponoći. Prošli su kroz Prištinu. Bio sam iznenađen. Nisam znao da toliko ima Srba u Prištini. Bilo je na dočeku sigurno jedno 40.000 Srba. Bacali smo cveće na tenkove. Rusi su projurili kroz Prištinu i otišli na aerodrom Slatinu - rekao je Anđelković.

Podsetio je da su Rusi uspeli da se izbore za dva punkta na KiM.

- A bolje da nisu, to je tada bila raspadnuta ruska vojska, da budemo potpuno iskreni. Jedan punkt su dobili u mestu Mališevo, a jedan u Kosovskoj Kamenici. I kad sam prošao kroz taj ruski punkt bilo me je sramota. Sve raspadnuto. A onda dođeš na nemački punkt i sve izgleda kao da je Bondstil, ograđeno, sređeno... Tako da ni ta dva punkta nisu imala značaj u zaštiti Srba. Mislio sam da će Rusi da zauzmu jedan deo teritorije gde su Srbi i da je štite. A oni odmah otišli na aerodrom. Posle se ispostavilo da je taj ruski komandant pokrenuo tu jedinicu, koja je inače došla iz Bosne, a nije imao saglasnost Moskve. Ne znam da li je to istina - ispričao je Anđelković.

https://www.kurir.rs/vesti/politika/3761227/rusi-jezivo-pretili-slobi-da-prihvati-sporazum

Jeljcinova Rusija nam nije dala da pružamo otpor ko talibani. Inače i ovde ovaj nekadašnji predsednik JUL-a govori kako su Rusi učestvovali sa Njemcima u razbijanju Jugoslavije a posle su se tek Ameri uključili.

Poslednja izmena:
Само да се Руси, а не Јешовани из Русије нешто питаше око те уцене било би добро...

Па и врабци на грани знају да фејк-јевреји разбијају сваку земљу која им стоји као препрека (ко данас Америку, а јуче Сирију), још само то да научите и може да почнете срицати геополитичка слова ко деца у предшколском

Poslednja izmena od moderatora:
Ko je ono bio preCijednik Rusije za vreme Kumanovskog sporazuma 1999 god. ?
Преговоре је водио Черномирдин - Јеша, а не Рус...

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Виктор_Черномирдин
черномирдин.jpg

Виктор Степанович Черномирдин (рус. Ви́ктор Степа́нович Черномы́рдин; Оренбуршка област, 9. април 1938Москва, 3. новембар 2010) био је руски политичар и пословни човек.[1]

Черномирдин је био оснивач и први председник енергетске компаније Гаспром. Био је посланик Врховног совјета СССР (1984-1989) и члан Врховног савета РСФСР (1985-1990). Обављао је неколико високих дужности унутар агенција блиских влади Русије, а у периоду од 1992. године до 1998. године и премијер Русије. Од маја 1995. године, био је председник сверуског јавног и политичког покрета „Наш дом — Русија“. Након парламентарних избора у децембру исте године поново је изабран од стране Државне думе за председника Владе Руске Федерације и ту остаје на функцији до 23. марта 1998. године, када је као његов наследник именован Сергеј Киријенко.

Черномирдин је био једна од кључних особа у руској спољној и унутрашњој политици 1990-их година, као и у руској економској транзицији из планске ка тржишној економији. Од 14. априла до 7. октобра 1999. године, био је представник руског председника, за регулисање ситуације везане око Савезне Републике Југославије. За његове мировне напоре на Балкану и активности у области спољне политике, био је номинован као кандидат за Нобелову награду за мир (1999). У периоду од 2001. године до 2009. године, био је руски амбасадор у Украјини. Након тога обављао је функцију саветника председника Русије.

Преговоре је водио Черномирдин - Јеша, а не Рус...

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Виктор_Черномирдин
Pogledajte prilog 1007987
Виктор Степанович Черномирдин (рус. Ви́ктор Степа́нович Черномы́рдин; Оренбуршка област, 9. април 1938Москва, 3. новембар 2010) био је руски политичар и пословни човек.[1]

Черномирдин је био оснивач и први председник енергетске компаније Гаспром. Био је посланик Врховног совјета СССР (1984-1989) и члан Врховног савета РСФСР (1985-1990). Обављао је неколико високих дужности унутар агенција блиских влади Русије, а у периоду од 1992. године до 1998. године и премијер Русије. Од маја 1995. године, био је председник сверуског јавног и политичког покрета „Наш дом — Русија“. Након парламентарних избора у децембру исте године поново је изабран од стране Државне думе за председника Владе Руске Федерације и ту остаје на функцији до 23. марта 1998. године, када је као његов наследник именован Сергеј Киријенко.

Черномирдин је био једна од кључних особа у руској спољној и унутрашњој политици 1990-их година, као и у руској економској транзицији из планске ка тржишној економији. Од 14. априла до 7. октобра 1999. године, био је представник руског председника, за регулисање ситуације везане око Савезне Републике Југославије. За његове мировне напоре на Балкану и активности у области спољне политике, био је номинован као кандидат за Нобелову награду за мир (1999). У периоду од 2001. године до 2009. године, био је руски амбасадор у Украјини. Након тога обављао је функцију саветника председника Русије.
Nisam to pitao , to i deca znaju !?
Pitao sam.

Kod:
Ko je ono bio preCijednik Rusije za vreme Kumanovskog sporazuma 1999 god. ?

General srpske vojske Tomislav Ostojic je povodom izdaje ruske armije na kosovu izjavio da su nam rusi najveci neprijatelji i da nije bilo amerikanaca , rusi bi pobili sve srbe na kosovu.................

ja zaradih 100 dolara , pa vi vidite sad.

Па баш то што пијани Јељцин беше икебана и завеса за ове велике фукаре типа Черномирдин или Лавров, окачих ти главне учеснике те уцене...

Лично је горепоменуто ђубре претило и уценуло Слобу и Србију да капитулирамо, а имали смо добијен рат на копну...

Generali koji placu,blago toj armiji. Nato razbucan nacisto.
i to......... general Ostojic je izjavio da se nekoliko ruskih generala us.ralo u gace kad su culi da amerikanci dolaze.............................
e i za ovo sam inkasirao 20 dolara.................(posto ima manje reci).

Па баш то што пијани Јељцин беше икебана и завеса за ове велике фукаре типа Черномирдин или Лавров, окачих ти главне учеснике те уцене...

Лично је горепоменуто ђубре претило и уценуло Слобу и Србију да капитулирамо, а имали смо добијен рат на копну...
da, na Dnevniku2 su molili dobrovoljce pod alkoholom da ne opsedaju vojne odseke dok bi za trajanje tog istog Dnevnika2 vojna policija jurila trezne za dobrovoljce

Slobo i družina podržali raspale komuniste da strijeljaju Jelcina i Černomirdina i poslije se to društvo čudi da su Rusi htjeli bacati bombe po njima.
Нису то Руси, него представници Русије... они су Чивути по роду, а не Словени, иако имају словенска Имена...

Путин је пластичан пример таких данас

da, na Dnevniku2 su molili dobrovoljce pod alkoholom da ne opsedaju vojne odseke dok bi za trajanje tog istog Dnevnika2 vojna policija jurila trezne za dobrovoljce
Стојко ћути кад ништа не знаш...

Аман ниси ишо у војску чим толико лупеташ...

aha, knez lazar je bio dobar u centru a kraljevic marko je vodio napad sa bugarske strane

Da , ali od glave riba smrdi !
Imamo i mi mnogo riboliki ovde ?

aha, knez lazar je bio dobar u centru a kraljevic marko je vodio napad sa bugarske strane
Оћеш да кажеш да нас чивутско копиле Черномирдин није сатерало у ћошак уцењујући нас да капитулирамо, иако смо очистили Космет од мухамединаца?

Ко је онда, ако није он?

Нешто много брљавите, чим човек укаже на главне кривце за нож у леђа који су нам црвени из Русије забили 1999те.

Стојко ћути кад ништа не знаш...

Аман ниси ишо у војску чим толико лупеташ...
nije nužno da se ide do vojske da bi se država volela
ja u frižideru imam razne kalibre protiv NATO & Pentagona

Hitna-Pomoc.jpg

Back