Rupa VII

Hvala Bogu,domacice,da je sve ok.
Nesto razmisljam,nekada prije,dok nisam u porodici ili blizoj okolini imala nekog oboljelog od maligne bolesti,isla sam skroz opusteno ljekaru,bez obzira sta je bilo u pitanju,nikad nisam ni pomislila da moze biti nesto sto se nece izlijeciti.Ono ides ljekaru,dobijes terapiju i ozdravis.
Posle tih nemilih dogadjaja,ja ne mogu da odem dr opusteno cak i kad realno znam da nista nije opasno.Jednostavno dobijem neki grc u tijelu i glavi.
Neposredno poslije smrti mog oca od karcinoma,zaboli mene nesto stomak i odem kod ginekologa.Ona me pregleda ultrazvukom i kaze da imam tumor na jajniku bez ikakvog drugog ili opsirnijeg objasnjenja i da mi da vadim neke nalaze,koji su uzgred,bili i skupi.Ispijem i neke antibiotike,da bi mi,poslije tih nalaza koji su bili ok,rekla da je sve u redu,i cak i ne uradivsi kontrolni pregled na ultrazvuku.
Posle se ispostavilo da je bila samo cista,koja je pukla sama od sebe,i da je to ona vjerovatno i znala,nije dr od juce...ali je poenta i bila da me uplasi i da radim te skupe pretrage.
Mogla sam je pljunuti i nju i njenu diplomu ljekara bez ikakve etike i covjecnosti.
Mogla je da mi objasni da moze biti ovo ili ono,da bar saceka i druge nalaze...ne,nego je bila bas izricita.
Posle sam ja procitala da ljekari sve izrasline nazivaju tumorima,a nisu sve opasne.
Tako da ni svakom ljekaru ne treba vjerovati.
A doprinijela je tome da ja uvijek cim me nesto imalo strecne,uvijek pomislim na najgore,bas zbog toga.
posle nekog mog iskustva sa lekarima, bolnicama itd
dosla sam do zakljucka da je dobar dr, ujedno i dobar dijagnosticar i dobar psiholog, zna kako da saopsti losu vest., zna da se postavi prema pacijentu, jednom recju all in one

Mom Savi se uvećao limfni čvor ispod pazuha. Bio je bolestan, imao upalu krajnika drugi put u životu, i mislila sam da je od toga. Međutim, ne prolazi. Malo se smanjio, ali je tu, uvećan. Juče je išao kod dr koja je bila njegov pedijatar, i mislila sam da će mu reći da to nije ništa, da ne obraća pažnju, da će se smanjiti.
Ali nije. Rekla mu je da uradi ultrazvuk. Da nije alarmantno, ali da uradi.
Malo je reći da sam izbezumljena od straha. Straha koji me preplavi, i parališe mi i um i telo. Jer ako nije uvećan kao posledica te upale koju je imao, onda ne može biti ništa dobro. Nikada u životu nisam bila ovako uplašena. Kada sam 2015. dobila rezultate skenera, kada su mi rekli da imam tumor koji mora da se operiše, mužu sam rekla da nikom ne govorimo dok se ne vratimo s mora. Kada mi je stigao hp nalaz posle operacije, i dr mi rekla da je zloćudno, mislim da sam pomislila kako ću to reći mojoj mami. Da sam se čak doktorki osmehnula, jer nisam razmišljala da se može završiti drugačije nego dobro.
Sada sam van sebe, a ništa ne mogu da uradim, sem da se nadam da će biti dobro.
ja sam ovog proljeca imala paniku oko iste stvari
isla onkoloskom kirurgu
gledao me i uz
rekao mi da batalim dezodorans u kremi
; )

Zeza nas već neko vreme daljinski od televizora. Tv je kupljen preko Oriona, te ih nazovem prošle nedelje, da im kažem za problem. Lik me davio 20 minuta, samo što nije tražio rezultate krvne slike, i na kraju mi rekao da će poslati drugi daljinski. A ovaj postojeći da pošaljem po kuriru.
Danas stigao daljinski, ja vratila stari, i sa novim ne može da se uključi tv. Zapaliću Orion.

Moj jadni laptop ugiba na oči mi rođene.
Čim se ne uključuje par dana izgleda se naljuti i neće ništa da kako treba.
Ovo se već drugi put dešava ali mu sada treba duže da se oporavi, a možda i neće.
Teško se logujem, a i kad uspem ubijem se od čekanja dok izvrti stranicu.
Teška tuga me hvata ako me razumete ljudi moji.
Nije lako odgledati 60 epizoda serije na telefonu.
Oči su mi pravougaone postale.

Moj jadni laptop ugiba na oči mi rođene.
Čim se ne uključuje par dana izgleda se naljuti i neće ništa da kako treba.
Ovo se već drugi put dešava ali mu sada treba duže da se oporavi, a možda i neće.
Teško se logujem, a i kad uspem ubijem se od čekanja dok izvrti stranicu.
Teška tuga me hvata ako me razumete ljudi moji.
Nije lako odgledati 60 epizoda serije na telefonu.
Oči su mi pravougaone postale.
Извини, али замишљам те са правоугаоним окицама :rotf:

Umivanje je najgore, ko kad peres prozore. :rida:
30681_listing-gallery_1@2x.jpg
😁

Mi pre nekih dva meseca prijavili da je ruter neispravan. Mts.
Čačkalica stoji kod onog dugmeta i tako nam ruter funkcioniše.
Dolazili prošle nedelje i kao zameniće sutra.
To sutra nikako da dođe.

Back