Rupa VII

Moj Dušan
IMG_20221216_191748_copy_432x136.jpg

Umem ja, nego sam u zadnjih mesec dana uključivala peć pre jeftine struje jer se nisam bas dobro osećala i gledala sam da zaspim ranije. Zbog toga sam i peć morala ranije da uključim, i ves da perem u toku dana da bi se što pre osusio. Sve u svemu preterala sam, ali morala sam, sta cu. Ovog meseca cu morati da povedem računa, bar delom da peć ne uključuje pre ponoći, osetiće se to na racunu.
Meni ce biti sledeci racun veci par masina vesa sam oprao i kvarcna radila preko dana ovaj mesec,TA pec 3,5kv palim od 24-8 valjda je i dalje ta tarifa nocna,ali rekli su da ce za 1000din biti skuplje,oni to tako napamet lupe a ne po potrosnji,donju pec nisam palio ona je 4,5kv tako da sam prepolovio potrosnju u odnosu na prosle zime kad je najvise bio 100€ racun

Meni ce biti sledeci racun veci par masina vesa sam oprao i kvarcna radila preko dana ovaj mesec,TA pec 3,5kv palim od 24-8 valjda je i dalje ta tarifa nocna,ali rekli su da ce za 1000din biti skuplje,oni to tako napamet lupe a ne po potrosnji,donju pec nisam palio ona je 4,5kv tako da sam prepolovio potrosnju u odnosu na prosle zime kad je najvise bio 100€ racun
Meni nikad račun nije bio 100€. Ja peć uključim nesto posle ponoći i vecinom je isključujem oko 6h ujutro, ali to nekoliko jutara nisam radila jer se ne probudim. Isto sam nekoliko večeri uključila pre ponoći jer sam znala da cu zaspati ranije pa da ne ostane ne uključena. Ovog meseca više vodim računa o tome pa cu videti.

Струја се тотално одокативно наплаћује.
Наш августовски рачин, за 12 дана проведених у стану је био већи 1000 дин. од септембарског и октобарског, а новембарска потрошња је по броју потрошених киловата већа од октобарске, а рачун мањи.
Овог месеца нам је рачун за гаражу стигао само 570 дин., као и обично, јер се пали светло двапут дневно, а цео месец је прикључен замрзивач који нема велику потрошњу, али има бар 10 киловата месечно, којих факат на рачуну нема.

Ma najzalije mi da dam lopovima,na prolece ubacujem lozenje mozda i inverter klimu
То са струјом може да се испрати. Само чувај оне делове папира које сви бацамо. На њима ти пише број потрошених киловата, а с времена на време провериш стање на бројилу. Записујеш стање од месеца до месеца и јако је лако ухватити неправилност.

Meni su ampule totema jedino pomogle.
I nisu uopste gadne kad se pomijesaju sa sokom od borovnice.
Nisu mi nista dali da pijem jet mi je gvožđe ok, ali mi padaju neutrofili, hemoglobin I trombociti...to je od jake terapije pa će se kažu krvne ćelije same i obnoviti...pijem sok, cvekla jabuka šargarepa, aloju I vitamine, još samo da dodjem do snage da skuvam nesto...

Nisu mi nista dali da pijem jet mi je gvožđe ok, ali mi padaju neutrofili, hemoglobin I trombociti...to je od jake terapije pa će se kažu krvne ćelije same i obnoviti...pijem sok, cvekla jabuka šargarepa, aloju I vitamine, još samo da dodjem do snage da skuvam nesto...
Ne znam da li konkretno pomaže kuvana pšenica,ali mislim da je ona dobra uopšteno za jačanje organizma.
Možeš uzimati i prženi susam sa medom.

Nema sanse da na Viberu ili WhatsAppu napises misao do kraja!
Znaci, prve recenice poslate i vidi da pises dalje i opet ti ulece sa novim pitanjima i novim komentarima.
Od nekih ljudi ni u pisanoj formi ne mozes da dodjes do reci!

Back