Rupa VII

Jutros

Prilozi

• 20221126_085819.jpg
    20221126_085819.jpg
    39,2 KB · Pregleda: 33
I kod nas je isto tako bilo i sinoć i jutros.
Da je samo magla,bilo bi dobro,ali dim ugusi.
Sto je najgore,meni dim ulazi kroz prozor,cak i zatvoreni balkon ne pomaze,opet udje u sobu.
Ne znam vise sta da radim,lijepila sam okolo one trake,medjutim nista ne pomaze.Svako jutro,kada lozac nalozi vatru,osjetim u sobi dim.A lozi se ugalj najgore klase.Postoji li nesto,kakva biljka,da moze neutralizivati taj dim?Mislim,on se ne vidi,ali ipak ulazi kroz prozore.

Da je samo magla,bilo bi dobro,ali dim ugusi.
Sto je najgore,meni dim ulazi kroz prozor,cak i zatvoreni balkon ne pomaze,opet udje u sobu.
Ne znam vise sta da radim,lijepila sam okolo one trake,medjutim nista ne pomaze.Svako jutro,kada lozac nalozi vatru,osjetim u sobi dim.A lozi se ugalj najgore klase.Postoji li nesto,kakva biljka,da moze neutralizivati taj dim?Mislim,on se ne vidi,ali ipak ulazi kroz prozore.
mozda da kupis neki od onih precistaca zraka
tipa shaomi
moje kolege se kunu da radi to posao za te velike cestice
imamo i u kancu jedan i kolega koji je alergicar kaze da vidi razliku tj da mu je bolje kad to radi

Pao mi telefon i spadne ona zaštita potpuno, izgleda da je bila naceta a da,ja to nisam primetila.
E divota, i šta,sad kad ne mogu ni da izadjem iz kuće, a ne da idem da tražim i nameštam zaštiti...gggrrrrrr :dash:

Moram to potraziti...nema druge.
Imamo xiaomi.
On otklanja štetne materije.
Nije loša ideja ako ti dolazi više ljudi odjednom, pušači, ili ako imaš prozore koji ne dihtuju u vreme aero zagađenja pa osetiš to što osetiš..
Radi provereno....recimo, petoro puši u trpezariji, a prečišćivač stoji u sobi u kojoj nema nikoga, vrata na trp.zatvorena, a uređaji podivlja, ode zagađenost na ne zna se... A pritom se povremeno gde se puši provetrava. Zamisli kad nam dođe u jednom trenutku 15 ljudi i prodefiluje 30-ak.
Mislim da vredi. Nije ne znam koliko koštao.

Imamo xiaomi.
On otklanja štetne materije.
Nije loša ideja ako ti dolazi više ljudi odjednom, pušači, ili ako imaš prozore koji ne dihtuju u vreme aero zagađenja pa osetiš to što osetiš..
Radi provereno....recimo, petoro puši u trpezariji, a prečišćivač stoji u sobi u kojoj nema nikoga, vrata na trp.zatvorena, a uređaji podivlja, ode zagađenost na ne zna se... A pritom se povremeno gde se puši provetrava. Zamisli kad nam dođe u jednom trenutku 15 ljudi i prodefiluje 30-ak.
Mislim da vredi. Nije ne znam koliko koštao.
E,to mi treba.🙂
Prozori ne dihtuju nikako.
Da li su ti uredjaji razliciti u zavisnosti od povrsine koju pokrivaju?Ili to nije bitno?
Meni treba za stan od 43 kvadrata.
Znaci,ta marka xiaomi je dobra,da ne trazim dalje...

Boze ala smo postali zao narod :eek: Nazovem komšinicu da je zamolim da ode do prodavnice koja je jako blizu ali ja ne mogu, i nisam ni stigla da joj kažem što je zovem...a oba će "mi nismo na istim talasnim dužinama, nema potrebe da se zivkamo" ja u šoku, zvala me svaki boziji dan pričala dok nas ne isključe...rekoh ok i prekinem, šta ću...to sve poludelo.. :eek:

E,to mi treba.🙂
Da li su ti uredjaji razliciti u zavisnosti od povrsine koju pokrivaju?Ili to nije bitno?
Ima i drugih proizvođača, al u vreme kad smo kupovali, mi i još neki poznanici, to je bilo najbolje. I najpovoljnije cena - kvalitet.

Gledaj samo da ima filtera koji se menjaju na god.dana kod proizvođača tj prodavca kod kog kupuješ.
Uvek može veća površina od naznačene, tako su mi barem rekli i izgleda nisu lagali.
Dosta su ekonomični i rade na vreme na koje ih našteluješ.

E,to mi treba.🙂
Ne znam kakva ti je stolarija. Ja imam drvenu, iako nova i odlicna, lose bila postavljena, sviralo sa svih strana... Uradila alu lajsne, majstori sve prozore prvo zategli, pa onda te lajsne postavili, negde dvostruko, negde jednom. Toplotna, zvucna izolacija max, odlicna stvar, nije mnogo kostalo, nesto oko 100 evra, gotovo za 1 dan. (100m2, 20 prozora+2 balkonska vrata)...doduse pre 5 godina.

Ne znam kakva ti je stolarija. Ja imam drvenu, iako nova i odlicna, lose bila postavljena, sviralo sa svih strana... Uradila alu lajsne, majstori sve prozore prvo zategli, pa onda te lajsne postavili, negde dvostruko, negde jednom. Toplotna, zvucna izolacija max, odlicna stvar, nije mnogo kostalo, nesto oko 100 evra, gotovo za 1 dan. (100m2, 20 prozora+2 balkonska vrata)...doduse pre 5 godina.
Plasticna je i mislim najlosija klasa.Pitala sam par nekih kao majstora,moze li se tu sta uciniti,ali oni ili ne znaju ili nece,kazu da ne moze nista,osim onih traka koje sam lijepila okolo.
Medjutim,ni od njih nije bilo nista bolje.

Plasticna je i mislim najlosija klasa.Pitala sam par nekih kao majstora,moze li se tu sta uciniti,ali oni ili ne znaju ili nece,kazu da ne moze nista,osim onih traka koje sam lijepila okolo.
Medjutim,ni od njih nije bilo nista bolje.
Mislim da vecina ne zna, posto danas svi rade sve. Najvaznije je da prozor lepo "nalegne", gledala sam kako oni to rade, centriraju, zatezu, ubacuju gde fali tih nosaca. Obicno sad fabricki sfusere, i fali delova, iako su sitni i tanke te plocice/prstencici, pa se ni ne skonta da nesto fali, a to su najvaznije "sitnice", da bi prozor bio 100% funkcionalan.
Bez tog podesavanja okvira, trake ne znace mnogo.
Mislim da ove alu lajsne ne idu na pvc, mada nisam sigurna.
Dobar majstor bi nasao resenje ...mora postojati nacin da se to sredi, mozda ima nekih ideja uradi sam, ukrasnim lajsnama obloziti, imaju od raznih materijala vec gotove. Ili izolovati necim, tako da se moze normalno otvarati/zatvarati prozor, bar sad ima svega na trzistu.
Imam fobiju od majstora, iako dobar-zlata vredi.
Sa srecom da resis problem...

Mislim da vecina ne zna, posto danas svi rade sve. Najvaznije je da prozor lepo "nalegne", gledala sam kako oni to rade, centriraju, zatezu, ubacuju gde fali tih nosaca. Obicno sad fabricki sfusere, i fali delova, iako su sitni i tanke te plocice/prstencici, pa se ni ne skonta da nesto fali, a to su najvaznije "sitnice", da bi prozor bio 100% funkcionalan.
Bez tog podesavanja okvira, trake ne znace mnogo.
Mislim da ove alu lajsne ne idu na pvc, mada nisam sigurna.
Dobar majstor bi nasao resenje ...mora postojati nacin da se to sredi, mozda ima nekih ideja uradi sam, ukrasnim lajsnama obloziti, imaju od raznih materijala vec gotove. Ili izolovati necim, tako da se moze normalno otvarati/zatvarati prozor, bar sad ima svega na trzistu.
Imam fobiju od majstora, iako dobar-zlata vredi.
Sa srecom da resis problem...
Hvala.I ja imam fobiju od majstora. 🙂
Ako nista,izlijepicu prozore trakom i necu otvarati do proljeca.😂

Back