Rupa VII

Večeras mi kuma javila da je umro Bane.
Bane je naš školski drug, a moja prva ljubav. Ona klinačka, srednjoškolska. Bili smo ludo zaljubljeni jedno u drugo, samo nam ta zaljubljenost nije potrajala.
Otišli smo svako na svoju stranu, i uvek sam mislila kako će ostati neoženjen, jer nikoga neće voleti kao mene. :lol: Ja sam se zabavljala sa mojim mužem kada sam srela Baneta, i rekao mi je da se ženi. Bila sam potpuno u šoku. Kako da se ženi, kada ja nisam rešila da se udajem! Bila sam ubeđena da se zeza, ali bio je mrtav ozbiljan. Oženio se. Posle toga kada bi se sreli, zezala sam ga da je trebalo da me zove da mu budem kuma.
Od tada je prošlo 35 godina. Nisam ga videla sigurno 15 godina. Pozvala sam ga pre tri, četiri godine da mu izjavim saučešće, jer mu je sestrić poginuo na kruzeru negde u Americi. Bio je dobro.
Večeras mi kuma javlja da je umro. Imao je tumor na mozgu, lečio se dve godine. Mnogo mi je žao. Nismo bili u kontaktu, ali je uvek imao posebno mesto u mom srcu. Neka počiva u miru, dobri moj Bane. Još nije napunio 52 godine. :(

Ko je ovu grozomornu kosmarnu jaknu vratio u nosenje :fdlan:

Screenshot_20220816-221817_Instagram.jpg

ovu jaknu treba spaliti iz postojanja 🤦‍♀️ .

(Farmerke majca su 🔝 sta im je sa jaknom koji im je 🤦‍♀️ .)

Pa to je redovna pojava...pandurska, po manjim mestima.
Prošle godine...Ograničenje 50, nigde žive duše i evo ga, nacrtao se kod pumpe...prekoračili ste brzinu, išli ste 53....2 soma, čini mi se, na licu mesta, možda sam preterao, al 🤔 nisam siguran da mi nije toliko uzeo. Jebla ga 3km/h u niđe duše nema....

Pa to je redovna pojava...pandurska, po manjim mestima.
Prošle godine...Ograničenje 50, nigde žive duše i evo ga, nacrtao se kod pumpe...prekoračili ste brzinu, išli ste 53....2 soma, čini mi se, na licu mesta, možda sam preterao, al 🤔 nisam siguran da mi nije toliko uzeo. Jebla ga 3km/h u niđe duše nema....
Мене су усликали пре пар година на путу на Панчеву, после Пупиновог моста. Три траке, пут писта, около кукурузи и њиве (вангардска средина, ван насеља), ограничење 50 км/х.
Ајлајнер ми се на оку видео колико су им прецизне те камере сад и одмах иду у базу.
Све у свему имала сам среће што ми не узеше дозволу на месец дана.
Добила сам 2 бода и 15000 казну.
И то сам била срећна колико су могли да ме ребну.

Читала сам бројне текстове и профана са Саобраћајног факултета да на том, баш том путу, не сме бити толицко ограничење јер прави велики проблем возачима са видом, губи се перспектива у спорој вожњи.
Међутим, објашњење је било да не може да се подигне ограничење јер никако (годинама) да ставе бранике на ивице пута. И тенденциозно су насадили насадили патролу да хвата људе јер је јасно да ту нико не вози 50 на сат, нереално је.

Врло брзо након плаћене казне, подигли су ограничење на 80км/х.
И јоп увек нису ставили бранике.

Litar mleka bez laktoze 168,00 i 500g testenine Barila 199,00 znaci katastrofa pa hvala lepo :evil:
Ja juce kad vidjeh da je toalet papir dostigao cijenu od 9 i 10 km kod nas tj. skoro 5 eura, zaprepastih se.A bio je oko 5 do 6 km.
Mlijeko kravica 2 km...Bilo 1,60 km.
A konzerva skuse 4,00 km.Ta ista bila do skoro oko 3,40.Cijene su bas drasticno skocile.

Јесу. Само што наивни то правдају Украјином, а драстичан раст је кренуо још у септембру - октобру прошле године.
Но, некима су октобар и фебруар очито исто.

Back