Rupa VII

Gospodsko dvoriste ...daj uzivaj glavu gore...imas para nekih za prskalice ako ti mnogo znaci zelena trava u dvoristu...pogledaj ovaj led koji je pao svuda po nasoj zemlji unistavao crepove kola maline kako kazu u vestima...
.........
Gledam stalno lepo gospodsko dvoriste gde se ujutru uvece koriste prskalice...kako to opusta...kad bi imao ko fizicki jak da kosi travu da se ne plasi kako ce ga kosacica povrediti bilo bi lepo imati ga ...

Gledam drugo lepo gospodsko dvoriste isto je tu divna opustajuca prskalica plus zelena trava...

A ne može prskalice, suša je prevelika. Gotovi smo da nam uvedu restrikcije vode. Doduše, ne bi mene niko video da to radim ali ipak mi savest ne da. Nije fer da ljudi nemaju da piju vodu a ja da zalivam dvorište.

Pa neće kosilica da povredi, polako kosiš a i ima one štitnike. Vežbaj :mrgreen:

A ne može prskalice, suša je prevelika. Gotovi smo da nam uvedu restrikcije vode. Doduše, ne bi mene niko video da to radim ali ipak mi savest ne da. Nije fer da ljudi nemaju da piju vodu a ja da zalivam dvorište.
Ako je tako dobro...
Pa neće kosilica da povredi, polako kosiš a i ima one štitnike. Vežbaj :mrgreen:
to je za spretne muske ruke...🎐🎐🎐 ....bolji je beton...one kocke...asfalt (vidjala sam to u dvoristima)...da bude lagano nego pise da u dvoristu (ko ga ima) treba da postoji travnata povrsina...

Ako je tako dobro...

to je za spretne muske ruke...🎐🎐🎐 ....bolji je beton...one kocke...asfalt (vidjala sam to u dvoristima)...da bude lagano nego pise da u dvoristu (ko ga ima) treba da postoji travnata povrsina...

Jeste praktičniji asfalt što se tiče održavanja, definitivno. Ali trava je ipak lepša. Bar meni. Samo kad se uredno održava. Osim u slučajevima kad je suša kao sad. Onda od nje ne ostane ništa.

Jeste praktičniji asfalt što se tiče održavanja, definitivno. Ali trava je ipak lepša. Bar meni. Samo kad se uredno održava. Osim u slučajevima kad je suša kao sad. Onda od nje ne ostane ništa.
Oporavice se trava,ne brini.A ona nije samo estetski ljepsa od betona.Zamisli beton ili asfalt na plus 40...trava ipak ublazi malo vrucinu.
A kosenje trave nije nikakva ni mudrost,ni filozofija.Samo se treba malo oznojiti.

Jeste praktičniji asfalt što se tiče održavanja, definitivno.
Tacno...cak za zimu moze da se sredi sigurniji prilaz ulaznim vratima dolazak do njih ako treba...
Ali trava je ipak lepša. Bar meni.
nesto najlepse...kako predobro izgleda uzivo ...
20220726_182430.jpg

moze stikla da upadne nije bas prakticno bolje beton...asfalt...zavisi kako kome...
Samo kad se uredno održava. Osim u slučajevima kad je suša kao sad. Onda od nje ne ostane ništa.
....ko voli da se bavi time da...stalna je obaveza....

Hvala...ako je tako beton ...asfalt...👏🤞🤞🤞.
Asfalt je skup.🙂 A beton ružan.🙂
A beton i puca.Još ako u cement stavljaju prljav pijesak kao sto su kod mene majstori uradili,onda ne liči ni na sta.
Oprezno s majstorima.🙂
Ali ima sad ovih nekih modernih betona,stampani ili vec kako se zovu...zaista lijepo izgleda.
Ali ipak ostavi malo travice.🙂

A beton i puca.Još ako u cement stavljaju prljav pijesak kao sto su kod mene majstori uradili,onda ne liči ni na sta.
Oprezno s majstorima.🙂
Ali ima sad ovih nekih modernih betona,stampani ili vec kako se zovu...zaista lijepo izgleda.
Beton ne izgleda lepo, kakav god da je

Ima neki koji izgleda.Nedavno sam vidjela u jednom dvoristu.Ne znam sta je tacno,ali ima reljef.A nije kamen.Nisam to vidjala prije,pretpostavljam da je nesto modernije u pitanju.I skuplje,vjerovatno.
Verovato utisnuti beton- nasuju beton i onda pritisnu saru. Imali smo mi to u dvoristu, jedva sam docekala da ga se resim. Prirodni kamen je 20 puta lepsi.

Asfalt deluje kao najbolje resenje...ako se parkira nesto zimi citala sam da beton lose reaguje na so plus rizlu koju bacaju zimi na put...
Oprezno s majstorima.
....uffffff...tesko je naci one koji rade...
. . . ima toga na javnoj povrsini zimi je nenormalno klizavo mada ovako lepo izgleda . . .
. . . ako ovo bude ikada ostvarivo moracu ...po zakonu mora se neki minimum...osim ako ne promene zakone... :)

Jos nesto . . . na ulasku od malog ulaza do ulaznih vrata . . .sve to po dvoristu ako bude potrebno da se zimi moze proci . . . neka ograda nesto da se zimi ima za sta pridrzati kad je sneg led...
..........
Screenshot_20220803-111715_Chrome.jpg

Danasnje misli . . .

Screenshot_20220803-111734_Chrome.jpg

. . . kao da me je nesto uhvatilo za grlo ne pusta . . .bas je osecaj mnogo mnogo mnogo los. . .

Screenshot_20220803-130930_Messages.jpg

Cekam da vrate promociju sto megabajta za mesec dana hiljadu devedeset devet dinara uz dodatan internet do kraja meseca ako se taj potrosi . . .svaki put kad stigne ovo ocekujem je . . .

Tacno...cak za zimu moze da se sredi sigurniji prilaz ulaznim vratima dolazak do njih ako treba...

nesto najlepse...kako predobro izgleda uzivo ...Pogledajte prilog 1197862
moze stikla da upadne nije bas prakticno bolje beton...asfalt...zavisi kako kome...

....ko voli da se bavi time da...stalna je obaveza....
Asfalt deluje kao najbolje resenje...ako se parkira nesto zimi citala sam da beton lose reaguje na so plus rizlu koju bacaju zimi na put...

....uffffff...tesko je naci one koji rade...

. . . ima toga na javnoj povrsini zimi je nenormalno klizavo mada ovako lepo izgleda . . .

. . . ako ovo bude ikada ostvarivo moracu ...po zakonu mora se neki minimum...osim ako ne promene zakone... :)

Slažem se sa svime.
Naravno, uz sve to treba uzeti i razne druge okolnosti u obzir. Tipa, veličina dvorišta, nagib, šta još ima u tom dvorištu, dda li se automobili parkiraju tu i razne još druge stvari. Finansije isto...

Грозим се бетончине, грозим! У граду нас уништише без плана и реда, без садње новог зеленила, уништавањем зелених површина јер ТЦ пере новце а парк не. Хајде што су стално поплаве, како не би биле када нема земље да упије а одводе не чисте него не може да се дише, ваздух стоји, бетон гори, зградурине исијавају.
И онда још на селу прате идиоте. Уместо да уживају у зеленилу, трави. Бетон, бехатон... шта год само да не косим :roll: А шта је проблем покосити?

Грозим се бетончине, грозим! У граду нас уништише без плана и реда, без садње новог зеленила, уништавањем зелених површина јер ТЦ пере новце а парк не. Хајде што су стално поплаве, како не би биле када нема земље да упије а одводе не чисте него не може да се дише, ваздух стоји, бетон гори, зградурине исијавају.
И онда још на селу прате идиоте. Уместо да уживају у зеленилу, трави. Бетон, бехатон... шта год само да не косим :roll: А шта је проблем покосити?
Sinoć sam bila van grada i nadisala se. Naveče ako čekaš prevoz od vrućine sve smrdi, tačno mi dodje da masku stavim :besan2:

Slažem se sa svime.
Naravno, uz sve to treba uzeti i razne druge okolnosti u obzir. Tipa, veličina dvorišta, nagib, šta još ima u tom dvorištu, dda li se automobili parkiraju tu i razne još druge stvari. Finansije isto...
Sve naravno...na neki lep nacin da sredi nesto gde god da hoda da se moze pridrzati ako je sneg led ledena kisa daleko bilo ... ne za ukras staviti vec da se zaista moze pridrzati kad zatreba...
Neko ko to radi da izracuna koji je najmanji prostor na velicinu dvorista potreban za zelenu povrsinu obelezi to kako ne bi dosla kazna...

Srpsko selo moje je sravnjeno sa kamenom...zajedno sa grobnicama...kuce su bile kamene...okolina isto...ustase su sve to unistile pobile poklale ko je tamo ziveo ko nije presao u katolike hrvate odrekao se svega srpskog nije preziveo...ti koji su presli oteli drugi deo imovine laznim svedocenjima...nije bilo poziva na sud nije bilo obavestenja tek tako je stigla presuda...sta bi napisala na ovo al' banovali bi me te se suzdrzavam...al' ovakve gadosti plus na cetvrti avgust zivot vraca stostruko...ne ja.

Poslednja izmena:

Back