- Poruka
- 42.590
pa, pre ili kasnije skontas da ces nesto zasrati(u roditeljstvu, jel)
nekad se toliko iznerviras jer se jos secas gresaka svojih roditelja..
ali dodje dan kad prvo prihvatis da si nesavrseno bice, pa si samim tim nesavrsen roditelj. i da sve sto mozes, je da das sve od sebe, i nadas se najboljem.
ja dubokom verujem da je deci nenadoknadiva jedino ljubav.
ako ih volimo svom snagom, svim srcem, i svom dusom, to daje temelj koji je jako jako tesko shebati.
sve ostalo bude kako koji dan.
nakon toga, te ljubavi koja je do 6-te god ubedljivo najvaznija, ide postavljanje granica.
dete nema vise prava od roditelja, nema ni manje, ali zaboga miloga, nema ni vise
ja sam te histerije resavala mirno. ako skace, drzima ga i ne dam da se pomera
ako me udara, udaram ja njega
vrlo brzo ukapiraju, stvarno. nema potrebe za vikom ni za batinama, ali mora da shvati da mu nije sve dozvoljeno.
i pricati. do besvesti, do bola
)
i to je to. pa sta ti bog da
nekad se toliko iznerviras jer se jos secas gresaka svojih roditelja..
ali dodje dan kad prvo prihvatis da si nesavrseno bice, pa si samim tim nesavrsen roditelj. i da sve sto mozes, je da das sve od sebe, i nadas se najboljem.
ja dubokom verujem da je deci nenadoknadiva jedino ljubav.
ako ih volimo svom snagom, svim srcem, i svom dusom, to daje temelj koji je jako jako tesko shebati.
sve ostalo bude kako koji dan.
nakon toga, te ljubavi koja je do 6-te god ubedljivo najvaznija, ide postavljanje granica.
dete nema vise prava od roditelja, nema ni manje, ali zaboga miloga, nema ni vise
ja sam te histerije resavala mirno. ako skace, drzima ga i ne dam da se pomera
ako me udara, udaram ja njega
vrlo brzo ukapiraju, stvarno. nema potrebe za vikom ni za batinama, ali mora da shvati da mu nije sve dozvoljeno.
i pricati. do besvesti, do bola
)i to je to. pa sta ti bog da