Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možda...a možda je dete iz ćerkinog razreda napao pas, izujedao ga svugde i po licu, dete je bilo nemo tri meseca (nije pričao), pa sam preduzela nešto za svoje dete kupivši taj rasterivač. I pre toga ga isprobavala nekoliko dana.
ma salim se valjda vidis tolko je to ozbiljna tema da se nekad jezim...danas je malo bolje da ne gresim dusu do pre godinu dana ih je bilo ko buba svaba po ulicama sad je manje...sta rade ne znam, dal ih negde lageruju ili prave sapun ko zna... al barem mala deca da ne stradaju vise

ma salim se valjda vidis tolko je to ozbiljna tema da se nekad jezim...danas je malo bolje da ne gresim dusu do pre godinu dana ih je bilo ko buba svaba po ulicama sad je manje...sta rade ne znam, dal ih negde lageruju ili prave sapun ko zna... al barem mala deca da ne stradaju vise
Šta je ozbiljno?Policajci i komunalci treba da na licu mesta kažnjavaju kerovođe i likvidiraju agresivne lutalice i sve će biti OK.Ali zakonodavci će strpati malo para u džepove ako pojednostave zakone i zato je ovako kako jeste.

U subotičkom ataru imaju neki sistem. Pokupe pse lutalice, sterilišu ih, posmatraju 7-10 dana u azilu, pa ih označe žutom naušnicom sa brojem i vrate na lokaciju odakle su ih pokupili. Navodno vraćaju samo neagresivne primerke. Šta rade sa onim drugim...ne znam.

U subotičkom ataru imaju neki sistem. Pokupe pse lutalice, sterilišu ih, posmatraju 7-10 dana u azilu, pa ih označe žutom naušnicom sa brojem i vrate na lokaciju odakle su ih pokupili. Navodno vraćaju samo neagresivne primerke. Šta rade sa onim drugim...ne znam.
Tako je i kod nas,samo bez nausnice.nasi dobiju zelenu ogrlicu

A za rupu je sto sam cuvala mamu i nagovorili su me da doruckujem sa njima,pupustila sam samo zbog kiselog kupusa,a jela i sunke i cvaraka
Sad samo mislim jao sta cu jesti kad dodjem svojoj kuci.ritual dorucka u krevetu,u tisini,sama uz kafu je neprocenjiv.mogu i kamencice,nije vazno.ovo uz napanjen jutarnji program je haos
Mada cvaraka i kiselog kupusa :zaljubljena:

A za rupu je sto sam cuvala mamu i nagovorili su me da doruckujem sa njima,pupustila sam samo zbog kiselog kupusa,a jela i sunke i cvaraka
Sad samo mislim jao sta cu jesti kad dodjem svojoj kuci.ritual dorucka u krevetu,u tisini,sama uz kafu je neprocenjiv.mogu i kamencice,nije vazno.ovo uz napanjen jutarnji program je haos
Mada cvaraka i kiselog kupusa :zaljubljena:
Ово скроз разумем. И ја волим ритуале и ако није како сам замислила/навикла могу опет по своме, оно претходно се не рачуна :lol:
Зато и не једем на послу, није то то. А да једем, јела бих опет код куће или у граду, да буде то то :)

За рупу је никад гора прехлада. Кашљем буквално до гушења. Температура таква да ми горе и дланови, све. Ноћу се пресвлачим јер будем мокра скроз. Презнојавам се а дрхтим. Ужасан осећај немоћи, без снаге скроз.

Pas nam je bas lose. :(
Ne moze da ustane.
Lezi u kucici, prineli mu vodu, malo uzeo, hranu nece.
Namazala mu oci, opet krmeljaju.
Ne moze noge da pomeri.

A kad ga mazim, samo se opusti, zatvori oci i spusti glavu. A iz kuce ga cujemo kako laje, kao neki mali pas, ko neka pudlica, valjda vise ni glasa nema, tuzno doziva...

Kako cu ovako uplakana na sastanak... odoh

Pas nam je bas lose. :(
Ne moze da ustane.
Lezi u kucici, prineli mu vodu, malo uzeo, hranu nece.
Namazala mu oci, opet krmeljaju.
Ne moze noge da pomeri.

A kad ga mazim, samo se opusti, zatvori oci i spusti glavu. A iz kuce ga cujemo kako laje, kao neki mali pas, ko neka pudlica, valjda vise ni glasa nema, tuzno doziva...

Kako cu ovako uplakana na sastanak... odoh
Pa vodite ga kod veterinara

Pa vodite ga kod veterinara
Dolazi vet posle 12h.
Ne znam ni kako ce ga izvuci iz kucice.
Lezi.
Jako je tezak, a mali otvor na kucici.
Nama vet uvek dolazi, ogroman je pas.
Cicak bre, sto ga drzite na napolju, bez veterinarske pomoci? ok, ako mu je doslo vreme to je to, ali mozda moze da mu se pomogne.
Pa zivi napolju.
Nema spasa kad on ne moze da ustane. :(
Ne jede.
Muci se.
Kaki i piski tu gde lezi, malopre sam cistila koliko mogu. Strasno.
Uffff

Probala i koristim. Na Paliću ih ima dosta i svi reaguju na to. I dobro pamte, kada me vide, sklanjaju se i bez uključivanja rasterivača.

da budem iskren taj ultrazvucni rasterivac je ne bih imao hrabrosti da koristim jer u vecini slucajeva on rastera pse ali u jednom manjem broju slucajeva samo ih jos dodatno razdrazi..bolje je nositi sprej ili tizer.

Међутим, приоритет се зна. За луталице мора да се нађе решење а не да надлежни слежу раменима.

nije problem samo drzava..pricao sam sa odbornicima u gradu..problem su i udruzenja za zastitu zivotinja koja su veoma agresivna i koja ne prezu i od krsenja zakona..nisu jednom zapalili sinterske kombije da ne bi mogli da jure pse..samo se o tome ne pise...

nije problem samo drzava..pricao sam sa odbornicima u gradu..problem su i udruzenja za zastitu zivotinja koja su veoma agresivna i koja ne prezu i od krsenja zakona..nisu jednom zapalili sinterske kombije da ne bi mogli da jure pse..samo se o tome ne pise...
То је тај фанатизам о ком пишем а који нема никакве везе са мржњом према животињама а многи се за то хватају.
Жена се пожали даје чопор срушио са бицикла и изуједао, они скоче- немој возити бицикл. Друга да су напали дете, они опет- они осете ко је лош човек па нападају. Човека ујели, они- требали сте га нахранити.
Да, треба да ходамо на прстима и носимо шницле у торби због паса.
Стискај се због паса, због насилника, због ових, због оних... И онда ми нетолерантни, а заправо ми угрожени док они изигравају жртве.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back