__Stela___
Domaćin
- Poruka
- 3.752
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, malo sam banalizovala. Iako roditelji imaju uticaja na odabir daljeg školovanja dece, ono nije presudno. Više sam htela da naglasim da ti poslovi nose određeni rizik i da iako su bolje plaćeni i imaju privilegije nisu primamljivi većini. Još više roditeljima jer jasnije sagledavaju konkretne prednosti i mane poslova.brankic irelevantne su zelje roditelja stasalih i oformljenih i mentalno zabagovanih u XX veku. van privatnog sektora svi su manje vise lose il malo manje lose placeni robovi i to je deci sasvim jasno, vecini roditelja pa i ne bas.
itd... 

donese dorucak, sa pijace sta treba... 
Ja bih isto pizdela ali bi mu i rekla. Diskretno najpre pa onda i direktno.Tata me zove svako jutro u 8 da vidi sta radim...
I jos 2-3 puta dnevno, da pita jel treba da kupi decuitd...
ali u 8 ujutru!
A to radi i vikendom naravno
Gasim ja zvuk na tel... ali on dodje na kafu ako se ne javljam...donese dorucak, sa pijace sta treba...
On je predivan ali nikako da shvati da ja mozda hocu da spavam vikendom, da mozda hocu da budem sama, ili sa decom, ili sa muzem... ne, ta opcija ne postoji u njegovom suncevom sistemu![]()
KazemJa bih isto pizdela ali bi mu i rekla. Diskretno najpre pa onda i direktno.

Pametno dete... i za spiralu i za faxElem, juce mi je bas bio dan...
Radila, dva kuka trajalo nikad duze. Izletim sa posla da me ne zatekne onat svajcarac, jer onda laku noc pa u Tempo da napunim frizider. Relativno brzo to zavrsim nije bilo guzve, odnesem kuci tacnije do ispred zgrade, posvadjam se sa vozacem nekog kombija sto sam stala na sva 4, on meni sto si nabila te naocare a pada kisa...Ja odem do prozora skinem naocare, kroz zube mu kazem, prvo kisa ne pada a drugo pa skinem naocare dramaticno jel vidite ove kapke...imam infekciju neku koju cu sada i vama da prenesem, ali sami ste trazili. On krene da zatvara prozor...umrem od smeha. A ja alergiju ima u stvari od nedelje uvece, i otecene kapke.
Ajmo dalje...Tehnomanija. jedva se parkiram, udjem, iznenadim se kako fina zena prodavac, dole u Sarajevskoj, izaberem ja peglu i usisivac, i onaja mali usisivac za mrve ( to moj muz pati od tog aparata) sve lepo platim, ahd sad kutije do kola..Pa na Banjicu da obidjem mama od jedne koleginice koja zivi u dubaiju, a ona zena gluva jadna ja je jedno pitam ona drugo prica, al zna da me pita dal hocu jedan skoc misli na viski, zivela je u americi pola zivota...Da znate da hocu...Popijem ga Monako iz tri gutljaja i moram da bezim a stomak prazan, na Autokomandi mrtvi ranjeni guzva, zastoj...Idemo dalje.
Odem do apoteke, u Juznom Boulevard i shvatim da sam novcanik sa karticama zaboravila u tehnomaniji...
Ok. Vratim se dole.
I ajde krenem kuci, nema mesta za parking, zovem malu da sidje ona kaze e ja sam kod tajlandana gore na vrhu ulice...doci cu za deset minuta...zovem muza on se ne javlja, shvatim da je zaspao ko top.
Ajmo kutiju sa usisivacem i peglu i to lepo u ruke pa polako. Spusti, izvadi kljuc, otkljucaj, drzi nogom vrata od kovanog gvozdja tri tone imaju, kad evo je lepotica kaze na vreme sam stigla da ti pomognem...jeste rekoh pred lift.
Raspremam se, izuvam se konacno ona me zove ako imam pet minuta da nesto pogledam pa da se sprema za glumu...razapela neke informatore za studije, i pocinje sa izlaganjem. Ko da su je platili jbte da prica o tome...
Imas Minhen, Barcelona i Zenevu...ja vicem Zenevu odmah izbaci...slusam sulcam, okrece mi se u glavi...mnozim semestre i cifre, i fazem dobro to je to a gde je Zivot Hrana, kozmetika,ulosci...kad ona e kas som ver kod ulozaka jel imas 200e slobodnih?
Ja rekoh nemam, Prva reakcija pa onda a za sta ti treba, vec mi se svet okrenuo, ulosci i 200e, dovodim u vezu...
Kaze ja sam mislila da slavim spiralu. Paf. sreca pa sam na sank bila naslonjena.
Sve sam se raspitala kaze, sta i kako i koliko...samo da me ti odvedes kod pa kaze gde i kod koga.
I trek stvar onako za kraj, ima i letnja ta skola neka u Barceloni, to je tri nedelje i tri hiljade i ako odem tamo onda imate 20% popusta na skolarinu sto na ovu cifru nije malo.
Ja jos na sanku.
sledeca scena obucena ide ka cipelarniku, za dva minuta izadje ode na glumu, ja za frizider za led pa po flasu skoca sto rece ona baba i popih jos jedan onako skoro dupli. Inace ja viski ne pijem u 99% slucajeva al to uvek imama u kuci.
Sto kaze moja koleginica ne moze u doktorskoj kuci da nema viskija, eto hvala Bogu.
Ne znam sta da dodam jos...

a nisi mogla odmah da platis sa 50% popusta ?Ne pominji. Cekam poziv da idem da se nagadjam za jedno duvanje dizvineš od letos. Lepo sam naduvala 0,93.. muški.
Biće tu i tackica i para i zabrane.
ybt pa ko da si od juce i pecas se na standardni teen prepad; pa ko kobci vrebaju kad smo u najgorem haosu rpeoptereceni neispavani ne znamo gde udaramo i onda bas ondaElem, juce mi je bas bio dan...
Radila, dva kuka trajalo nikad duze. Izletim sa posla da me ne zatekne onat svajcarac, jer onda laku noc pa u Tempo da napunim frizider. Relativno brzo to zavrsim nije bilo guzve, odnesem kuci tacnije do ispred zgrade, posvadjam se sa vozacem nekog kombija sto sam stala na sva 4, on meni sto si nabila te naocare a pada kisa...Ja odem do prozora skinem naocare, kroz zube mu kazem, prvo kisa ne pada a drugo pa skinem naocare dramaticno jel vidite ove kapke...imam infekciju neku koju cu sada i vama da prenesem, ali sami ste trazili. On krene da zatvara prozor...umrem od smeha. A ja alergiju ima u stvari od nedelje uvece, i otecene kapke.
Ajmo dalje...Tehnomanija. jedva se parkiram, udjem, iznenadim se kako fina zena prodavac, dole u Sarajevskoj, izaberem ja peglu i usisivac, i onaja mali usisivac za mrve ( to moj muz pati od tog aparata) sve lepo platim, ahd sad kutije do kola..Pa na Banjicu da obidjem mama od jedne koleginice koja zivi u dubaiju, a ona zena gluva jadna ja je jedno pitam ona drugo prica, al zna da me pita dal hocu jedan skoc misli na viski, zivela je u americi pola zivota...Da znate da hocu...Popijem ga Monako iz tri gutljaja i moram da bezim a stomak prazan, na Autokomandi mrtvi ranjeni guzva, zastoj...Idemo dalje.
Odem do apoteke, u Juznom Boulevard i shvatim da sam novcanik sa karticama zaboravila u tehnomaniji...
Ok. Vratim se dole.
I ajde krenem kuci, nema mesta za parking, zovem malu da sidje ona kaze e ja sam kod tajlandana gore na vrhu ulice...doci cu za deset minuta...zovem muza on se ne javlja, shvatim da je zaspao ko top.
Ajmo kutiju sa usisivacem i peglu i to lepo u ruke pa polako. Spusti, izvadi kljuc, otkljucaj, drzi nogom vrata od kovanog gvozdja tri tone imaju, kad evo je lepotica kaze na vreme sam stigla da ti pomognem...jeste rekoh pred lift.
Raspremam se, izuvam se konacno ona me zove ako imam pet minuta da nesto pogledam pa da se sprema za glumu...razapela neke informatore za studije, i pocinje sa izlaganjem. Ko da su je platili jbte da prica o tome...
Imas Minhen, Barcelona i Zenevu...ja vicem Zenevu odmah izbaci...slusam sulcam, okrece mi se u glavi...mnozim semestre i cifre, i fazem dobro to je to a gde je Zivot Hrana, kozmetika,ulosci...kad ona e kas som ver kod ulozaka jel imas 200e slobodnih?
Ja rekoh nemam, Prva reakcija pa onda a za sta ti treba, vec mi se svet okrenuo, ulosci i 200e, dovodim u vezu...
Kaze ja sam mislila da slavim spiralu. Paf. sreca pa sam na sank bila naslonjena.
Sve sam se raspitala kaze, sta i kako i koliko...samo da me ti odvedes kod pa kaze gde i kod koga.
I trek stvar onako za kraj, ima i letnja ta skola neka u Barceloni, to je tri nedelje i tri hiljade i ako odem tamo onda imate 20% popusta na skolarinu sto na ovu cifru nije malo.
Ja jos na sanku.
sledeca scena obucena ide ka cipelarniku, za dva minuta izadje ode na glumu, ja za frizider za led pa po flasu skoca sto rece ona baba i popih jos jedan onako skoro dupli. Inace ja viski ne pijem u 99% slucajeva al to uvek imama u kuci.
Sto kaze moja koleginica ne moze u doktorskoj kuci da nema viskija, eto hvala Bogu.
Ne znam sta da dodam jos...
puf a el moze .. pa nesto onako zivotno bitno, sve u 5 min sitno kuckano/sruceno u facu 
Ista je lova u pitanju, a Španci du svakako bliži njenom temperamentu... samo mama da smisli način kako da to sve isfinansira..Kazem
Ali moram da ponavljam svake dve godine
Pametno dete... i za spiralu i za fax
Ako mozete, zasto ne bi?
E sad gde su bolji tipovi, spanci ili nemci? Kod mene nema dileme![]()
VRacaj se na posao i cekaj onog svajcarcaIsta je lova u pitanju, a Španci du svakako bliži njenom temperamentu... samo mama da smisli način kako da to sve isfinansira..
ne gine mi neki Kuvajt.
a docekala je da sa 24godine ne da nije bio nikakav crnac, nego nije bilo nikakve ljubave u njenom zivotu..a devojka je prelepa i prezgodna..samo je situacija u kojoj je bila nju napravila na kraju jako nesigurnom
niti je prelepa, niti prezgodna, sasvim obicna, mlada, prirodna, nasa devojka. i samim tim je prelepa, je l 
Nisu mi nudili tu opciju. Ja ne znam dal za alkohol to ima.a nisi mogla odmah da platis sa 50% popusta ?
moja prijateljica ima uslova za skolovanje dece na inouniverzitetima
stariju cerku je skolovala u americi, a mladju u svajcarskoj
starija je prosla onako-onako..kad podvuce crtu na kraju solidno
mladja kao bos po trnju
skolarina za 4 godine je bila 100.000eu
studirala je menadzment u hotelijerstvu
koliko god da oni ovde u srbiji sa prihodima pripadaju visoj klasi stanovnistva, okruzenje na univerzitetu je tretiralo kao sirijskog izbeglicu posto je bila iz srbije jedini student
za nju, cetiri godine paklenog dokazivanja da srbi nisu genocidni, koljaci i ubice
cetiri godine zivota bez lepih trenutaka, bez momka i mladalackih ljubavi
prvobitni planovi roditelja su bili da sa univerziteta odmah udje u neki od velikih hotelijerskih sistema, na kojima su imali prakticnu obuku
njoj je sve to toliko tesko palo, da je jedva ekala da se vrati u srbiju
sad sa diplomom ekskluzivnog univerziteta raducka u maminoj firmi i pokusava da nadje sopstveni balans i smisao
poslednjih par godina nismo u nekom kontaktu, ali sam sa njenom mamom pricala pre par godina kad mi je rekla da joj ej to bila najgora odluka u zivotu kojom ej na kraju svom detetu nanela veliku stetu
da je ispratila za zenevu sa strahom da je ne smota neki crnaca docekala je da sa 24godine ne da nije bio nikakav crnac, nego nije bilo nikakve ljubave u njenom zivotu..a devojka je prelepa i prezgodna..samo je situacija u kojoj je bila nju napravila na kraju jako nesigurnom
VRacaj se na posao i cekaj onog svajcarca
Vidis da je sudbina salje u Zenevu![]()
ybt pa ko da si od juce i pecas se na standardni teen prepad; pa ko kobci vrebaju kad smo u najgorem haosu rpeoptereceni neispavani ne znamo gde udaramo i onda bas ondapuf a el moze .. pa nesto onako zivotno bitno, sve u 5 min sitno kuckano/sruceno u facu
![]()
Jeste, ti imaš mušku decu... i da ti nose kutije i nemaju ideje garantovano ovog tipa..macko, nema tu nista za rupu, osim onih kutija mozda
pa upravo to sto si zakljucila i tiŠta da zaključim iz ovoga?
Moja u Švajcarsku neće sigurno jer sve košta duplo od drugih evropskih gradova u kojima ta škola postoji, a i muslim da je do nje više.
Onoliku decu znam koja su studirala svuda pa čak jedan mali je i sada u Svici bas na tom menadžmentu u hotelijserstvu ( vratiće ze jer mu deda pa otac drže restorane po bgd) i svi su dobro prošli.. pa čak i oni koji su se vratili u srbiju imaju dobre poslove u multinacionalnim kompanijama..
Svakako si sutra kada zavrsis 3+2 interesantniji svakoj kompaniji nego da si sve godine studirao isti fax, bez kontakata igde.. takvo vreme došlo..