Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isla ja u srednju na minus kad nam nije radio kotao nedeljama, pa nikog nije bilo briga a ponajmanje ministre...

Niko ti ne brani da ne posaljes dete u skolu, nek sedi kuci cele nedelje dok je minus, samo uzmi od dr opravdanje, nek lupi da je imalo grip i cao zdravo, ko ce znati....

Друго је средња школа, Метло, причам о малцима.

Али, сећам се да је нама продужаван школски распуст када су биле оволике хладноће.

Што се мог детета тиче, она ће ићи у школу, не пада ми на памет да малеришем са некаквим потврдама од лекара.

Свакако ће нам бити потребне за који дан, јер грип не бира, а ни прехладе.

Ja cu verovatno popodne da zovem Kajinu razrednu i da joj najavim da ona nece ici u skolu do ponedeljka. Samo da se prvo konsultujem sa cerkom, da ne bude da odlucujem umesto nje. ako pristane, necu da laziram nikakva opravdanja i lekare, opravdacu joj ja casove..jedva mi je dete ozdravilo od virusa, malo malo pa joj krv udari na nos, samo mi treba da se opet razboli. neka sedi kod kuce.
meni je vise zbog gripa frka, nego zbog zime, narocito u gradskim uslovima gde je skoro sve prohodno i ucionice su dobro zagrejane.

Друго је средња школа, Метло, причам о малцима.

Али, сећам се да је нама продужаван школски распуст када су биле оволике хладноће.

Што се мог детета тиче, она ће ићи у школу, не пада ми на памет да малеришем са некаквим потврдама од лекара.

Свакако ће нам бити потребне за који дан, јер грип не бира, а ни прехладе.

A znaci sa 15 moze upala pluca a sa 8 ne moze? Zanimlivo :lol:

Ili dete spasi potencijane katastrofe i ostavi ga u kuci ili ga pusti al onda nemoj kukati jer si se prepustila struji koju ti je ministarstvo nametnulo
Parola snadji se u zivot vlada a ne da cekate na druge da vam rese problem
Nece da daju deci produzem raspust zbog minusa, briga ih, pa sto ti dozvoljavas takav tretman prema sebi
Oni neka vode svoju politiku ti svoju

Za to malerisanje nemam komentar, nemoj biti zatucana jer ce ti dete platiti skupu cenu zbog takvog stava

Evo ja upravo došla sa posla, mi imamo inače odlično grejanje na gas, ali jednostavno ne može da zagreje zgradurinu kad je -20.
Duže sedenje je bukvalno smrzavanje, tako da bih ja produžila raspust do ponedeljka da se mene pita i skratila onaj drugi deo raspusta. Mi u severnoj nam ledenoj pokrajini regularno polazimo 16. a valjda će dotle otopliti.

Ja cu verovatno popodne da zovem Kajinu razrednu i da joj najavim da ona nece ici u skolu do ponedeljka. Samo da se prvo konsultujem sa cerkom, da ne bude da odlucujem umesto nje. ako pristane, necu da laziram nikakva opravdanja i lekare, opravdacu joj ja casove..jedva mi je dete ozdravilo od virusa, malo malo pa joj krv udari na nos, samo mi treba da se opet razboli. neka sedi kod kuce.
meni je vise zbog gripa frka, nego zbog zime, narocito u gradskim uslovima gde je skoro sve prohodno i ucionice su dobro zagrejane.
I treba tako
Dobro sad su neke nove mode, u moje vreme nije bilo dovoljno da se opravda samo jer ste tako odlucili da ne ide u skolu, moralo je nesto jace, pa smo svi od dr nabavljali opravdanja, znale su i razredne da je lazno ali bas ih briga, to ide birokratama tamo nekim, trazili ste izvolite papir terajte se
Ako to sad moze tako na usmeno da se sredi jos bolje bre
Borite se za sebe ljudi, najlakse je kukati a ne mrdati

Isla ja u srednju na minus kad nam nije radio kotao nedeljama, pa nikog nije bilo briga a ponajmanje ministre...

Niko ti ne brani da ne posaljes dete u skolu, nek sedi kuci cele nedelje dok je minus, samo uzmi od dr opravdanje, nek lupi da je imalo grip i cao zdravo, ko ce znati....

ovo i ja htedoh da napisem..i ovde i na politici

Kod nas u skolskom dispanzeru,dete dodje,zakaslje se malo....i svi znaju zbog cega je tu
dobije opravdanje bez problema
samo je intenzitet kaslja ralizcit u zavisnosti od broja dana koji su potrebni da se pravdaju

I treba tako
Dobro sad su neke nove mode, u moje vreme nije bilo dovoljno da se opravda samo jer ste tako odlucili da ne ide u skolu, moralo je nesto jace, pa smo svi od dr nabavljali opravdanja, znale su i razredne da je lazno ali bas ih briga, to ide birokratama tamo nekim, trazili ste izvolite papir terajte se
Ako to sad moze tako na usmeno da se sredi jos bolje bre
Borite se za sebe ljudi, najlakse je kukati a ne mrdati

moraju i sad opravdanja, ali moze jednom po polugodistu tri dana da opravda roditelj, bez pokrica.
slala bih je ja u DZ da moram, nego mi je frka da ide u ono leglo zaraze.

ovo i ja htedoh da napisem..i ovde i na politici

Kod nas u skolskom dispanzeru,dete dodje,zakaslje se malo....i svi znaju zbog cega je tu
dobije opravdanje bez problema
samo je intenzitet kaslja ralizcit u zavisnosti od broja dana koji su potrebni da se pravdaju

Ma ne moras ni da kasljes ako ti je dr neka koja je laka za saradnju
Ja sam imala super dr i nije bilo frke, lupi u karton da me boli grlo i da imam temp i cao dravo evo opravdanja kliko dana ti treba
Ako je neka koja nije za saradnju onda lazes, proliv da nemas ne moze da dokaze ;)
Bas cu ja da se poltronisem i prepustam struji ovaca i pustim da mi dete dobije tri upale za nedelju dana jer je tamo neko g iz ministarstva resilo da se tako ponasa

- - - - - - - - - -

moraju i sad opravdanja, ali moze jednom po polugodistu tri dana da opravda roditelj, bez pokrica.
slala bih je ja u DZ da moram, nego mi je frka da ide u ono leglo zaraze.

A to je novo nesto
E vidi sa njenom dr, ako vam je neka fina mozes to ti da sredis da da papiric bez da mala ide u leglo zaraze, sve moze kad se oce, ja imam sad godinama dr sa kojom na fonu mogu reci uzmi karton upisi to i to doci cu da dignem samo....zavisi sve kakva je...ima i vestica al i one popuste kad se podmazu pokloncicem ;)

Код нас је зимски распуст до 13. јануара, па још субота и недеља и крећу 16. јануара.
Бтв увек се сетим ћалетове куњаве кад је био дете за време окупације, МаЏари конфисковали све пећи по српским школама(за фронт, имали су 200к војника у СССР-у, а онда су новембра 42. за неколико дана имали 100к мање:D) и школу су похађали само у касно пролеће, лети и рану јесен.:super:

Infekcije se brze sire medju manjom decom izmedju ostalog jer ona nemaju svest da treba da stave ruku na usta kada kaslju, brisu nos u rukav pa o svesku i slicne stvari.

naravn da se brze sire, i naravno da su sklonija komplikacijam nego tinejdzer
ali je ruzan komantar bio jer izvini niko ma koliko godina imao nije zasluzio da bude bolestan, malo mi je muka te diskriminacije prema godinama
bio to covek od 40 ili dete od 4 god ne treba da dobije upalu pluca ako ne mora, i ne nije mi zao vise jednog od drugog, nego gledam to podjednakom nevoljom

Teze cu ja da se razbolim od komsinicinog klinca od 4 godine, sto jeste jeste. Ja sam osetljivija na neke stvari od nekog drugog odraslog i tako u krug. Maltretiranje je za svakoga po ovakvom vremenu da radi ako uslovi nisu adekvatni.

A znaci sa 15 moze upala pluca a sa 8 ne moze? Zanimlivo :lol:

Ili dete spasi potencijane katastrofe i ostavi ga u kuci ili ga pusti al onda nemoj kukati jer si se prepustila struji koju ti je ministarstvo nametnulo
Parola snadji se u zivot vlada a ne da cekate na druge da vam rese problem
Nece da daju deci produzem raspust zbog minusa, briga ih, pa sto ti dozvoljavas takav tretman prema sebi
Oni neka vode svoju politiku ti svoju

Za to malerisanje nemam komentar, nemoj biti zatucana jer ce ti dete platiti skupu cenu zbog takvog stava

Нисам то рекла, али мања деца - слабији имунитет, то и сама знаш.

Што се тиче мог детета, пустићу је сутра, па ћу видети како је.

Ако је заиста тако хладно (моје дете није зимогрожљиво, напротив, тако да ће информација бити тачна :)), у четвртак и петак неће ићи, па да госн Шарчевић лично дође.

Што се тиче затуцаности, можда јесам затуцана, али ја никада не користим изговоре у животу, нећу то ни са дететом.

Ако је не пустим у школу, рећи ћу отворено зашто, без фолирања и потврда.

Што се мене тиче могу и неоправдане да јој пишу, боли ме уво.

Али, генерално се јежим од људи који болест сами призивају разним потврдама и фолирањима код лекара.

Ни лекове не купујем "да ми се нађе", него кад стварно затреба.

Можда сам затуцана, али то је мој став.

a baš sam se onomad pito de li se mina izgubi

Данас сам уграбила, мало је мања гужва на послу.

Ваљда све још држи празнично расположење, немам појма.

Свратим с времена на време, нешто прочитам, али немам времена да пишем.

Али, мислим на вас.

Мом детету је школа на 200 метара и није проблем.

Проблем су учионице у којима је радна температура између 5 и 10 степени, не може на оволиком минусу да се загреје више.

Проблем је вирус који и даље хара.

Али, ако ми велики стручњаци кажу да ми је дете размажено, онда ок.

Не знам само како надокнаде оне силне часове кад се штрајкује, ко је ту размажен?

Pa strajkuju zbog dobrobiti tvog i mog deteta, ne zato sto oni vole da strajkuju.
A inace ako se njih 30 skrlja u ucionicu, samo da svako jednom prdne i radna temperatura je postignuta.
Daj ne mazite ih ko da su od stakla. Nek sami odluce. Nisu debili. Ako im je hladno pobecice sa casa u lokalni kafic.

Moji su oboje prosvetni radnici i nije postojala nepogoda koja bi moju majku izazvala da kaze Deco ne morate u skolu. Mi smo uvek isli, sekire da padaju. I nikad nismo bili slinavi. A tek opravdanja :lol: mi ih stampali i prodavali... ali ih nikad nismo koristili, jer smo mi fina deca, :malav:

sta si ti sve ovde nabacala od napisanog, nisam sigurna ni da sama znas poentu :) neka se celica, ali neka prde da se zagreju, neka idu u skolu da bi pobegli sa casova ako im ne odgovara neka falsifikuju, ali da budu posteni..mislim, odluci se za neku od varijanti, ne moze sve.
cekaj, posto su tvoja deca ponekad slinava, ti nisi dobra majka, a tvoja je bila, sta?
moje dete nije vaspitavano da ide u skolu samo da bi iz nje bezala, niti da stampa i prodaje lazna opravdanja.
mazim je kao da je od secerne vune, a ne od stakla, moze mi se.

sta si ti sve ovde nabacala od napisanog, nisam sigurna ni da sama znas poentu :) neka se celica, ali neka prde da se zagreju, neka idu u skolu da bi pobegli sa casova ako im ne odgovara neka falsifikuju, ali da budu posteni..mislim, odluci se za neku od varijanti, ne moze sve.
cekaj, posto su tvoja deca ponekad slinava, ti nisi dobra majka, a tvoja je bila, sta?
moje dete nije vaspitavano da ide u skolu samo da bi iz nje bezala, niti da stampa i prodaje lazna opravdanja.
mazim je kao da je od secerne vune, a ne od stakla, moze mi se.

Da. Procitaj malo bolje. Deca treba sama da se snalaze a ne da ih roditelji ostavljaju kuci jer je hladno.
Poenta roditeljstva je osamostaliti dete, da se samo snadje u svakoj situaciji a ne podmetati im ledja ... I ne pricamo o dobrim i losim roditeljima, vec o stavu i uticaju roditeljskih stavova na odgoj

Da. Procitaj malo bolje. Deca treba sama da se snalaze a ne da ih roditelji ostavljaju kuci jer je hladno.
Poenta roditeljstva je osamostaliti dete, da se samo snadje u svakoj situaciji a ne podmetati im ledja ... I ne pricamo o dobrim i losim roditeljima, vec o stavu i uticaju roditeljskih stavova na odgoj

Ti onda svoja dva deteta izbaci napolje na minus pa neka se snalaze i osamostaljuju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back