Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A дуготрајно ветрење на сунцу, на жици?

...ma kakvi nema to, to se ne moze izvetriti..

...probacu jos koji put da operem..al kad pomislim sta sve tamo ima odakle sam ovo donela, lose mi je, od jastuka, jorgana, cebadi...do kuhinjskih krpa...i onda kazu kupi
da imas..ma nista ne treba da se kupuje sem onoga sto je nuzno potrebno za zivot...znaci dusa me boli...:(

...e pa divota, a sve nove posteljine i peskiri i tako svasta nesto :(

...ajd mozda neka iskusna domacica zna neku caku da se to odstrani...

Samo sunce Afro, i to celodnevno izlaganje suncu.
Još i ako vetra bude - superiška.
Možda i par dana, ali može da sredi.
Mi smo tako i jorgane i jastuke koji su navukli vlagu u dedinoj kući sredili pa ih sada bez problema koristimo :)

- - - - - - - - - -

A ni vuneni jorgani ni perjani jastuci se ne peru :)

...ajd da probam ovde da pitam, a i inace mi je za rupu:(

...neke stvari mi stoje u jednoj staroj kuci koja se ne koristi, u ormanu (posteljine i svasta nesto tako i tome slicno, novo) nemam gde sa tim,
ne pitajte me sta ce tamo i kako je tamo stiglo uopste....nije ni vazno...uglavnom

...interesuje me da li se neko susretao sa problemom "mirisa budji/vlage"...oprala sam to u masini na 95 stepeni, kao da nisam, a stavila sam
i omeksivac...da perem opet i opet dok se to ne izgubi ili ima neki laksi i jeftiniji nacin???

..ako znate pomazite, ako ne nista, pracu al ce me zaklati struja...:( :dash:

Problem je sto se budj uvuce u tkaninu i to se oseca... Treba iskoreniti budj, jer onda nestaje i miris, ali to jedino na hemijsko da nosis. Mada pitanje je koliko je takva posteljina zdrava zbog grinja koje su se nalupile i ostalih bakterija zbog budji.

Samo sunce Afro, i to celodnevno izlaganje suncu.
Još i ako vetra bude - superiška.
Možda i par dana, ali može da sredi.
Mi smo tako i jorgane i jastuke koji su navukli vlagu u dedinoj kući sredili pa ih sada bez problema koristimo :)

- - - - - - - - - -

A ni vuneni jorgani ni perjani jastuci se ne peru :)

...znam da se ne peru jorgani i jastuci od perja i vune....moji su perjani...ti tamo :(

...e sad toliko toga ima da bi mi trebalo da preko celog tog tamo dvorista u kome inace niko ne zivi razvlacim zice i sirim pola dana,
pa uvece da sklanjam, a pitanje je i sta bih zatekla ako bih ostavila i otisla na par sati...nemoguca misija skroz...sve mi izgleda da
ce to tamo ostati tako ne korisceno...bas mi krivo kad pomislim koja sila para je u to otisla...bolje da sam isla na neko lepo putovanje...:dash:

- - - - - - - - - -

Problem je sto se budj uvuce u tkaninu i to se oseca... Treba iskoreniti budj, jer onda nestaje i miris, ali to jedino na hemijsko da nosis. Mada pitanje je koliko je takva posteljina zdrava zbog grinja koje su se nalupile i ostalih bakterija zbog budji.

..pa nigde nema budji po tim stvarima, samo taj karakteristican miris...otkuvano na 95, a otkuvacu jos jednom bar...pa valjda se uniste te grinje, sad me i plasis..:(

...znam da se ne peru jorgani i jastuci od perja i vune....moji su perjani...ti tamo :(

...e sad toliko toga ima da bi mi trebalo da preko celog tog tamo dvorista u kome inace niko ne zivi razvlacim zice i sirim pola dana,
pa uvece da sklanjam, a pitanje je i sta bih zatekla ako bih ostavila i otisla na par sati...nemoguca misija skroz...sve mi izgleda da
ce to tamo ostati tako ne korisceno...bas mi krivo kad pomislim koja sila para je u to otisla...bolje da sam isla na neko lepo putovanje...:dash:

- - - - - - - - - -

..pa nigde nema budji po tim stvarima, samo taj karakteristican miris...otkuvano na 95, a otkuvacu jos jednom bar...pa valjda se uniste te grinje, sad me i plasis..:(

To ti mislis da nema... Ako je stvarno neka vredna posteljina odnesi na hemijsko... A od tolikog stajanja jos u takvim uslovima, grinja ima sigurno, a to obicna ves masina ne moze da izvuce....

ja sam ko iz brigade mucenika al aksa, al boli me dupe, meni je fino

....eh sto ti je mladoS...

- - - - - - - - - -

To ti mislis da nema... Ako je stvarno neka vredna posteljina odnesi na hemijsko... A od tolikog stajanja jos u takvim uslovima, grinja ima sigurno, a to obicna ves masina ne moze da izvuce....

...samo si me ubedacla...pa vredna je u smislu da je od kvalitetnog damasta koji je sad skup ko suvo zlato, sto to vise niti cu moci da kupim niti ima takvog bar ja ne videh,
i sto sam jednom umesto ne znam cega sebi ili deci kupila to...sve mi je vredno za sta sam jednom dala pare...bar ja tako gledam na to, nije bitno da li 10 dinara ili 1.000.000 :ok:

....eh sto ti je mladoS...

- - - - - - - - - -

...samo si me ubedacla...pa vredna je u smislu da je od kvalitetnog damasta koji je sad skup ko suvo zlato, sto to vise niti cu moci da kupim niti ima takvog bar ja ne videh,
i sto sam jednom umesto ne znam cega sebi ili deci kupila to...sve mi je vredno za sta sam jednom dala pare...bar ja tako gledam na to, nije bitno da li 10 dinara ili 1.000.000 :ok:

Nosi onda na hemijsko.

ja bih grinje potamanila u zamrzivacu
inace i meni se desi da neka stvar u celoj masini pocne da se oseca na neku odvratnu vlagu i posle hoce ceo ves da zagadi.bolje je to prati posebno ili baciti

...moze :)
...e ja sam jedva docekala da mogu to da sredim, kosa mi je skoro do struka....a opet nemam pojma sta da kazem kako da me šišaju...skroz sam zbunjena sta da radim...

Тотално одсуство сваке форме

ja bih grinje potamanila u zamrzivacu
inace i meni se desi da neka stvar u celoj masini pocne da se oseca na neku odvratnu vlagu i posle hoce ceo ves da zagadi.bolje je to prati posebno ili baciti

...ja tako cuvam krzno, u zamrzivac na 24h i moljaca nigde...
...zeznula sam se pa sam stavila par stvari koje redovno nosim...ali cu vratiti jos jednom u masinu pa cu videti sta cu...mozda sirce da stavim kad sve odradi da ispere ponovo, m?

- - - - - - - - - -

Тотално одсуство сваке форме

..hehe...nema ni kod mene nikakve forme, samo se pruzi niz ledja...a jos se brzo masti pa svaki cas moram da je perem
ako hocu da izgledam kao normalna osoba...

ja bi grinje potamanio na jahorini, ne uspijevaju preko 1500m nadmorske visine nemaaaa

mi nikad nismo ni culi za grinje.i onda kupili kucu na moru.svi dobili neke crvene osipe ko kozi,svrbi da se ubijes.nismo ni znali sta je. kad smo radili krov,a ono neke piljevine,sta li gore na tavanu,leglo za grinje:sad2:
a misevi sta su uradili sa nekim silnim novinama,iscepkali ih na male papirice,pravili gnjezda...i tako smo dve godine ziveli...

- - - - - - - - - -

sto li sam sad ovo napisala...

mi nikad nismo ni culi za grinje.i onda kupili kucu na moru.svi dobili neke crvene osipe ko kozi,svrbi da se ubijes.nismo ni znali sta je. kad smo radili krov,a ono neke piljevine,sta li gore na tavanu,leglo za grinje:sad2:
a misevi sta su uradili sa nekim silnim novinama,iscepkali ih na male papirice,pravili gnjezda...i tako smo dve godine ziveli...

- - - - - - - - - -

sto li sam sad ovo napisala...

Zato sto smo poceli pricu o grinjama koje najverovatnije postoje u posteljini koju Affro ima :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back