Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...uzela malo da pogledam uputstvo o leku koji mi je dr juce prepisala...za ovu glupavu vrtoglavicu...i sad vidim da pise da svaka tableta
sadrzi 140mg laktoze...pa hebem mu majku jel se i bombone racunaju u lekove:eek: zar nije to previse secera...

Opet sam narendala prste z:cry: i zbog toga nisam mogla da odem na bazen.Valjda će do sutra da zaraste.

Pekla sam projice,kao za sutra,a već sam ih skoro sve pojela.:zroll:

Najbolje je da rano odem u krevet.Da ne uradim još koju glupost.

Dete ima dioptriju, astigmatizam i mora da krene da nosi naočare... :rida: bem ti gene :sad2:

ja sam slican slucaj, al nisu ni skapirali na vrijeme pa se dioptrija mijenjala
tek je nosenje polutvrdih sociva sve dovelo u red
i da znas da za ljude s astigmatizmom meka sociva nikad nisu dobar izbor
ako ti to budu savjetovali idi drugom oftamologu
polutvrda su super jer zaustave rast astigmatizma i dioptrije
+ su zdravija

Ja sam pocela slabije da vidim u pubertetu.
Jos kad neko ima predispozicije tj. kratkovidost u porodici, to vam je to.
Neminovnost.
A mozda se nosioci gena ‚‚dogovore‚‚ da preskoce jednu generaciju... svega ima.

Moram da nadjem nacin da nadjem jednu ulicu na Banovom brdu u Beogradu. To mi je za sada jedina briga od jutros.
Naziv joj je Zrmanjska ulica i kako ne znam kojim prevozom da dodjem od centra grada, to me sada ‚‚izjeda‚‚.
Ako neko zna koji prevoz tamo vodi, bila bih mu zahvalna.
Unapred hvala.

Neminovnost.

Moram da nadjem nacin da nadjem jednu ulicu na Banovom brdu u Beogradu. To mi je za sada jedina briga od jutros.
Naziv joj je Zrmanjska ulica i kako ne znam kojim prevozom da dodjem od centra grada, to me sada ‚‚izjeda‚‚.
Ako neko zna koji prevoz tamo vodi, bila bih mu zahvalna.
Unapred hvala.

...mislim da si ti na NBgd...ili tako nesto...ako sam u pravu, idi na 85 i preko novog mosta za cas si na B.brdu...a onda je sve lakse....

- - - - - - - - - -

...ukucaj u Panplus...i naci ces ulicu....sigurno....

...ne ide ...89 ide pored Ade, pa na Padinu i u Zarkovo...tako da skroz zaobilazi taj deo...85 joj je super sidje u Pozeskoj i eto je za cas tu...naravno ako je iz tog smera NBgd..

dobro aj se svadjamo,gde da preseda kad nema od ade 500 metara do zrmanjske?85 staje skoro kod pijace tako da ima isto toliko da se vraca do crkve koliko ima od ade do gore

...necemo da se svadjamo, ali nije isto ici uzbrdo i nizbrdo, narocito kad ides negde kao sto je razgovor za posao, pa ne mozes da dodjes sav znojav i s jezikom do poda...jbg Dzordzi nismo
na zalost svi u kondiciji kao ti...a znas li koja je to uzbrdica tamo:eek:

...ne ide ...89 ide pored Ade, pa na Padinu i u Zarkovo...tako da skroz zaobilazi taj deo...85 joj je super sidje u Pozeskoj i eto je za cas tu...naravno ako je iz tog smera NBgd..

...zasto bi presedala ako ne mora?
...onda on kad predje Adu, staje tamo blize Tempu, sto joj opet ne odgovara...zato ide lepo 85-om, direktno na Brdo...

88 isto sa novog beograda ide, a idu joj i 53, 23, 58, 37, 49, tramvaj 12...zavisi iz kog dela grada ide. 89 nije povoljan izbor, jer ne prelazi most.

- - - - - - - - - -

e da i 52 sa zelenjaka

- - - - - - - - - -

kaze iz centra grada...pa iz centra su svi oni autobusi koje sma nabrojala.

ja sam slican slucaj, al nisu ni skapirali na vrijeme pa se dioptrija mijenjala
tek je nosenje polutvrdih sociva sve dovelo u red
i da znas da za ljude s astigmatizmom meka sociva nikad nisu dobar izbor
ako ti to budu savjetovali idi drugom oftamologu
polutvrda su super jer zaustave rast astigmatizma i dioptrije
+ su zdravija

Hvala na savetima :zag:
I suprug i ja imamo astigmatizam, ja sam laserski skinula dioptriju pre 3 godine, a suprug i dalje nosi naočare :aha:

..uvek je bolje kad se to otkrije na vreme...bice to sve ok videces....

Ma da :aha: hvala!

Neminovnost.

Maaaa... baš sam se nadala da će je preskočiti, ali ništa od toga :rida:

..pa dobro jesi ti mislila da odgajis dete bez sikiracije? nema to draga moja, nema....znam da bi bilo lakse da moze tako,
al vidis da ne ide....a to ce se srediti verovatno treba vreme...
..ja sam kao dete isla na vezbe za oci pune 4 godine svaki dan, ali svaki, sva sreca pa mi Gradska bolnica bila u ulici
i mogla sam cak i sama da odem, mada su me vodili sto pre sto posle podne..i ispravila se ta kratkovidost, onda se
sredilo i prestanem da nosim naocare, da bi u srednjoj skoli opet pocelo da se pojavljuje....neka to bude jedina muka
i bice savrseno:heart:

Hvala na savetima :zag:
I suprug i ja imamo astigmatizam, ja sam laserski skinula dioptriju pre 3 godine, a suprug i dalje nosi naočare :aha:

Ma da :aha: hvala!

Maaaa... baš sam se nadala da će je preskočiti, ali ništa od toga :rida:

pa da
kad sam se raspitivala za to receno mi je da je s astigmatizmom bukvalno igra na srecu
nekad skinu i to, ali najcesce ostane
pa sam za sada odustala
ti ono bitno vec znas
kao i da od sociva ne treba bjezati

neka to bude jedina muka
i bice savrseno:heart:

Baš to! :heart:

- - - - - - - - - -

pa da
kad sam se raspitivala za to receno mi je da je s astigmatizmom bukvalno igra na srecu
nekad skinu i to, ali najcesce ostane
pa sam za sada odustala
ti ono bitno vec znas
kao i da od sociva ne treba bjezati

Ma gde bežati :lol:
Ja sam od 6te godine pa do 14te nosila naočare i onda sočiva do 26te :aha:
Sočiva sam uvek više volela i nikada mi nisu ni smetala ni ništa... stvar navike ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back