gost 365118
Iskusan
- Poruka
- 5.268
Za vecinu poslova ovde treba veza, posto je konkurencija velika. Tamo gde ne treba veza sa ogromnom verovatnocom se moze sumnjati u postojanje neke mucke, da rad nece biti placen. Jedan moj kafanski prijatelj je zavrnuo nekoliko stotina radnika u preduzecu kojim je decenijama rukovodio, rec je o neisplacenim platama za godinu i po, izmedju ostalog je zeznuo i svog najblizeg komsiju koga je upravo on primio u firmu na svoje brke, on je komsiji bio veza. Tog komsiju naravno svakodnevno srece, i kad jadnicko povremeno zakuka i zatrazi pare ovaj mu kaze: "Sta hoces, jesam li ti ucinio uslugu, zaposlio te, ni rodjenom bratu ne bih tako izasao u susret." I sta ce komsija, prihvata to kao sustu istinu, zna da niko rodjenog brata ne bi tako prevario.A nije bas tako, napisasmo memoare na tu temu ovde. Ok postala je postapalica "ko hoce uvek ima posla", ja licno sam traza da cistim, skolu, bolnicu, vrtic, pa ne moze, kazu treba urgencija iz ministsrstva..pa sta bi bilo da sam trazila olovku, za st sam sr skolovala i sto sam radila??? kad za metlu i zoger treba veza..i onda ispada da je bolje traziti vezu pa to raditi negde preko ako iksko moze,bar su vece pare..

idi bre komšija...pravi si laloš...