Poznavalac stvari
Legenda
- Poruka
- 60.338
Па досад су нас тукли по околним држвама, сад је ред да то раде по Србији.Извини, какве сад то везе има са овим текстом?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па досад су нас тукли по околним држвама, сад је ред да то раде по Србији.Извини, какве сад то везе има са овим текстом?
Moze li iko da mi objasni zasto Hrvati toliko mrze nas Srbe ?
Мени је још нејасније зашто наши уопште тамо иду, чак и у транзиту.
Мени је још нејасније зашто наши уопште тамо иду, чак и у транзиту.
Hrvati slave progon Srba iz Hrvatske kao "praznik pobede",mrze Srbiju i sve srpsko.Zasto?
pa kad imaju more a blizu je
Ne razumem mrznju.
Конвертити и психопате.
- - - - - - - - - -
Џаба ти море кад су они у околини.
Moze li iko da mi objasni zasto Hrvati toliko mrze nas Srbe ?
******, idem tamo gdje je vise stranaca, a nemam kontakta puno, obicno iznajmimo kucu pa nam niko ne smeta, a da ih volim, pa nisam neki feeen
Хрвати су национално далеко освешћенији од Срба и од 1918. и касније, а да не спомињем лудило маспока које је ескалирало 1971.Zato sto i mi njih mrzimo... pritom su daleko nacionalno osvesceniji od nas. U Srbiji se daleko velika vecina izjasnjava kao Srbin/ Srpkinja, dok u Hrvatskoj do skoro nije bilo tako. Generalno su sve etnicki pomesane sredine, sto je Hrvatska do skoro bila daleko nacionalno osvescenije od onih koje to nisu...
Hrvati slave progon Srba iz Hrvatske kao "praznik pobede",mrze Srbiju i sve srpsko.Zasto?
Ne razumem mrznju.
Mrznja Hrvata prema Srbima datira od seoba i ratovima Austro-Ugarske sa Osmanlijama, te nepovoljnog geostrateskog polozaja Hrvatske koja je po recima njihovih vlastodrzaca tog vremena izgledala kao "savijena kobasica" i od granice Bosne koja je uglavnom bila pod Turcima do Zagreba ima 20 km, a Turci su taktikom organizovanih uskockih upada rusili ekonomiju i ubijali stanovnistvo tih krajeva.
Po nekim nasim istoricarima bas veliki deo civilnog stanovnistva Hrvatske je potpuno unisten tim ratovima i uskockim upadima.
Kako su se Srbi naseljavali, trazili su svoju samoupravu i religijsku samostalnost dok su Hrvati smatrali da je to njihova zemlja i da ako hoce tu da zive treba da postanu Hrvati i promene veru.
Postoje pisma hrvatskih svestenika i vlastodrzaca jos iz XVII veka o tome da kada bi imali prilike oni bi sve to "sekirom resili" sto na kraju i jesu uradili tokom WW2.
Smatrali su da los geostrateski polozaj njihove drzave mora da se resi prvo unistenjem ili konvertovanjem Srba koje su videli kao remetilacki faktor u svojoj drzavi, a druga ambicija im je bila osvajanje Bosne kako vise ne bi bili u losem geostrateskom polozaju gde su Turci sa lakocom mogli da dodju do Zagreba.
Ali danas je 21.vek.
Toliko godina je proslo,oni imaju i more - zasto se hrane mrznjom?
Nije proslo nista. Istorija se ponavlja. Zapravo Hrvatima je opet ****** u procepu u Bosni i opet imaju problem sa Bosnom... tako da nista tu nije tako zaboravljeno niti bezbedno za zaboraviti...
Ali danas je 21.vek.
da mi je vidjeti te mucenike sto ce ponovo ratovati
Ali danas je 21.vek.
Ne znam o cemu se radi ali kakve to veze ima sa mrznjom prema Srbiji i Srbima?
Eve ga ovde.![]()
))))Е јеси дете. Какве везе има море у целој причи?