Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Masovna selidba.I tek je počela.

Ratnih sukoba je uvek negde bilo,ali ovako organizovane migracije mislim da nije.
Ne ide se do prve bezbedne zone,nego do tačno određenog,veoma udaljenog cilja.Vreme će nam pokazati šta je to tačno bilo.

vrijeme je vec pokazalo kakve su dugorocne posljedice huskacke politike i direkte agresije
kad su tim ljudima razarani domovi pravdoljubivih evropskih gradjana nije bilo na ulicama
da kazu ne takvoj politici svojih drzava

Ja ne razumem zašto se ti ne osećaš ugroženo.
Ne vidim veliku razliku u situacijama u kojima se nalazimo.

Nijedna od nas dve nije naudile ikome od njih,a posledice ćemo da snosimo.Ako ne ti i ja,onda neki naši potomci.sigurno.

evo, objasnicu ti
zato sto "mi" ne zivimo bitno bolje ili stabilnije od njih
pa ih i ne zanima pretjerano da kod nas ostanu
mi nista ne nudimo ni sebi jer vise skoro nista i nemamo
ali "vi" zivite bolje
i "oni" ce po to, s punim pravom, doci
posto se jahanjem na njihovoj i nashoj, i svim ostalim grbachama drugog, treceg i cetvrtog svijeta
do toga i stiglo
sretno

Ja ne razumem zašto se ti ne osećaš ugroženo.
Ne vidim veliku razliku u situacijama u kojima se nalazimo.

Nijedna od nas dve nije naudile ikome od njih,a posledice ćemo da snosimo.Ako ne ti i ja,onda neki naši potomci.sigurno.

Kao što su i oni snosili posledice tuđih delovanja.
Nije bio pravedan ni drugi svetski rat.
Nije bio pravedan ni Mathauzen, ni Aušvic, ni Jasenovac a ni Dunav i Tisa nisu bili naročito topli.
Moraš prihvatiti da migracije jesu normalne, da sukobi jesu normalni i da nema sigurnog mesta pod kapom nebeskom.
Ako si se osećala sigurno i bezbedno ceo svoj život, šta da ti kažem osim da ti zavidim.
Ja nisam od svoje osme godine.

evo, objasnicu ti
zato sto "mi" ne zivimo bitno bolje ili stabilnije od njih
pa ih i ne zanima pretjerano da kod nas ostanu
mi nista ne nudimo ni sebi jer vise skoro nista i nemamo
ali "vi" zivite bolje
i "oni" ce po to, s punim pravom, doci
posto se jahanjem na njihovoj i nashoj, i svim ostalim grbachama drugog, treceg i cetvrtog svijeta
do toga i stiglo
sretno

Nismo im ni mi dovoljno privlačni da bi želeli da ovde i ostanu.:rida:

Kao što su i oni snosili posledice tuđih delovanja.
Nije bio pravedan ni drugi svetski rat.
Nije bio pravedan ni Mathauzen, ni Aušvic, ni Jasenovac a ni Dunav i Tisa nisu bili naročito topli.
Moraš prihvatiti da migracije jesu normalne, da sukobi jesu normalni i da nema sigurnog mesta pod kapom nebeskom.
Ako si se osećala sigurno i bezbedno ceo svoj život, šta da ti kažem osim da ti zavidim.
Ja nisam od svoje osme godine.

pa bas zato, dovoljno je i nas goovana, jos nam trebaju tamo neki crnci, ma mrsh more!

pa dobro, mnogi su se osetili ugrozni i kad su srbi dosli preko drine na traktorima.
doneli su hna svojim djonovima prasinu koja tako gushi..

To je posebna patologija, tek.
Al ne znam šta Emociji nije jasno, nije da živi mnogo dalje odavde.
Samo na prostoru Balkana je u poslednjih 110 godina bilo pet ratova (i to ako poslednji obuhvatimo kao jedan).

pa dobro, mnogi su se osetili ugrozni i kad su srbi dosli preko drine na traktorima.
doneli su hna svojim djonovima prasinu koja tako gushi..

Nikako mi nije ista situacija, to su nasi ljudi, kojima, uostalom, do dana danasnjeg pomogli nisu, a sad ce valjda da pomognu jedno milion Arapa. Imam dve drugarice iz Mostara, izbegle sa majkom u toku rata, otac ostao tamo i borio se, ubrzo posle toga je umro, zive privatno, jedna radi gde stigne kad ima, majka joj je snajderka i radi u nekoj sivari na crno za 12000, do pre par godina ziveli su u kuci sa poljskim wc-om, sad zive u malo boljim uslovima, ali nista znacajno, placaju kiriju 60 evra+dazbine, pa za hranu sta i ako ostane, od drzave niti su ikad dobijale sta niti dobijaju sada, stan u Mostaru ne mogu da prodaju, uselio je se neki Musliman u njega, dakle, nemaju bukvalno nista u zivotu, a nasa vlada daje 10 evra dnevno migrantima iz Arabije. Pa lepo, za svog nemamo, za tudjeg imamo.

• Podržavam
Reactions: Em.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back