RUKOMET!!!!!!!!!!!!1

kasnim, EP se odavno zavrsilo, al da i ja dam neki komentar
u Dance se slabo razumem, nemam njihov TV, al posto imam HRT da prokomentarisem malo Hrvate
Balic je izmislio rukomet, zahvaljujuci njemu igrate vrlo lep rukomet,
ali vama je falio Lackovic, svaka cast Valcicu, ali on nije klasa igraca,
sta se sa Lackovicem desava, vec zadnja dva takmicenja igra ispod nivoa
imam utisak da se Lino dosta pogubio, mnogo je nervozan
svi ostali su odigrali onako kako se od njih ocekuje (Pera, Igor, krila solidna, itd)
lep uspeh u svakom slucaju

A ne znam kaj je s Lacom...on ti je stalno nešto ozlijeđen...krhak je neki, nije moćan ko ranije...ubila ga valjda Bundesliga...no dobro, odigro je odlično protiv Norvežana, zabio dva ključna gola Francuzima pa može proć...;)

Za olimpijadu se vraća leteći car Mirza, bit će manji jakih tekmi pa ćemo valjda vratit Dancima (branimo zlato nema zayebancije)...i Loserta vratit, yebi ga ipak čovjek u Barceloni brani...prije da se poigramo sa Alžirom, Japanom i Rusima u Zagrebu...:lol:

Vukas iz Zvezde suspendovan do daljneg...Partizan nerešeno u Čačku (26:26)...danas Planinka-Zvezda
Tabela:
C.Zvezda 16 13 1 2 -------27 bodova
Kolubara 17 12 1 4 -------25
PKB 17 12 0 5 -------24
Metaloplastika 17 12 0 5 -------24
Kod žena,Naisa i Kikinda se izdvojile na tabeli sa 29 odnosno 28 bodova...treće Dinamo PA sa 25 četvrta Vrnjačka Banja takođe 25 bodova.

Ja sam ga trenirala pune tri godine,dok nisam zaradila powredu kolena... Ja i dan danas patim sto ne mogu da ga treniram. Bas sam pre pola sata rekla mami da bih jaaaako wolela da se wratim da ga o5 treniram!

Blago onom ko je u mogucnosti da ga igra,prawi silne "osmice",podbaciwanja,cepelin,lobowanje i tako to na tu temu!!!

Sorry ako sam smorila,ali me u`watila neka nostalgija odjednom!!!
PoZz

Taman posla lawice,dobrodošla ;)
Predpostavljam da si iz Zrenjanina,grada gde je rukomet nekad bio sinonim za uspeh u sportu u ono vreme...tvoj grad je grad rukometa odakle je poniklo dosta velikana jugoslovenskog i srpskog rukometa.

Marjanović:Uspostavićemo nove kontakte sa igračima

BEOGRAD - Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RŠ) Velimir Marjanović istakao je danas da je zajednički stav celokupne rukometne organizacije i stručnih štabova reprezentativnih selekcija da je neophodno "uspostaviti nove kontakte sa igračima i bivšim asovima".

Marjanović je precizirao da su funkcioneri Saveza i selektor muškog seniorskog tima Jovica Cvetković već obišli nekoliko potencijalnih reprezentativaca koji igraju u Mađarskoj, Francuskoj i Španiji i da su sa njima "obavili vrlo konstruktivne razgovore.

~Nije greška u igračima,nego u kompletnoj rukometnoj organizaciji i savezu.Ni ja se ne bih odazvao dok ne reše pitanje cele strukture našeg rukometa,počev od pionira preko seniora do samog imidža našeg rukometa (ako to još i opstoji) jer smo spalii na najniže moguće grane.~

Zvezda lako sa Kolubarom

Rukometaši Crvene zvezde pobedili su Kolubaru 38:28, u derbiju 20. kola Superlige. Pejović je postigao sedam, Vukas šest, a Karleuša i Peruničić po pet golova za domačina, dok je u timu iz Lazarevca Mitrović postigao sedam golova.

Zvezda je ubedljivim trijumfom protiv Kolubare potvrdila da je bez premca u našem šampionatu. Gosti iz Lazarevca držali su se u prvih petnaestak minuta, ali posle toga na terenu je postojao samo jedan tim. Pored najboljeg strelca u Zvezdi Pejovića, odličnu partiju pružio je i golman Mijatović. "Crveno-beli" su ovom pobedom praktično obezbedili treću titulu u nizu.

Crvena zvezda – Kolubara 38:28

Crvena zvezda: Mijatović, Aleksić, Maksić 4, Mil. Milošević 2, Vukas 6, Peruničić 5, Milašević, Pejović 7, Karleuša 5, Mihailović 3, Mir. Milošević 3, Kurbalija 2, Stojković, Pavlov.

Kolubara: Vasić, Simić, Zubić 4(3), Bećirević, Raičević. Mitrović 6, Božović 2, Nenadić 4, Radišić 1, Nikolić 4, Jovanović, Lomić 4, Radovanović 1, Leković 2(1).

DO TITULE!PA ONDA LIGA SAMPIONA!

v65243p0to8.jpg

Kil prvi polufinalista LŠ

Rukometni klub Kil prvije polufinalista ovogodišnje Lige šampiona. Nemački tim je u četvrtak bio bolji od direktnog rivala u grupi Ademar Leona i pobedio rezultatom 32:26. U drugom meču grupe 1, Čehovski je savladao Ivri sa 41:31. Posle šest odigranih kola druge faze Lige šampiona Kil zauzima prvo mesto u grupi 1, drugi je Čehovski, treći Ademar Leon, a na poslednjem mestu je Ivri.

Ostali polufinalisti biće poznati posle mečeva koji se igraju u subotu i nedelju. U četiri grupe nalaze se četiri ekipe a prvoplasirani odlaze u polufinale.

Subota:

Monpelje - Gorenje
Portland San Antonio - HSV Hamburg
Barselona - PIK Seged

Nedelja:

Siudad Real - Gumersbah
Flensburg - Kroacija Osiguranje
Celje - Gudme

Lavice ZR jel ce Proleterke uci u prvu ligu? Ja mislim da hoce. Ne znam da li si gledala kup utamicu sa Cackom gde smo izgubili 30-31 za malo. Ako nam ostane Zivkovicka koja ekstra igra i uz jos neka pojacanja mogi bi one tamo godine da igramo supericu. E to bi bio posao da na licu mesta vidimo Naisu, Knjaz, Radnicki, Banju, Dinamo...

U polufinalu rukometne Lige šampiona sastaće se Siudad Real – HSV Hamburg i Barselona – Kil odlučeno je žrebom u utorak u Beču. Prve utakmice igraju se 5. i 6. aprila dok su revanši sedam dana kasnije. Titulu brane rukometaši Kila koji su prošle godine u finalu savladali Flensburg.

Muškarci:
Liga šampiona: Siudad Real – HSV Hamburg, Kil – Barselona.
Kup EHF: Cimos Koper – FC Kopenhagen, Aragon – Nordhorn.
Kup kupova: Rajn Nekar – Valjadolid, Šafhauzen – Vesprem.
Čelendž kup: Alpla Hard – Pfadi Vintertur, Benfika – UCM Sport Rešica.

U utakmicama osmine finala Petrohemija Kupa Srbije, odigranim u sredu, Kolubara je u gostima savladala ekipu Crvene zvezde sa 27:25 i eliminisala je iz daljeg takmičenja. U drugom derbiju dana Jugović je bio uspešniji od Tarketa, a za trofej namenjen pobedniku Kupa boriće se i ekipe Vojvodine, Partizana, Župe, Planinke, Smedereva i ORK Niša.

Taman posla lawice,dobrodošla ;)
Predpostavljam da si iz Zrenjanina,grada gde je rukomet nekad bio sinonim za uspeh u sportu u ono vreme...tvoj grad je grad rukometa odakle je poniklo dosta velikana jugoslovenskog i srpskog rukometa.

Hwala... Potpuno si u prawu... Nekad je Zrenjanin dawao najbolje igrace, a danas... Sramota me je sto owo pricam za moj grad, ali nemamo i postene sponzore, a welika je steta da propadnu prawe mlade nade owog "grubog" sporta ... Samo kazem, kad bih mogla jos jednom posteno da zaigram i da osetim taj adrenalin kad trcis prema golu... Definitiwno bih bila naaaajsrecnija na swetu...

Opet kazem, mozda malo preterujem, ali ako neko od was zna kako je to kad neko nesto woli da radi, a nije u mogucnosti, onda zna kako se ja osecam... :(:heart:

Hwala... Potpuno si u prawu... Nekad je Zrenjanin dawao najbolje igrace, a danas... Sramota me je sto owo pricam za moj grad, ali nemamo i postene sponzore, a welika je steta da propadnu prawe mlade nade owog "grubog" sporta ... Samo kazem, kad bih mogla jos jednom posteno da zaigram i da osetim taj adrenalin kad trcis prema golu... Definitiwno bih bila naaaajsrecnija na swetu...

Opet kazem, mozda malo preterujem, ali ako neko od was zna kako je to kad neko nesto woli da radi, a nije u mogucnosti, onda zna kako se ja osecam... :(:heart:

Ne preteruješ,naprotiv ;)
Činjenica je da se danas maltene uopšte i ne ulaže u rukomet (generalno govoreći).
Tamo gde se ulaže stoje jaki sponzori tj.firme (što je dobro) ali nažalost ima ih malo.
Reprezentacija nam skoro i ne postoji.Ono što imamo nije kvaliteta što traži Evropa pa nam je i zato naša domaća liga nikad nije bila slabija (neko je rekao "nikad ujednačenija" ja bih pre ono prvo rekao).

Dobro bi bilo kada se ne bi sastali u polufinalu iz istih država...Kil je strah i trepet kako u domaćem prvenstvu tako i u Evropi...takođe tipujem na njih...polufinala će biti prenošena na Eurosportu.
I ja sam takodje tipovao na Kil, a oni to opravdali gazenjem strasne Barcelone (41-31)... Mnogo, cak stavise previse golova, lepa utakmica za oko, ali ja vise volim one sa manje golova i celicnom odbranom gde svaki gol vredi kao tri.... Sto se tice utakmice, Kil je igrao neverovatno u napadu, i to bez Karabatica u drugom poluvremenu (za 20 minuta u prvom dao je 6 golova), ali sa fenomenalnim Lovgrenom (koji je po meni najbolji igrac svih vremena)... Kakvi su igraci u pitanju, i Barcini i Kilovi, vidi se iz cinjenice da su (uz Sterbika) dva najbolja golmana na svetu (Omeyer I Hvidt) primili ukupno 72 gola!!!!
U drugom mecu Real dobio Hamburga 34-27 cini mi se, i najverovatnije a i najrealnije finale ce izgleda biti... Prvak Nemacke i prvak Spanije...

Cvetković saopštio spisak igrača za mečeve sa Češkom

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković saopštio je danas spisak igrača za mečeve sa Češkom u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Srbija će prvu utakmicu sa Češkom igrati 7. ili 8. maja, dok će se revanš održati nedelju dana kasnije.
Svetsko prvenstvo u Hrvatskoj igraće se od 16. januara do 1. februara.
Golmani: Dimitrije Pejanović, Dragan Počuča, Dane Šijan, Strahinja Milić.
Leva krila: Ivan Nikčević, Marko Churuvija, Dobrivoje Marković.
Desna krila: Nikola Kojić, Rajko Prodanović.
Levi i srednji bekovi: Momir Ilić, Mladen Bojinović :roll: , Žarko Šešum, Nenad Vučković, Danijel Anđelković, Milan Chorović.
Desni bekovi: Aleksandar Stojanović, Vukašin Rajković, Marko Vujin, Nenad Malenčić.
Pivoti: Ratko Nikolić, Alem Toskić

Ne znam stvarno zašto ali na spisku nema niti jednog igrača Crvene Zvezde koja je ove godine neprikosnovena u domaćem prvenstvu.I dokle više taj Mladen Bojinović.

Zvezda sve bliže novoj tituli

Rukometaši Crvene zvezde na korak su od odbrane titule pošto su u utorak savladali Tarket iz Bačke Palanke sa 40:36 (18:15). Za novi uspeh Zvezdi je neophodno dva boda koje bi već u narednoj utakmici mogla da osvoji na domaćem terenu u meču sa ORK Niš. Najefikasniji u timu crveno - belih bili su veterani Maksić sa 11 i Peruničić sa 10 golova. Ipak najviše pogadaka na meču dao je Maksimović iz Tarketa, 12.

Meč u Šumicama posmatralo je 196 gledalaca a za igrača utakmice proglašen je Nenad Peruničić.

Do kraja šampionata ostalo je četiri utakmice.

Tabela:

1. Crvena zvezda 45
2. Kolubara 39
3. Metaloplastika 34

15. Župa 16
16. Vrbas 3

Rukometaši Crvene Zvezde osvojili treću uzastopnu titulu

Rukometaši Crvene zvezde osvojili su danas titulu prvaka države, pošto su na svom terenu u 27. kolu savladali ORK Niš sa 35:31.

Do kraja šampionata ima još tri kola, ali su crveno-beli" sa 47 bodova stekli nedostižnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Kolubaru koja ima 39 bodova. "Crveno-belima" je ovo treća titula za redom i deveta u klupskoj istoriji.

Kapiten Crvene zvezde Nenad Peruničić istakao je da je veoma srećan što mu se ispunila želja koju je imao kada se prošle godine vratio u klub iz inostranstva.
"Želeo sam da se vratim i da ispunim san. Drago mi je da smo osvojili titulu. To je bio prioritet. Puno mi je srce. Nisam se obrukao", rekao je Peruničić agenciji Beta.
Prema njegovim rečima, pomagao je ostalim igračima i plašio se da ih svojim iskustvom ne ometa.
"Ponekad mislim da sam preterivao, ali isplatilo se. To su igrači sa velikim potencijalom i drago mi je što su pored mene mogli da napreduju i da nešto nauče", rekao je Peruničić.
Na pitanje, da li će posle ovog ispunjenog cilja sledeće godine igrati Ligu šampiona, on je odgovorio: "Nisam načisto... Moje zdravlje nije dobro. Moraću da sednem i razmislim. Svakako imam želju da igram Ligu šampiona. Moramo da se pojačamo, ako želimo da igramo Ligu šampiona. Ne smemo da se obrukamo kao što se to događalo poslednjih nekoliko godina", rekao je Peruničić.

E sad majstori da vas vidim koliko vredite u Evropi...bile i neponovile se prethodne godine

Back