RUKOMET!!!!!!!!!!!!1

Intervju nedelje - Mladen Bojinović!

Ako krenemo u čitanje forumaških komentara, stekao bi se utisak, da ga mnogi ne vole:lol: , ali samo oni koji ga lično poznaju, znaju o kakvom je čoveku reč. O igračkim kvalitetima, govore titule i klubovi u kojima je igrao. Mladen Bojinović(31), čovek zanimljivog duha i još zanimljivije karijere. Iz ratnog vihora Banjaluke, preko Jagodine, beogradskog „Partizana“, Bidasoe, Ademar Leona i Barselone, koju je „dobrovoljno“ morao da napusti, jer je njegov gol izbacio Španiju sa SP-a 2001. godine, sve do Monpeljea, sa kojim je uzeo Ligu šampiona 2003. godine. Već šestu sezonu je u centru francuskog rukometa.

Ako krenemo u čitanje forumaških komentara, stekao bi se utisak, da ga mnogi ne vole:lol: , ali samo oni koji ga lično poznaju, znaju o kakvom je čoveku reč. O igračkim kvalitetima, govore titule i klubovi u kojima je igrao. Mladen Bojinović(31), čovek zanimljivog duha i još zanimljivije karijere. Iz ratnog vihora Banjaluke, preko Jagodine, beogradskog „Partizana“, Bidasoe, Ademar Leona i Barselone, koju je „dobrovoljno“ morao da napusti, jer je njegov gol izbacio Španiju sa SP-a 2001. godine, sve do Monpeljea, sa kojim je uzeo Ligu šampiona 2003. godine. Već šestu sezonu je u centru francuskog rukometa.
On je najbolji igrac Monpeljea, i uvek je u LS medju najboljim igracima a u reprezentaciji - nista... Isto kao i vecina nasih reprezentativaca ...

Kil dobio Reala na gostovanju .. Odlicna tekma, koju je odlucio Karabatic (po meni ubedljivo najbolji igrac danasnjice), koji je Sterbiku davao golove iz svih pozicija (cak i sa 10 metara) ... Drugi mec je u nedelju, mada kako Kil igra to ce biti samo formalnost ...

Gledam,pratim i igrao sam rukomet i zato mogu da kažem DOKLE VIŠE TAJ BOJINOVIĆ U REPKI
To,kakav je život imao,gde je sve igrao i šta je kome doneo mene uopšte ne zanima :mad:
Znam samo da je kao igračka pojava - katastrofalan i dok nam takvi budu igrali za repku nema rezultata i nekog našeg imidža koji smo nekad gajili.
Dosta mi je više tih koji se busaju sa tri prsta prema publici posle svakog gola a gazi nas svako ko stigne.

Preminuo rukometaš Ljubomir Pokrajac

Bivši rukometaš Crvene zvezde i Dinama iz Pančeva Ljubomir Pokrajac umro je danas u 55. godini od posledica srčanog udara.

Pokrajac je 70-godina igrao za "crveno-bele", a zatim se preslio u Pančevo, gde je u rukometu ostavio neizbrisiv trag.

Pokrajac je bio član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, a obavljao je funkciju sekretara za sport grada Pančeva.

Komeracija će se obaviti sutra u 15 sati u Skupštini opštine Pančevo, a sahrana je sutra u 17 sati na groblju "Kotež" u Pančevu.

Rukometni reprezentativac Crne Gore Alen Muratović (28) potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Flensburgom i tako postao najskuplji igrač u Bundesligi, prenose njemački mediji.

Muratović, koji je sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Tunisu 2005. godine osvojio peto mjesto, potpisao je četvorogodišnji ugovor, a prema navodima medija Flensburg je za njega platio španskom Valjadolidu između 700.000 i 800.000 eura.

Crnogorski reprezentativac posljednje tri godine proveo je u Valjadolidu, a u novom klubu zarađivaće oko 250.000 eura. Muratović će na mjestu lijevog beka zamijeniti hrvatskog reprezentativca Blaženka Lackovića, koji je prešao u Hamburg.

Samo da napomenem da seniorska zenska reprezentacija Srbije igra utakmicu kvalifikacija za neko od velikih takmicenja sa Holandijom pocetkom juna u mom gradu, tj Zajecaru..

Navijacka grupa OT 98(Otrovi) se jos nije dogovarala da li ce se repka bodriti organizovano, sto bi bila prava retkost, da jedna grupa ode na repku....Ali ubedjen sam da bi svi momci koji dolaze i ovako na fudbal bili tu

Rukometni reprezentativac Crne Gore Alen Muratović (28) potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Flensburgom i tako postao najskuplji igrač u Bundesligi, prenose njemački mediji.

Muratović, koji je sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Tunisu 2005. godine osvojio peto mjesto, potpisao je četvorogodišnji ugovor, a prema navodima medija Flensburg je za njega platio španskom Valjadolidu između 700.000 i 800.000 eura.

Crnogorski reprezentativac posljednje tri godine proveo je u Valjadolidu, a u novom klubu zarađivaće oko 250.000 eura. Muratović će na mjestu lijevog beka zamijeniti hrvatskog reprezentativca Blaženka Lackovića, koji je prešao u Hamburg.

Bez obzira na to sto je Muratovic presao u Flensburg,i sa njim Flensburg ce biti ,,prvi,, odma posle KILA...a i LACKOVIC ce da greje klupu u HSV zbog :worth:Paskala Hensa/najtrazenijeg igraca u evropi i na svetu...

Mnogo moćna Naisa...gledao finalni duel u Pančevu i stvarno su ubedljivo najbolje...nema šta,sve čestitke...sve čestitke i za Dinamo u čijim redovima su se kao najbolje pokazale sestre Pokrajac koje su samo 3-4 dana pre utakmice ostale bez oca.

Najbolja igračica Evrope, Bojana Popović, zna da je za nju spremljena specijalna odbrana, ali ističe da su svi u taboru spremni za ono što će se desiti sjutra u Podgorici, i nedjelju dana kasnije u Kutini.

"Sve ide po planu, sve smo još prije pretkvalifikacija čekale ovaj momenat, a to je baraž za Evropsko prvenstvo. Ja sam se u danskoj ligi spremala za ono što nas sad očekuje. Mi smo njih dobro izanalizirale, znamo sve o njima. Bitno je da iskontrolišemo nivo uzbuđenja, jer imamo puno mladih igračica koje nemaju mnogo iskustva. Dobra odbrana i kontra, za šta imamo odlične igračice, mogu da nam donesu dobar rezultat pred revanš u Hrvatskoj. Ja sam optimista i vjerujem u prolaz! Srećna sam što ćemo Maja, Sanja, Dragica i ja, ponovo igrati zajedno u reprezentaciji, i nadam se da ćemo sa mlađim djevojkama prikazati jednu dobru rukometnu predstavu, i ovdje i u Hrvatskoj, te da ćemo se na kraju svi radovati uspjehu."

Danasnji meč, sudiće Njemci - braća Bernd i Rajner Mete. Ulaz u "Moraču" je besplatan, a utakmica počinje u 20.15 časova.

Igračice i selektor, poželjeli su punu "Moraču" i što više crvenih majica! Neka tako i bude, jer ne pruža se šansa za odlazak na Evropsko prvenstvo svaki dan!

Kil dobio Reala na gostovanju .. Odlicna tekma, koju je odlucio Karabatic (po meni ubedljivo najbolji igrac danasnjice), koji je Sterbiku davao golove iz svih pozicija (cak i sa 10 metara) ... Drugi mec je u nedelju, mada kako Kil igra to ce biti samo formalnost ...

Kako si procijenio uzvrat, tako si procijenio i najboljeg igrača. I još kažeš ubedljivo najbolji :rotf:

Prva utakmica baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, odigrana je večeras u Podgorici. Crnogorske rukometašice ostvarile su važnu pobjedu protiv Hrvatske. Sjajnu partiju i ogromnu požrtvovanost, prikazale su večeras naše reprezentativke, protiv jake ekipe "kockastih".

Crna Gora - Hrvatska 40:35 (21:13)

Sedmerci: Crna Gora 5 (4), Hrvatska 9 (6)
Isključenja: Crna Gora 12 minuta, Hrvatska 16 minuta

Crna Gora: Milenković (6 odbrana, 3 sedmerca), Barjaktarović (9 odbrana), Pavićević, Radičević 7, Jovanović 3, Đurović, Miljanić, Radović 6, Vlahović, Savić 5, Selmanović 2, Popović 16 (3), Mugoša, Orlandić 1

Hrvatska: Jelčić (6 odbrana), Žderić (1 odbrana) Tatari 5, Golubić 1, Ambroš 1, Gaće, Arslanangić 7 (4), Palčić 2, Horvat 7, Pasičnik 3 (1), Penezić 5, Franić 2, Lovrić, Zebić 2

Pred oko 4.000 gledalaca, u paklenoj vrućini Morače, "crvene" su ostvarile važnu pobjedu pred revanš utakmicu baraža za odlazak na EP u Makedoniji. Bojana Popović pokazala je zašto je najbolja igračica Evrope. Svoju reprezentaciju vodila je profesorski od prvog do posljednjeg minuta, i na kraju je stigla toliko željena pobjeda.

Odličan meč gledali su prisutni u "Morači", ali i oni pored malih ekrana. Crna Gora je počela hrabro, i stavila do znanja Hrvatskoj da ih njihovo iskustvo neće uplašiti, iako su bile svjesne da je klupa "vatrenih" mnogo duža. Sanja Jovović nije igrala na ovom meču, zbog bola u koljenu koje je pred početak sezone i operisala. Kako nam je rekla, u revanšu će biti na raspolaganju selektoru Petroviću.

Od početka do kraja, "crvene" su bile u prednosti. Iako su Hrvatice forsirale "brzi start", Petrovićeve djevojke nisu dozvolile da im to pokvari plan. Odgovorile su brzom igrom i u napadu i u odbrani.

ana-radovic.jpg

pokazala da je odlična rukometašica - Ana Radović u odbrani

Povratnica u ekipu, Ana Radović, odigrala je meč bez greške, iako već tri mjeseca nije u takmičarskom pogonu. Od njenog prvog gola (9:6), počela je da raste prednost domaćih rukometašica. Svoj debi u dresu crnogorske selekcije, dugo će pamtiti Mirjana Milenković. Mlada čuvarka mreže, već u prvom izlasku na gol, odbranila je sedmerac! I to nije bilo sve - do kraja meča, Milenković je odbranila još dva penala. Već u 22. minutu, bilo je 16:9. Do kraja poluvremena, prednost je povećana na 21:13.
milenkovic.jpg

Milenković brani prvi sedmerac

Nakon predaha, naše djevojke su, uprkos velikoj vrućini, držale brz tempo, i već nakon 2 minuta stigle do 9 golova razlike (23:14). Onda su, braća Mete isključile prvo fenomenalnu Orlandić, a onda i bez ikakvog razloga Maju Savić, pa su Tatari i društvo uspjele da razliku smanje na "pristojnih" 6.

Zatim je Barjaktarović dva puta za redom uspjela da sačuva svoj gol, a Radović i Radičević bile su precizne na drugoj strani. Arslanagić je od tog momenta pokušala da trgne svoje saigračice, pa su njeni golovi dali samopouzdanja odličnim mladim igračicama (Lovrić, Penezić, Franić).
bojana%20men-cro.jpg

Tatari je golom u 58. minutu, podigla svoju klupu na noge, postigavši gol za samo tri gola razlike (38:35). Ipak, nezaustavljiva Bojana Popović postiže gol iz sedmerca. Milenković je potom "začinila" svoj debi, sa dvije fantastične odbrane, i omogućila Bojani da postigne svoj 16 gol, iako su Hrvatice igrale "flaster" nad njom gotovo 50 minuta.

Naše djevojke, ispraćene su velikim aplauzom po završetku meča. Publika je aplauzom poželjela sreću našim djevojkama u revanšu, koji se za sedam dana igra u Kutini.

ovu utakmicu cg-hrv nisam mogla gledat sinoc,jer se ne zna koji su mi mrznii,no neka to,no što se ulicom slobode,nije moglo protj od one djece sa zastavama,a bogami i od rumuna i hrvata;)...............e da su planirali da me iznerviraju nebi mi do te mjere digli pritisak...ufff jos oni policajci na one konje.........a da nam je dosa' pocasni gradjanin nebi se tolika frka digla......xexexex...e crnogorci,crnogorci:klap::klap::klap:

Back