RUKOMET!!!!!!!!!!!!1

E moji grobari,sramota da se niko do vas nije setio da objavi tužnu vest:

Туга је када младост не остари

Српску спортску јавност потресла је у недељу вест да су у саобраћајној несерећи погинули млади рукометаши Партизана, браћа, Јеврем и Игњат Поповић.

Уредништво сајта redstarbelgrade.info на овај начин жели да изрази најдубље саучешће породици Поповић, њиховим пријатељима, Рукометном клубу Партизан и њиховим навијачима. Јеврем и Игњат су били велике наде српског рукомета што су у досадашњим, нажалост кратким каријерама, показали како у клубу тако и у млађим репрезентативним селекцијама.

Нажалост овог викенда је у Србији у саобраћајним несрећама страдало петоро младих људи, те овом приликом апелујемо на све оне који учествују у саобраћају да поштују прописе и правила вожње. Такође, апелујемо и на све оне који се баве инфраструктуром, законом и судством да се побрину да ових несрећа више не буде.

redstarbelgrade.info

Стојковић у Звезди?

Све је ближе озваничење сарадње Црвене звезде и Растка Стојковића!

Уколико у наредних неколико дана не пронађе одговарајући ангажман у иностранству, репрезентативни пивот ставиће потпис на уговор са црвено-белима. То би требало да уследи идуће недеље, преноси "Спорт".
Ne bih imao ništa protiv da nam se vrati :)

Svaka ti čast majstore...ovako nešto još nije zabeleženo kod nas.
Ljubav prema klubu je iznad svih nedaća i nevolja:

Stojković sam platio sertifikat

Pored svih problema koje Crvena zvezda ima, klub nije mogao da plati troškove dobijanja sertifikata za ovog igrača pa je Stojković to sam uradio. On je iz svog džepa platio 2460 evra.

U izjavi za Sport Stojković ističe da mu je najbitnije da što pre zaigra u crveno-belom dresu.

-Meni nije teško palo da regulišem sve administrativne troškove, iako to pokazuje koliko još postoji problema u sistemu. Sada bi trebalo da sve bude u redu i da uskoro zaigram za Zvezdu.

Očekuje se da Stojković zaigra u trećem kolu prvenstva, u kom se Crvena zvezda sastaje sa ekipom Metaloplastike.

:worth: :klap:

RK Vojvodina - RK Partizan 21:20

Fotografije: link

Izveštaj: link

06.jpg

Da ozivim malo temu.

Sutra pocinje SP u rukometu za zene.
Do sada su nase osvojile jedno zlato (1973), tri srebra (1965, 1971, 1990) i dve bronze (1957 i 2001)

Nase u prvoj fazi u grupi u Nisu igraju sa Japanom, Alžirom, Brazilom, Danskom i Kinom.

Svi redom i igracice i trener najavljuju uzimanje medalje, ali bilo je i reci o sukobima na relaciji trener - igracice, tako da nisam bas neki preterani optimista.

Finale u nedelju Srbija protiv Danske ili Brazila. Voleo bih da igramo protiv Brazila da im vratimo za poraz u grupi. Samo mi jedno nije jasno otkud Brazil ima ovako jaku reprezentaciju u zenskom rukometu. Mislio sam da se rukomet igra samo u Evropi.

Finale u nedelju Srbija protiv Danske ili Brazila. Voleo bih da igramo protiv Brazila da im vratimo za poraz u grupi. Samo mi jedno nije jasno otkud Brazil ima ovako jaku reprezentaciju u zenskom rukometu. Mislio sam da se rukomet igra samo u Evropi.
Просто - праве тим за олимпијске игре у Рију, и мислим да су на добром путу.

Svaka cast devojkama na osvojenom srebru.

"Idealna postava Svetskog prvenstva 2013: golman Barbara Arenhart (Brazil), levo krilo Maria Fisker (Danska), levi bek Sanja Damnjanović (Srbija), centralni bek Anita Gerbič (Mađarska), desni bek Suzan Miler (Nemačka), desno krilo Sun He Vu (Južna Koreja), pivot Dragana Cvijić (Srbija)."

Malo li je???????

Najpre, drago mi je sto sam ispao los prognozer pre pocetka prvenstva, a na drugoj strani steta je za zlato, ovakva prilika tesko da ce im se vise ukazati.

Nase nisu imale srece, nekoliko zicera su promasile, ali nikako nisu smele da dozvole onakvu seriju lakih golova Brazilki na pocetku 2. poluvremena, pa da se posle upinju da to jure.

Sudijama se treba nacestitati mile Nove godine, onakvo sudjenje ne bi bilo ni u Riju.

Arena polako postaje ukleta za poslednje meceve nasih sportista (teniseri u Dejvis kupu protiv Ceha, rukometasi protiv Danske, rukometasice protiv Madjarica i sada Brazila), ali to je valjda i logicna posledica opsteg pozeraja u takvim mecevima.

U nedelju pocinje EP za rukometase koje se igra u Danskoj.
Nasi su pored srebra iz Arene od pre dve godine osvojili i jednu bronzu, sada vec davne 1996.

U grupi igramo sa Poljacima u ponedeljak, zatim sa Rusima 15. januara i sa Francuzima 17. januara.
Ako bi prosli ovu grupu, tj. ako ne budemo zadnji, u drugoj fazi bi ukrstali sa tri prvoplasirana tima iz grupe u kojoj igraju Hrvatska, Svedska, Belorusija i Crna Gora.

Sto se sastava tice, u odnosu na neke prethodna takmicenja najvece promene ce biti na bekovskim pozicijama, jer nece biti Sesuma, Stankovica i Vuckovica, kao ni Beljanskog na pivotu (vraca se Stojkovic). Milsim da cemo na drugoj strani biti jaci na krlnim pozicijama, jer su Nikcevic i Prodanovic dobili jaku konkurenciju u vidu Ilica i Radivojevica.

Sto se plasmana tice, milsim da ce biti puna kapa ako bi usli medju osam.

Pobedi se u zube ne gleda, napokon i mi da odbranimo jednu neizvesnu zavrsnicu protiv Poljaka, ali nekako smo delovali uobicajeno za nas, u smislu da olako rasturamo znacajnu prednost tokom utakmice (7-0 serija Poljaka je bila u jednom momentu!) i da se opet sve svodi uglavnom na igru na bekove (mada su nam oni definitivno uz Stanica bolji deo tima).

Sa druge strane, mislim da ni Vujin ni Momir Ilic ni Petar Nenadic sinoc nisu pokazali sve svoje mogucnosti u napadu, a Nikcevic je odigrao verovatno jednu od najgorih reprezentativnih partija, tako da mesta za napredak svakako da ima.

Sad je bitno dobiti sutra Ruse i obezbediti ulazak u drugi krug.

Back