RUKOMET!!!!!!!!!!!!1

Sumnjam da smo mogli da ih dobijemo, ipak je to Island... Mada svako svakog može da pobedi, ali opet...

Mogli smo samo da nismo igrali na silu kao i uvek. Kad ne prolaze akcije kroz sredinu nasi umesto da prebace na krila oni individualnim akcijama pokusavaju da daju gol. Jednostavno takav rukomet igramo godinama bez mnogo rezona. Sva sreca pa sa ovih prostora imamo mnogo dobrih golmana koji nas godinama spasavaju. Gledaj samo kakva imena Sterbik, Puljezevic, Stanic, Peric, Saric, Pejanovic... verovatno sam nekog izostavio.

jel komplikovan rukomet? danas me je neki trener napao da udjem u njegov klub jer sam strmina, a rukomet mi nikako ne ide......mislim igro sam ga 2,3 puta u zivotu i deluje mi tesko..... sta mislite, jel na pocetku deluje dosta tesko, pa je posle lako ili ja nisam za rukomet

Ako si 95' godište onda si na samoj granici ali za neki manji klub...inače realno (samo ako si 95' ili stariji) je ipak kasno...imao si pre tebe selekciju pionira gde se usavršavaš sa najosnovnijim stvarima u rukometu i osećaj igre koji te preporuči za omladinski tim (kod nas rečeno "drugi tim")...sam si napisao da ti ne ide od ruke i mislim da je bolje da batališ.

Ako si 95' godište onda si na samoj granici ali za neki manji klub...inače realno (samo ako si 95' ili stariji) je ipak kasno...imao si pre tebe selekciju pionira gde se usavršavaš sa najosnovnijim stvarima u rukometu i osećaj igre koji te preporuči za omladinski tim (kod nas rečeno "drugi tim")...sam si napisao da ti ne ide od ruke i mislim da je bolje da batališ.

u pravu si...

Saopštenje povodom napada na Igora Butuliju

Povodom povređivanja trenera Rukometnog kluba i člana Upravnog odbora FK Crvena zvezda Igora Butulije, izdajemo sledeće

S A O P Š T E Nj E

Ogorčeni smo napadom na trenera RK Crvena zvezda Igora Butuliju koji se dogodio na rukometnoj utakmici Vojvodina – Crvena zvezda u Novom Sadu. U tom brutalnom napadu koji se dogodio tokom odigravanja utakmice povređen je trener našeg rukometnog kluba posle čega je utakmica prekinuta.

Zapanjeni smo da ni skoro dva dana od incidenta niko ko je u njemu učestvovao nije odgovarao. Želimo da sportska javnost ozbiljno shvati ono što se desilo u Novom Sadu. Nije u pitanju samo incident koji je unapred pripremljen sa ciljem da se Crvena zvezda spreči na nesportski način da osvoji titulu prvaka. Počinjeno je krivično delo u kome je povređen najbolji mladi rukometni trener Srbije i proslavljeni rukometni reprezentativac ove zemlje koji je igrajući za našu zemlju doneo mnogo radosti našem narodu.

Što se Crvene zvezde tiče – napad na Igora Butuliju je napad na čitavu zvezdinu porodicu. Zato stojimo iza našeg rukometnog kluba i zaštitićemo ga od divljaštva, nesportskih i nečasnih radnji.

ZVANIČNO SAOPŠTENJE RK VOJVODINA:

RK Vojvodina, kao i čitava sportska javnost Novog Sada i Vojvodine žali zbog incidenta i prekida jedne sportske priredbe i vrhunskog rukometnog meča , u kome su rukometaši obe ekipe demonstrirale vrhunski rukomet i borbenost.

Rukometaši, rukovodstvo i čitava sportka javnost Novog Sada iznenađena je i razočarana odnosom rukovodstva RK CRVENA ZVEZDA, prema sportskim prijateljima i prema „Srpskoj Atini“.

Netačne su izjave rukometnih legendi iz rukovodstva Crvene Zvezde da su dočekani neprijateljski, da ih je publika vređala. Naprotiv, prilikom predstavljanja ekipa pobrali su aplauz od publike koja zna da ceni ime Crvene Zvezde i njenih legendi.

Tvrdimo sledeće:

1. Petarda je prsla u terenu ispred zapisničkog stola. Kako se tu našla ne sumnjamo da će nadležni organi to utvrditi .
2. Petarda je prsnula između nogu igrača Vojvodine Radojčića, koji se u tom trenutku saginjao u nameri da izbaci iz terena, a da tom prilikom ON nije povređen.
3. Trener Igor Butulija se nalazio najmanje tri metra od mesta gde je petarda bačena.
4. Na licu mesta dežurni lekar dr. Branka Bjelica je ustanovila da Igor Butulija nije bio u nesvesti, da nema krvarenja iz uha i da nije bio dezorijentisan .
5. Igor Butulija je pregledan u Kliničkom centru Novi Sad gde je od strane dežurnog lekara dr Slobodanka Lemajić – Komazec lekar specijalista ORL konstatovano da nema nikakvih povreda, a za stepen eventualnog zaglušenja Butulija nije hteo da se ispita, več je zatražio da se to ustanovi u Beogradu.
6. Tačno u 23 časa Igor Butulije je sa ostalim igračima Crvene Zvezde napustio Novi Sad, bio je orijentisan, bez ikakvih vidljivih povreda .
7. Sretni smo što se rukometnoj legendi ništa nije po zdravlje dogodilo, ali smo nezadovoljni što se pokušava preko javnih glasila izvršiti pritisak na takmičarske organe Rukometnog Saveza da se dodeli pobeda ekipi koja nije HTELA DA NASTAVI MEČ, iako su stvoreni uslovi za nastavak, prema tvrdnjama zvaničnih službenih lica.
8. Prosto je neverovatno da se niko ne žali na posledice, kompletna službena lica sa zapisničkog stola, naš igrač Marko Radojčić i kao predstavnik Crvene Zvezde Nenad Peruničić, osim Igora Butulije koji je poznat u vremenu dok je bio igrač po sličnim gafovima.
9. Svesni smo svoje odgovornosti, ali za prekid utakmice jedini i isključivi krivac je RK Crvena Zvezda, koja pokušava da za zelenim stolom manipulišuči javnosti dobije podedu, koju nikako nije mogla ostvariti na terenu .

Tražimo da se pregleda video-snimak, pregleda medicinska dokumentacija iz Kliničkog centa Novi Sad , da se protiv Igora Butulije i odgovornih lica povede disciplinski postupak zbog SIMULIRANJA I PREKIDA UTAKMICE. Neverovatno je da predsednik rukometnog kluba Crvene Zvezde Glavonić sam prizna da je prekinuo utakmicu, a nije bio zvanično lice na utakmici .

Pošto Rukometni klub Crvena Zvezda več više puta izražava čuđenje , odkud navijači na utakmici ,mi kao klub smo ponosni na tu činjenicu da je hala bila ispunjena do poslednjeg mesta i to u ovom vremenu koje je veoma teško za rukomet , gde je njegova popularnost ozbiljno uzdrmana.

Održan žreb za EP 2012 u Beogradu

Kvalifikacione grupe:
Prva grupa: Mađarska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, pobednik Grupe A;
Druga grupa: Hrvatska, Španija, Rumunija, Litvanija;
Treća grupa: Poljska, Slovenija, Ukrajina, Portugal;
Četvrta grupa: Švedska, Slovačka, Crna Gora, pobednik Grupe C;
Peta grupa: Nemačka, Island, Austrija, pobednik Grupe B;
Šesta grupa: Norveška, Češka, Holandija, Grčka;
Sedma grupa: Danska, Rusija, Belorusija, Švajcarska.

Predkvalifikacione grupe:
Grupa A: Estonija, Kipar, Bugarska, Velika Britanija
Grupa B: Letonija, Italija, Finska, Gruzija
Grupa C: Izrael, Belgija, Turska, Luksemburg

Na prvi pogled grupa 7 je najujednačenija a u grupi 2 dva svetska tima...grupe 1 i 4 - ne zna se koje tu gori od koga.

Srbija domaćin SP za rukometašice 2013. godine

Srbija će decembra 2013. godine biti domaćin Svetskog prvenstva za rukometašice, odlučeno je danas na sednici Izvršnog komiteta Međunarodne rukometne federacije (IHF) u nemačkom Hercogenaurahu, prenosi Beta.
Drugi kandidat za domaćina turnira bila je Južna Koreja, ali je predsednik IHF Hasan Mustafa na kraju saopštio da će takmičenje biti održano u Srbiji.
Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović, koji je prisustvovao sastanku u sedištu kompanije Adidas, istakao je da je dobijanje organizacije Svetskog prvenstva za rukometašice fantastičan uspeh.
- Naš protivkandidat Južna Koreja učinila je veliki napor da dobije domaćinstvo, a ipak će naša zemlja 2013. godine ugostiti najbolje rukometašice sveta - rekao je Marjanović.
- Ovo je velika dobit za naš sport, za ženski sport i naravno za ženski rukomet. Verujem da ćemo biti dobri domaćini i opravdati poverenje koje nam je IHF dao samim činom dodele organizacije Svetskog šampionata - dodao je Marjanović.
IHF je odlučio i da se Svetsko prvenstvo za rukometaše 2013. godine održi u Španiji, koja je pobedila u konkurenciji Danske i Norveške.
Srbija će 2012. godine organizovati i Evropsko prvenstvo za rukometaše.

e ljudi imam jedno pitanje...

Brat me maltretira da krenem da treniram rukomet...meni se sport kao sport svidja...
SAMO JE PROBLEM STO IMAM 16 GODINA...I NIKADA NISAM IGRAO RUKOMET :)

Inace, visok sam 191cm, tezak 84 kg... jak sam dosta za svoju generaciju...Treniram karate nekih 10ak godina, i trenirao sam pomalo kosarku...Mislim da cu narasti oko 195-197 cm, jer su mi vecina brace tolika...DA LI SU TO DOBRE PREDISPOZICIJE ZA RUKOMET? I DA LI IMAM SANSE? napominjem da imam 16 godina i da nikada nisam imao dodira sa rukometom...

ako moze brz odgovor... HVALA

e ljudi imam jedno pitanje...

Brat me maltretira da krenem da treniram rukomet...meni se sport kao sport svidja...
SAMO JE PROBLEM STO IMAM 16 GODINA...I NIKADA NISAM IGRAO RUKOMET :)

Inace, visok sam 191cm, tezak 84 kg... jak sam dosta za svoju generaciju...Treniram karate nekih 10ak godina, i trenirao sam pomalo kosarku...Mislim da cu narasti oko 195-197 cm, jer su mi vecina brace tolika...DA LI SU TO DOBRE PREDISPOZICIJE ZA RUKOMET? I DA LI IMAM SANSE? napominjem da imam 16 godina i da nikada nisam imao dodira sa rukometom...

ako moze brz odgovor... HVALA

Za beka si dobro gradjen, jos da nabacis koje kilo. Inace sa 16 godina je malo kasno za pocetak treniranja rukometa a jos to da nikada nisi igrao je dodatna okolnost. Probaj mozda si prirodno talentovan mozda se uklopis, nista te nece kostati.

Sad kazu da je nesigurno igranje prvenstva kod nas, jer Cair ne ispunjava uslove. Pominju se Indjija i Zrenjanin kao zamene. Zasto ne pominju Smederevo, nedavno je izgradilo odlicnu dvoranu??

Sramota je sta vlada radi gradu Nisu. Nisu dozvolili da se izdvoji novac iz drzavnog budzeta da Nis dobije novu modernu halu koja ce ispunjavati evropske standarde. Jedva su dali nesto para da poprave tribine na stadionu da se ne uruse.

nis-ruiniran-stadion-radnickog-stevan-lazarevic.jpg

Prvo su rekli da grad napravi projekat hale kapaciteta 10000 mesta a kada je to ucinjeno receno im je da je to preskupo za drzavu i da ona nema 18,5 miliona evra za to. Onda je grad Nis ponudio projekat hale kapaciteta 5000 mesta (iako hala Cair prima vise) a drzava je i to glatko odbila rekavsi da nemaju ni 12,5 miliona evra.

sp-dvorana-car-konstantin.jpg
hala_car_konstantin_091209.jpg

Objasnjenje je bilo da hala Cair moze da se prepravi sa minimalnim ulaganjem tj. da se prostor klimatizuje i ubaci ventilacija koje nikada nije bilo i da takva hala moze proci rigorozne kontrole koje zahtevaju kontrolori za organizaciju EP u rukometu. Kada je kontrola dovedena videli su halu i odmah odbili takav predlog jer hala ne moze da se adaptuje po njihovim standardima.

cs-Stadion-i-hala-Cair_310x186.jpg
nis-hala-cair-04-stevan-lazarevic.jpg
250px-Hala_Cair.jpg
30834613.jpg

Evo prilike da Vojvodina dobije organizacije EP jer ovu grupu salju kod gospodina Jesica u Indjiju ili u Zrenjanin. Bas lepo od drzave sto po ko zna koji put daje kitu ostatku Srbije po pitanju sporta. I za EP u kosarci su nas preskocili nego su dali grupu Podgorici, Vrscu i NS-u pod izgovorom da na jugu Srbije ne postoji kvalitetna hala. Sada kada su dobili dovoljno vremena da ucine dobru stvar za ovdasnji sport oni su se popisali u lice gradjanima juzne i centralne Srbije. Hvala na tome kako ste nam dali tako cemo i vratiti. A EP u rukometu za zene je takodje dobila Srbija i jedna grupa je u Nisu. Videcemo gospodu iz vlade kako ce nam se ponovo popisati u lice po ko zna koji put.

Poslednja izmena:
Izgleda da je ministarstvo sporta nakon intervencije gradonacelnika Nisa Milosa Simonovica dozvolilo da se jedna grupa EP u rukometu odigra u tom gradu. Grad Nis je garantovao da ce hala Cair nakon rekonstrukcije biti adaptirana po najstrozim EHF standardima i to do septembra 2011 godine. Najveci problem kod hale su bile dimenzije terena u uglovima koje nisu odgovarale jel je hala ovalnog oblika, ali je ponudjeno resenje da se zidovi sruse i teren na taj nacin prosiri.

t_01_cair.jpg

Hala Cair je izgradjena 1974 godine i od tada osim parketa nije promenjen nijedan ekser.

Teska povreda Kojica!!!

Bivši rukometni reprezentativac Nikola Kojić doživeo je teške povrede lica i vilice kada se u duelu španskog prvenstva sudario sa saigračem, golmanom Aginagaldeom.

La Rioha je na gostovanju Puertu Sagunti, koji je nedavno pojačao Ivan Lapčević, poražena sa 29:24, ali pobeda domaće ekipe ostala je u senci Kojićeve teške povrede.

Bivši reprezentativac je želeo da spreči kontru rivala kada je na njega natrčao kolega iz ekipe i golman Aginagalde.

Kojić je posle silovitog sudara još dodatno udario glavom o parket posle čega je usledila prava horor scena prepuna krvi.

Srpski rukometaš je momentalno poslat na maksilofacijalnu kliniku u Barseloni gde mu je konstatovano 12 preloma koščica na licu, kao i prelom vilice uz nekoliko izbijenih zuba.

Oporavak će trajati nekoliko meseci što znači da je za Kojića sezona završena, a njegovi saigrači iz La Riohe su na poslednjem meču nosili majice sa natpisom "Ne daj se Niko, uz tebe smo".

Back